۱۳۹۵ فروردین ۱۲, پنجشنبه

نگهداری کودکان در زندان خشونت علیه آنان است

خبرگزاری هرانا ـ عضو ارشد مرجع ملی حقوق کودک گفت که یکی از تذکرات و ملاحظات کمیته حقوق کودک سازمان ملل (CRC) نسبت به مسائل کودکان در کشور ما موضوع نگهداری کودکان همراه مادر در زندان است و این کمیته تاکید داشته که ما نباید کودکان را در زندان‌ها نگهداری کنیم.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، منصور مقاره عابد در واکنش به سخن رئیس سازمان زندان‌ها مبنی بر حضور ۲۰۰ تا ۲۵۰ کودک همراه با مادر در زندان‌ها گفت: “محیط زندان محل تجمع مجرمان وبزهکاران است که با محدودیت‌های ویژه‌ای از آنان نگهداری می‌شود لذا نگهداری از کودکان در زندان آسیب‌هایی به دنبال دارد”.
وی از نگهداری کودکان در زندان ودر کنار مادران به عنوان نوعی خشونت علیه کودکان یاد کرد و افزود: “نگهداری کودکان همراه با مادران، در محیط بسته بندهای نسوان یا بندهای نگهداری از زنان مجرم آسیب‌های خاص خود را دارد، لذا هر قدر تعداد این گروه از کودکان در زندان‌ها کمتر شود بهتر است”.
مقاره عابد با اشاره به اینکه در زمان شیردهی و تا سن ۲سالگی نمی‌توان کودک را از مادر جدا کرد، گفت: “بعد از سن ۲ سالگی ماندن کودک در زندان و در کنار مادرش باید به عنوان آخرین راه تلقی شود. به عبارت دیگر در مرحله اول کودک باید به دست اعضای خانواده‌اش سپرده شود و در صورت فقدان خانواده به سازمان‌های حمایتی همچون سازمان بهزیستی واگذار شود”.
عضو ارشد مرجع ملی کودک بر ضرورت ایجاد مهدهای کودک در جوار زندان زنان و نه در داخل آن تاکید و خاطرنشان کرد: “حضور کودکان دراین مهد‌ها باعث می‌شود که آنان ساعاتی را از زندان جدا شوند و در محیط جامعه قرار گیرند”.
این فعال حقوق کودک با یادآوری اینکه در این خصوص آئین نامه‌هایی نیز تدوین شده است، اظهارکرد: “اطلاع دارم که در گذشته تفاهم نامه‌ای میان سازمان زندان‌ها و سازمان بهزیستی وجود داشت که براساس آن این کودکان به مهدهای کودک خارج از زندان معرفی و در آنجا نگهداری شوند”.
وی با بیان اینکه چنین اقدامی هزینه‌هایی نیز همچون هزینه آمد وشد این کودکان را در بردارد، ادامه داد: “همچنین مسئولیت نگهداری از کودکان در مهدهای کودک می‌تواند مسائلی را در پی داشته باشد. اما آنچه مهم است در نظرگرفتن منافع عالی کودک است که این منافع ایجاب می‌کند ضمن حفظ رابطه کودک و مادر شرایطی فراهم شود که کودکان وخصوصا کودکانی که بین ۳ تا ۵ سال سن دارند بیشتر اوقات را در خارج از زندان به سربرند”.
رئیس سابق کانون اصلاح و تربیت با تاکید براینکه نمی‌دانم آیا بین کودکان در زندان افرادی وجود دارند که به سن مدرسه رسیده باشند، خاطرنشان کرد: “اگر چنین است این موضوع خطرناک بوده و برای این گروه از کودکان نمی‌توان سرنوشت خوشایندی را تصور کرد”.
مقاره عابد تصریح کرد: “کودکان باید در جامعه زندگی کنند نه اینکه ساعات عمرشان را در زندان بگذرانند واین شیوه موجب پایمال شدن حقوق آنان می‌شود زیرا این حق ذاتی و متعلق به کودک است و سلب چنین حقی ظلم مضاعفی است که علاوه بر آنچه والدین در حق این کودکان کرده‌اند، از طرف مسئولین نسبت به آنان روا داشته می‌شود”.
وی تاکید کرد: “یکی از تذکرات و ملاحظات کمیته حقوق کودک سازمان ملل (CRC) نسبت به مسائل کودکان در کشور ما موضوع نگهداری کودکان همراه مادر در زندان است و این کمیته تاکید داشته که ما نباید کودکان را در زندان‌ها نگهداری کنیم”.
این فعال حقوق کودک در پایان خاطرنشان کرد: “بخشی از این کودکان به دلیل عدم وجود امکانات در زندان نگهداری می‌شوند که این موضوع نادیده گرفتن حق ذاتی کودکان است”.
kodakan dar zendan


۱۳۹۵ فروردین ۱۱, چهارشنبه

گزارشی از آخرین وضعیت سعید ملک پور از متهمان جرایم سایبری

خبرگزاری هرانا – نهادهای امنیتی پس از حدود هشت سال تحمل حبس همچنان از آزادی زودهنگام یا موقت سعید ملک پور، زندانی جرائم ساپبری محبوس در زندان اوین ممانعت بعمل می آورند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادستانی تهران در گفتگو با نزدیکان آقای ملک پور مدعی شده است، درخواست عفو، مرخصی و آزادی مشروط سعید ملک پور زندانی محکوم به حبس ابد و نیز هفت سال و نیم زندان را برای موافقت با اطلاعات سپاه پاسداران در میان گذاشته است، این نهاد امنیتی نیز مخالفت خود را با تمام درخواستهای آقای ملک پور برای عفو یا مرخصی اعلام داشته است.
خواهر سعید ملک پور با اعلام این خبر در مورد آخرین وضعیت حقوقی وی در گفتگو با گزارشگر هرانا گفت: “همانطور که همیشه گفته ام سعید بی گناه است و سپاه پاسداران به جز اعترافات اجباری زمان بازجویی هیچ مدرکی ندارد. درخواست عفو و آزادی مشروط و یا حتی مرخصی او نیز توسط دادستانی به اطلاعات سپاه پاسداران ارجاع شده و سپاه با آنها مخالفت کرده است.”
این در حالی است که تلاش ها و درخواست خانم ملک پور از دولت کانادا نیز در خصوص کمک به این پرونده بی نتیجه مانده است.
خواهر این فارق التحصیل دانشگاه صنعتی شریف همچنین در ادامه گفتگو خواستار انتشار و رسانه ای شدن تلاش هایش شد و افزود: “خیلی امیدوار بودم که دولت جدید و لیبرال کانادا در این مورد به ما کمک خواهد کرد. به نخست وزیر کانادا آقای جاستین ترودو و وزیر امورخارجه آقای استفان دیون نامه نوشتم. دفتر آقای ترودو از من خواستند درخواست خود را به وزارت امور خارجه کانادا بدهم. آقای دیون هم بعد از سه ماه جواب من را داد. در این مورد اظهار تاسف کرده و طوری وانمود کردند که انگار هیچ اطلاعی از این پرونده ندارند و گفتند چون سعید شهروند کانادا نیست، ما کاری نمی توانیم بکنیم. این یک شوک برای من بود و اصلا چنین انتظاری نداشتم و هم اکنون دستم بسته است و نمی دانم از کجا باید درخواست کمک کنم.”
سعید ملک پور در مهرماه ۱۳۸۷ در تهران دستگیر شد و از سوی بخش سایبری سپاه پاسدارات به مدیریت سایت‌های پورنوگرافی فارسی‌زبان متهم شد. تبلیغ علیه نظام، توهین به مقدسات، توهین به رهبری، توهین به رئیس جمهور، ارتباط با گروه‌های معاند نظام و فساد فی الارض از جمله اتهاماتی بود که برای سعید ملک‌پور در نظر گرفته شد و در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی بابت آن اتهامات به اعدام بعلاوه هفت سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد، این حکم در دی ماه ۱۳۹۰ در دیوان عالی کشور تأیید شد و در ۲۷ بهمن ۱۳۹۰، برای اجرای احکام ارسال شد ولی بعدا با یک درجه تخفیف حکم اعدام به حبس ابد تبدیل شد.
سعید ملک پور طی نامه ای از درون زندان گفته است که از زمان بازداشت به مدت ۳۲۰ روز در حبس انفرادی، بدون ملاقات و بدون دسترسی به کتاب و روزنامه به سر برده و تنها یک جلد قرآن، یک مهر و یک بطری آب در اختیار داشته است و در تمام این مدت زیر فشار و شکنجه بوده است. پدر او در آخرین روزهای اسفند ۸۷ فوت کرده ولی حدود ۴۰ روز بعد در یک تماس تلفنی ۵ دقیقه‌ای از این امر مطلع شده است.
بازجویان با فشار و نیز طرح این مساله که فیلم‌های مصاحبه برای دریافت بودجه پروژه گرداب سپاه پاسدارات است و وعده آزادی با وثیقه او را راضی به اعتراف تلویزیونی کرده‌اند و پخش این اعترافات بدون پوشش صورت و در فاصله روز سوم تا هفتم درگذشت پدرش ضربه سختی به خانواده او وارد آورده است.
ملک‌پور همچنین گفته است در صورت بررسی پرونده توسط کارشناس کامپیوتر و اینترنت می‌تواند بی‌گناهی خود را ثابت کند.

saeid malekpoor


۱۳۹۵ فروردین ۱۰, سه‌شنبه

هشدار و اعلام حمایت زندانی سیاسی افشین بایمانی از وضعیت دو زندانی ایرج حاتمی و فرید آزموده

زندانی سیاسی افشین بایمانی ار زندان گوهردشت کرج به حمايت ازدو زندانی فريد آزموده و ايرج حاتمي که شانزدهمین روز اعتصاب غذای خود را میگذرانند،در نامه ای شروع اعتصاب غذايش را اعلام كرده است.
متن کامل نامه در زیر از نظرتان می گذرد:
من افشین بایمانی در منتهای احساس نگرانی از وضعیت دوست و همبندی شجاع و غیرتمندم که وضعیت امروزش در بهداری زندان بسیار پریشانم کرده، ضمن همدردی با ایشان نسبت به وضعیت به شدت خطرناک او هشدار داده و به اطلاع می رسانم که: من با آقای ایرج حاتمی مدت ٤ سال را در یک بند حبس کشیدم و به خوبی می دانم که چگونه بعد از محاکمه حتی از کلیه حقوق زندانیان عادی هم محرومش کرده اند. چگونه ٢ تا ٣ سال زندان را که اساسا هم در انفرادی بوده، زورگویانه و خودسرانه از مدت زندان ایشان حذف و اساسا در حکم نهایی محاسبه نشده و به تصریح به او گفته اند که: آن ٢، ٣ سال حساب نیست!! از نزدیک شاهد بوده ام که به خاطر اعتراض به بی عدالتی ها و بی انصافی ها تنبیه شده، و به خاطر اعتراض به وضعیت زندان به بندهای خطرناک منتقل شده و بارها توسط زندانیان اجیر شده مورد ضرب و شتم قرار گرفته و حتی سر و صورت او را با سیگار سوزانده بودند. و چگونه به خاطر حمایت از یک گزارش حقوق بشری از گزارشگر ویژه (احمد شهید) با ضرب و شتم گارد زندان به بندهای دیگر منتقل شده... هر انسانی بعد از این همه تحمل ظلم و تعدی در یک جا بالاخره کاسه صبرش تمام می شود و چون هیچ مرجع دادخواهی وجود ندارد دست به کارهای خطرناک و آسیب رساندن به خود می زند... اینبار اما چون می داند که به طور واقعی قصد از بین بردن و " کشتن سفید" او را دارند ... و این را بارها به طور غیر مستقیم به او گفته اند، آن طور که خودش گفته ، اجازه نمی دهم مرا مثل بقیه بی سر و صدا و تحت عنوان "نزاع جمعی" ، "مصرف دارو ، سکته و ... " بکشند، خودم با اعتصاب غذا تا مرگ این همه ظلم، و اجحاف به زندانیان به طور خاص ( گوهردشت کرج ) را به گوش جهانیان می رسانم.

اینجانب افشین بایمانی بعد از ١٦ سال در زندان بودن، چون از همه این حقایق آگاه بوده ام و می دانم که این سرنوشت همه زندانیان است، (چون هیچ فریاد رسی ندارند) از خواسته های به حق و اولیه (از جمله تامین جانی در زندان) آقایان ایرج حاتمی و فرید آزموده حمایت و در حمایت از آنها، هم دست به اعتصاب غذا می زنم چون ظلم و ستمی که به آنها می شود به خاطر دفاع از اولیه ترین حقوق همه ما زندانیان هم هست و من هم مثل همه زندانیان دیگر از آنها حمایت می کنم و خواستار توجه کلیه مجامع حقوق بشری به وضعیت خطرناک این دو زندانی هستم.
افشین بایمانی - زندانی سیاسی زندان گوهردشت کرج - نهم فروردین ١٣٩٥

۱۳۹۵ فروردین ۹, دوشنبه

زندان رجایی شهر؛ نگهداری تعمدی زندانیان زخمی در محیط غیربهداشتی

خبرگزاری هرانا – از چند روز پیش، مسئولین زندان رجایی شهر بعنوان تنبیه، تعدادی از زندانیان زخمی را در محیط فاقد روشنایی و محروم از دریافت لوازم و امکانات نظافت فردی و محیطی و نیز بصورت محروم از دریافت خدمات درمانی نگه می دارند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، تعدادی از زندانیان که گفته میشود متهم هستند در روزهای اخیر در یک نزاغ جمعی در زندان رجایی شهر مشارکت داشته اند برخلاف قوانین جاری بصورت خودسرانه با تصمیم مسئولان زندان در سالن سی و سه اندرزگاه ده این زندان در شرایط غیرانسانی نگهداری میشوند.
این زندانیان در محیطی فاقد روشنایی نگهداری میشوند و در حالی که تعداد نامعلومی از آنان به دلیل مشارکت در نزاع دچار جراحت هستند و از دریافت خدمات پزشکی و اعزام به بهداری نیز محروم نگه داشته میشوند.
زندانیان مورد اشاره که به تازگی به این محل منتقل شده اند درخواست دریافت لوازم نظافتی برای تمیز نمودن محل اسکان خود را از افسر تگهبان وقت داشته اند، با اینحال به آنان گفته شده است مسئولان زندان دستور اکید داده اند هیچ وسیله نظافتی در اختیار آنان قرار نگیرد. این در حالی است که بند مذکور بصورت همیشگی شاهد حضور حشرات بیماری زا چون ساس و سوسک و شپش بوده است.



zendan.rajaeishahre



۱۳۹۵ فروردین ۸, یکشنبه

دومین روز اعتصاب غذای حسین رونقی ملکی در پی محرومیتهای درمانی

خبرگزاری هرانا – بستگان حسین رونقی ملکی، زندانی عقیدتی و بیمار زندان اوین از آغاز اعتصاب غذای او در این زندان خبر می دهند، احمد رونقی ملکی، پدر حسین نیز امروز اعلام کرده است در صورت ادامه وضعیت، وی نیز همراه پسرش دست به اعتصاب غذا خواهد زد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حسین رونقی ملکی وبلاگ‌نویس و زندانی بیمار زندان اوین که با وجود توصیه های پزشکان زندان و خارج از زندان و پزشکی قانونی باید بیرون از زندان تحت درمان قرار بگیرد، به دلیل کارشکنی در روند درمانش از دیروز ۷ فروردین دست به اعتصاب غذا زده است.
یکی از نزدیکان خانواده رونقی ملکی در این‌باره به گزارشگر هرانا گفت: “خانواده ملکی برای پیگیری کار حسین در دادستانی به تهران رفته اند و پدر حسین امروز اعلام کرده است در صورت ادامه این وضعیت وی نیز همراه پسرش دست به اعتصاب غذا خواهد زد.”
این منبع مطلع در مورد دلیل اعتصاب غذای حسین رونقی همچنین افزود: “حسین از قبل از عید بدون هیچ درمان و دارو و اعزامی در زندان مریض احوال مانده است، برای آزادی یا مرخصی نوروزی‌اش هم هیچ اقدامی انجام نشده و به خانواده اش هم هیچ جوابی نمی دهند. حسین به صورت غیرقانونی در زندان است، حکم حسین در آن زمان متوقف شده بود و هم از طرف پزشکی قانونی عدم تحمل کیفر گرفته بود، و هم عفو گرفته بود و همچنین آزادی مشروط بر اساس مواد ۵۰۴ و ۲۹۷ داشت اما هیچ‌یک از آن‌ها اجرا نشد. این درحالی است که مسئولین زندان اوین نیز حسین را با تهدید و توهین، اذیت می کنند.”
وی در مورد وضعیت بیماری های حسین رونقی در ادامه گفت: “برای مشکل کمر و مهره‌هایش باید تحت درمان و آزمایش ام‌آر‌آی قرار بگیرد، برای غلظت خونش هم باید تحت آزمایش و درمان قرار بگیرد، یکی از کلیه هایش را که در زندان از دست داد و آن یکی هم که کار دو کلیه را انجام می دهد، عفونت کرده و ورم دارد و با این روند تنها کلیه اش هم از دست می رود. با وجود این‌که تمامی مدارک به دادستانی ارائه شده است، اما هیچ اقدامی تاکنون صورت نگرفته است.”
لازم به ذکر است، این زندانی عقیدتی و بیمار زندان اوین روز چهارشنبه ۱۹ اسفند‍ به خاطر مشکل مهره ها و کمر، به مطب متخصص ارتوپد برده و بعد از معاینه به زندان انتقال داده شده بود.
«آنژین قلبی، مشکل کلیه، ورم صورت، خونریزی معده، غلظت خون، عفونت چشم، مشکل ریوی و تنفسی» از جمله مشکلات دیگری است که خانواده رونقی بر اساس آن درخواست صدور گواهی عدم امکان تحمل کیفر کرده‌اند.
پدر حسین رونقی ملکی پیش‌تر به گزارشگر هرانا گفته بود: “پسر من به دلیل بیماری ها و مشکلات جسمی فراوان و به دلیل کمبود امکانات پزشکی نباید در زندان بماند.”
حسین رونقی ملکی فعال حقوق بشر و وبلاگ نویس، درتاریخ بیست و دوم آذر ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد.
شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب پس از گذشت ۱۰ ماه از بازداشت در بند دو-الف اوین، در تاریخ سیزدهم مهر ماه ۱۳۸۹ او را به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم کرد. اتهامات او در دادگاه «عضویت در شبکه ایران پروکسی، توهین به رهبری و توهین به رئیس جمهوری» عنوان شد.
این حکم در شعبه‌ی ۵۴ دادگاه تجدید نظر تأیید شد و حسین رونقی پس از آن به بند ۳۵۰ اوین منتقل شد.
این زندانی هم اینک بر خلاف اصل تفکیک جرائم، بدون رسیدگی پزشکی و در شرایط نامناسب در بند هفت زندان اوین محبوس است.
hossein-ronaghi-maleki


۱۳۹۵ فروردین ۷, شنبه

گزارش احمدشهید درباره وضعیت مسیحیان ایرانی

بنا به گزارش احمد شهید مسیحیان نوکیش در ایران همچنان با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» یا «تبلیغ علیه نظام» و به جرم ارتداد تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.
به گزارش «محبت نیوز» سی و یکمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو همچون سنوات گذشته آنطور که جمهوری اسلامی به دنبال آن بود تمام نشد و در نهایت شورا با تصویب قطعنامه‌ای ماموریت احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران را برای ششمین سال پیاپی تمدید کرد.
ماموریت احمد شهید در حالی تمدید شد که ایران خوشبین بود پس از توافق هسته‌ای، گشایشی در حوزه حقوق بشر نیز ایجاد شود. لابی‌های نزدیک به تهران مدت‌ها پیش از آغاز نشست شورای حقوق بشر در سوئیس تلاش زیادی کردند تا این مصوبه رای لازم را کسب نکند.
تا آنجا که حتی چین، روسیه و ونزئلا در چند سخنرانی در نشست عمومی خواستار رای منفی به تمدید ماموریت احمد شهید شدند که در نهایت تلاش آنها نافرجام ماند و این شورا با ۲۰ رای موافق در مقابل ۱۵ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع ماموریت گزارشگر ویژه سازمان ملل را تمدید کرد.
بنا به گزارش خبرنگار «محبت نیوز» از ژنو انتخاب مجدد شهید با واکنش تند ایران روبه رو شد وزارت خارجه جمهوری اسلامی در بیانیه‌ای آن را دارای “مقاصد سیاسی” و ناشی از “خصومت” برخی کشورهای رای دهنده با ایران عنوان کرد و با بیان اینکه تمدید ماموریت او هیچ ضرورت و وجاهت حقوقی ندارد اعلام کرد ایران ملزم به پذیرش و رعایت مفاد این قطعنامه نیست.
احمد شهید از ۱۱ ژوئن ۲۰۱۱ به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران انتخاب شد و از آن زمان بارها تلاش کرد تا ایران با ورود او به داخل کشور برای بررسی وضعیت حقوق بشر، زندانیان سیاسی و عقیدتی و…موافقت کند که چنین نشد.
بنابراین او با کمک پناهندگان، فعالین حقوق بشر خارج از کشور که به نحوی با داخل در ارتباط هستند و همینطور زندانیان و شکنجه شدگانی که از ایران خارج شدند به گردآوری مستندات خود پرداخت.
گرچه در گزارش امسال احمدشهید درباره وضعیت حقوق بشر ایران بندهایی در خصوص بهبود خفیف در بعضی حوزه‌ها بود، اما در مجموع بازهم افزایش اعدام‌ها، دستگیری روزنامه‌نگاران و فعالین سیاسی و اجتماعی، افزایش شمار زندانیان دگراندیش و پایین بودن استانداردهای زندان‌ها، بسته شدن روزنامه‌ها و فشار بر فعالین سیاسی و اجتماعی همچنان گویای وضعیت حقوق بشر در ایران داشت. احمد شهید در بخش‌هایی از گزارش سال ۲۰۱۶ خود به بررسی وضعیت اقلیت‌های دینی ایران از جمله مسیحیان، بهائیان و دراویش پرداخته بود.
وضعیت مسیحیان ایران در سالی که گذشت:
در بند (۶۰-صفحه ۱۹) این گزارش، گزارشگر ویژه با اعلام نگرانی از وضعیت مسیحیان ایران که از اسلام برگشته‌اند اعلام می‌کند که آنها با دستگیری‌های خودسرانه، آزار و اذیت و بازداشت روبه رو هستند و برخلاف ماده ۱۲ قانون اساسی ایران که حقوق اقلیت‌های دینی از جمله ایمانداران مسیحی را به رسمیت می شناسد اغلب با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» یا «تبلیغ علیه نظام» و به جرم ارتداد تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد.
طبق این گزارش ده‌ها تن از مسیحیان در زندان‌های ایران بازداشت شدند، بسیاری از کلیساهای خانگی تحت فشار هستند و در یک نمونه در دسامبر ۲۰۱۵ زمین‌های متعلق به یک کلیسای کلدانی آشور مصادره شده است.
شهید در این بخش از گزارش خود با استناد به گزارشی در روزنامه شرق (چاپ تهران) به تبعیض‌های گسترده علیه اقلیت‌ها اشاره کرده و نوشته از نگاه دولت ایران کلیساهای خانگی غیرقانونی است و برای دایر کردن آن نیاز به مجوز قانونی است!


homechurch-iran-ahmad-shahid


۱۳۹۵ فروردین ۶, جمعه

جابری: تمدید ماموریت احمد شهید بر مبنای خصومت با ایران انجام شده

خبرگزاری هرانا – سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از تصویب تمدید ماموریت احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران انتقاد کرده و آن را با اهداف سیاسی و بر مبنای خصومت با ایران و بدون واجد وجاهت حقوقی دانست.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از ایرنا، «حسین جابری انصاری» شامگاه پنجشنبه اعلام کرد: “جمهوری اسلامی ایران تمدید ماموریت گزارشگر ویژه ایران را واجد هیچ ضرورت و وجاهت حقوقی ندانسته و تصویب آن را با اهداف سیاسی و تنها بر مبنای خصومت با ایران می داند، بنابراین خود را ملزم به پذیرش و رعایت مفاد این قطعنامه نمی داند.”
ایران یکی از معدود کشورهایی است که برای آن گزارشگر ویژه حقوق بشر تعیین می شود و این ششمین سال پیاپی است که ماموریت احمد شهید در خصوص ایران با اکثریت آرا در شورای حقوق بشر سازمان ملل تصویب و تمدید می شود.
آقای شهید در آخرین گزارش خود در مورد شاخص بالای اعدام ها در ایران در سال ۲۰۱۵ به شدت انتقاد کرده و آن را در ده سال گذشته بی سابقه خوانده بود.
با این حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران مدعی شد: “دولت جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزه های دینی و قانون اساسی و منشور در حال تدوین شهروندی، ارتقای وضعیت حقوق بشر را از جمله تعهدات خود می داند و بر همین اساس تاکنون همکاری روشن و مستمری با ساز و کارهای حقوق بشری سازمان ملل از جمله ساز و کار یو پی آر (گزارش جهانی ادواری) داشته و با نهادهای معاهده ای سازمان ملل همکاری کرده است. ایران همچنین هفت گزارشگر موضوعی سازمان ملل را پذیرفته و پذیرش تعدادی دیگر را در دستور کار خود دارد.”
این در حالی است که در این چند سال، حکومت جمهوری اسلامی با سفر گزارشگر ویژه به ایران به شدت مخالفت کرده است و هر سال بعد از تصویب تمدید ماموریت و یا ارائه گزارش احمد شهید، چنین سخنانی را تکرار کرده است.


۱۳۹۵ فروردین ۵, پنجشنبه

ماموریت احمد شهید برای یک سال دیگر تمدید شد

خبرگزاری هرانا – شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، با ٢٠ رأی موافق، ١۵ مخالف و ١١ ممتنع، ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، قطعنامه مربوط به وضعیت حقوق بشر ایران «ال.۲۷» در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو به تصویب رسید و ماموریت آقای شهید به مدت یک سال دیگر تمدید شد.
کشورهای آلبانی، بلژیک، ال سالوادور، فرانسه، آلمان، لاتویا، مکزیک، هلند، پاناما، پاراگوئه، پرتغال، قطر، جمهوری کره، اسلونی، مقدونیه، سوئیس، انگلیس و امارات متحده عربی از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رأی مثبت دادند.
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران در یازدهمین گزارش خود در ۲۱ اسفند ماه ۹۴ به شورای حقوق بشر سازمان ملل، اعلام کرد: “حکومت جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۵ بالاترین نرخ اعدام را در ده سال گذشته داشته است.”
در توصیه های آقای شهید، از حکومت ایران خواسته شده بود «اعدام نوجوانان را لغو کند»؛ برای احکام صادره اعدامی که شامل «جرم های بسیار جدی» بر اساس استاندارهای بین المللی نمی شود، مهلت قانونی [برای بررسی مجدد] تعیین نماید و «سنگسار و اعدام در ملاء عام» را ممنوع کند.
افزایش فشار و سرکوب بهائیان، عدم تشکل برای فعالان مدنی، دسترسی نداشتن متهمان به دادرسی عادلانه، اعتراف زیر شکنجه، نگهداری متهمان در سلول های انفرادی، بی توجهی به حقوق اقلیت ها و غیره از جمله موضوعاتی بود که در بخش های دیگر این گزارش ۲۲ صفحه ای در سی و یکمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل به آن تأکید شده بود.

ahmad shahid

۱۳۹۵ فروردین ۴, چهارشنبه

درگیری مسلحانه در استان کرمان یک کشته بر جای گذاشت

خبرگزاری هرانا ـ فرمانده انتظامی استان کرمان گفت که در پی درگیری با افرادی که او “اشرار مسلح” نامید، یک تن کشته و سه مامور انتظامی زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، سردار رضا بنی اسدی فر افزود: “ماموران انتظامی رودبار جنوب شامگاه سه شنبه در حال گشت زنی در محدوده استحفاظی این شهرستان بودند که به یک وانت بار مشکوک شده و دستور ایست دادند”.
وی گفت: “سرنشینان وانت که سه نفر بودند بدون توجه به دستور ایست، شروع به تیراندازی با سلاح جنگی به سوی ماموران کردند که منجر به زخمی شدن سه نفر از ماموران پلیس رودبار جنوب شد”.
وی افزود: “در ادامه درگیری ماموران انتظامی با تعقیب خودرو اشرار، موفق شدند یکی از آنان را به هلاکت برسانند اما با توجه به ورود اشرار به حوزه استان سیستان و بلوچستان و تاریکی هوا، از ادامه تعقیب منصرف شده و اشرار متواری شدند”.
وی اظهار کرد: “ماموران مجروح به بیمارستان امام خمینی جیرفت منتقل شده و تحت درمان قرار گرفتند”.
مرکز شهرستان رودبار جنوب در فاصله ۳۳۰ کیلومتری جنوب کرمان قرار دارد.
selah


آزار و شکنجه؛ کوتاه از وضعیت غیرانسانی زندان میناب

خبرگزاری هرانا – در زندان میناب علاوه بر شرایط غیر‌انسانی زندان، شکنجه ای عجیب برای تنبیه زندانیان وجود دارد که مسئولین زندان آن را «پا زیارت» می نامند و می گویند زندانیان را «شفا می دهد». در این گزارش احتمال آزار جنسی زندانیان کم سن‌و‌سال توسط زندان‌بانان نیز مطرح می‌شود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک زندانی که به تازگی از این زندان آزاد شده در این باره به هرانا گفت: “ستونی در زندان وجود دارد که زندانیان برای تنبیه به آن دست‌بند و پابند می شوند، به نحوی که نمی توانند سر خود را بچرخانند و این تنبیه شاید تا ۱۰ الی ۱۵ روز طول بکشد. مسئولین زندان نام این ستون را «پا زیارت» نامیده اند و می گویند این ستون زندانیان را «شفا می دهد».”
این منبع همچنین شرایط زندان میناب را غیرانسانی توصیف کرد و افزود: “وضعیت بهداشت، غذا و درمان در این زندان بسیار بد و غیر انسانی است. اعزام به بهداری بسیار با تأخیر انجام می شود و یا کلا انجام نمی شود. حتی موردی بوده است که تزریقات به پشت زندانی به جای اعزام به بهداری، از پشت میله های زندان و به صورت سرپایی صورت گرفته است.”
این منبع همچنین به آزار جنسی زندانیان کم سن‌و‌سال توسط زندان‌بانان اشاره کرد و مدعی شد: “زندانیان به این عمل شنیع اعتراض کرده و آن را برای رئیس زندان به اثبات رساندند، اما به جای تنبیه زندانبان خاطی، خود زندانیان معترض تنبیه و تبعید شده اند.”
زندان میناب با ظرفیت حدود ۱۰۰۰ زندانی در شهرستان ۳۰۰ هزار نفری میناب در ۱۰۰ کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع است.
Minab_Prison


۱۳۹۵ فروردین ۳, سه‌شنبه

کاندیدای "لیست امید" در اصفهان: نوروز این نیست که عده‌ای مانند گوسفند بالا و پایین بپرند

یوسف طباطبایی‌نژاد، "امام‌جمعه" اصفهان و عضو مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی می‌گوید معنی عید نوروز این نیست که «عده‌ای دور هم جمع شوند و مانند گوسفند بالا و پایین بپرند».
طباطبایی‌نژاد این سخنان را در "نمازجمعه" ۲۸ اسفند اصفهان بیان کرده است.
او با بیان این‌که «نوروز به معنی بازگشت به اصالت خویش یعنی خداشناسی است» افزوده که «نوروز عید تحول است و این تحول باید یک تحول انسانی باشد نه حیوانی».
وی همچنین مدعی‌ شده که نوروز، روز «حکومت ظاهری» علی، امام اول شیعیان است.
این بخش از اظهارات "امام‌جمعه" اصفهان بعد از انتشار اولیه در خبرگزاری "ایسنا" از روی وب‌سایت این خبرگزاری حذف شد با این وجود، هم‌چنان در وب‌سایت‌های دیگر خبری از جمله "تابناک" دیده می‌شود.
گفتنی است یوسف طباطبایی‌نژاد به تازگی با بیش از یک میلیون رای و به عنوان رای اول اصفهان، یک بار دیگر به عضویت مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی درآمده است. او در این انتخابات از جمله چهره‌های تندروی منصوب علی خامنه‌ای بود که هم‌زمان از سوی اصلاح‌طلبان و حامیان دولت نیز حمایت می‌شد و نام وی در لیست موسوم به "امید" قرار داشت.
از طباطبایی‌نژاد به عنوان آمِر اصلی اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای پاییز ۱۳۹۳ بر روی زنان و دختران اصفهانی یاد می‌شود. (در تصویر عامر اسید پاشی را در حال خوش و بش با محمدرضا عارف، یکی‌ از مدعیان اصلاحطلبی میبینیم.)
وی هم‌چنین بارها از آن‌چه «اختلاط دانشجویان دختر و پسر در دانشگاه‌ها» می‌خواند، انتقاد کرده و خواهان تفکیک جنسیتی کامل محیط‌های آموزشی شده است.

۱۳۹۵ فروردین ۲, دوشنبه

بازداشت آرش مکری توسط وزارت اطلاعات

خبرگزاری هرانا ـ آرش مکری دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز، ششم اسفند ماه توسط ماموران اطلاعات سپاه مهاباد دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آرش مکری فرزند سعید، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز در روز ششم روز اسفند ماه در منزلش توسط ماموران اطلاعات سپاه مهاباد دستگیر شد.
گفتنی است که دو خودرو متعلق به نیروهای اطلاعات سپاه و بدون داشتن حکم قضایی او را بازداشت کرده اند.
ماموران اطلاعات سپاه بدون ارائه حکم قضایی پس از بازداشت آقای مکری اقدام به تفتیش منزل و ضبط اموال وی از قبیل لپ تاپ، گوشی های همراه٬ فلش مموری و بخشی از کتاب های کُردی او کردند.
لازم به ذکر است طی ماه های اخیر اطلاعات سپاه دوبار “آرش مکری” را احضار نموده و ایشان را با متهم کردم به ارتباط با یکی از احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی مورد بازجویی قرار داده بود.
از زمان بازداشت آقای مکری، خانواده وی مکررا از اداره اطلاعات مهاباد جویای سرنوشت فرزند خود شده اند با اینحال تاکنون هیچ اطلاعاتی از سرنوشت وی در اختیار خانواده قرار نگرفته است.
حمید مکری برادر آرش در این رابطه می گوید: “برادرم را در حالی بازداشت کردند که حتی اجازه صحبت کردن به او ندادند و بدون حکم قضای به نقطه نامعلومی منتقل شده است”.

arash mokri

وقوع درگیری گروهی و قتل در زندان رجایی شهر

خبرگزاری هرانا ـ طی درگیری گروهی مابین زندانیان در زندان رجایی شهر کرج که همرمان محل نگهداری جمع کثیری از زندانیان سیاسی-امنیتی است، علاوه بر جمع زیادی مضروب، دست کم سه زندانی بطور جدی به وسیله چاقو و قمه زخمی شدند و یک زندانی دیگر نیز به قتل رسید. جو زندان پس از این درگیری متشنج گزارش میشود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زندان رجایی شهر کرج که در دسته بندی سازمان زندانها به متهمان جرایم خشن اختصاص دارد، بعنوان بزرگترین محل نگهداری زندانیان سیاسی-امنیتی تبعیدی نیز شناخته میشود، این زندان که در سایه سوء مدیریت و عدم نظارت مناسب به محل پرخطری تبدیل شده است، روز جاری شاهد درگیری گروهی دیگری در اندرزگاه ۶ سالن ۱۸ آن بود.
طی این درگیری که مابین جمع زیادی از زندانیان اتفاق افتاد، علاوه بر دهها مضروب، دست کم سه زندانی دچار جراحات جدی به وسیله سلاح سرد (چاقو، قمه،…) شدند و یک زندانی به نام بابک غیاثی از زندانیان محکوم به اعدام (با اتهام “قتل”) که در این اندرزگاه تحمل حبس می کرد دچار جراحات جدی شده و در بهداری این زندان جان خود را از دست داد،
گفته میشود نیروهای گارد زندان در زمان وقوع درگیری از ورود به سالن ها خودداری کردند. جو زندان متشنج گزارش میشود.

rajaeei shahr

۱۳۹۵ فروردین ۱, یکشنبه

ضرب و شتم خانواده‌ی زندانیان مقابل زندان اوین

خبرگزاری هرانا – تعدادی از فعالان مدنی و اعضای خانواده‌های زندانیان عقیدتی سیاسی از جمله پدر «آتنا فرقدانی» که هنگام سال تحویل مقابل زندان اوین تحصن کرده بودند توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جمعی از فعلان مدنی از جمله هواداران “محمد علی طاهری” و بستگان تعدادی از زندانیان عقیدتی سیاسی که به مرخصی نوروزی اعزام نشده بودند، هنگام سال تحویل جلوی زندان اوین تحصن کرده بودند تا سال جدید را در نزدیکی عزیزان خود شروع کنند، اما برخی از این افراد از جمله پدر آتنا فرقدانی کاریکاتوریست زندانی و دکتر فرهاد میثمی توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
محمد نوریزاد به عنوان یکی از حاضرین در صحنه در این رابطه گفت “امروز جلوی اوین، مأموران لباس شخصی که پانزده نفری می شدند، بسیار بداخلاق بودند. من و دکتر ملکی بالا بودیم. مقابل درِ ورودیِ زندان اوین. و دوستانمان پایین بودند و مأموران به آنها اجازه ی ورود نمی دادند. بل نیز اصرار به این داشتند که متفرق شوند. چیزی به ساعت هشت صبح نمانده بود که من و دکتر پایین رفتیم و از نزدیک دیدیم که یکی از مأموران دوستان ما را با ضرب و شتم می راند. سیلی محکمی زیر گوشِ پدرِ آتنا فرقدانی زد و جوانی را زیر مشت و لگد گرفت. آنقدر این جوان را زد که جوان به روی زمین در غلتید. بعد همو به سمت دکتر فرهاد میثمی رفت و او را هل داد و برایش لگد پراند و با مشت و لگد وی را مورد ضرب و شتم قرار داد.”
لازم به ذکر است که تعداد زیادی از زندانیان عقیدتی سیاسی در زندان های کشور به مرخصی نوروزی اعزام نشدند.
Evin eyd 2

در آستانه سال نو، قربانیان نقض حقوق بشر را فراموش نکنیم

۱۳۹۴ اسفند ۲۹, شنبه

ادعای متناقض ظریف درباره پناهجویان ایرانی

وزیر خارجه ایران در مصاحبه با تلویزیون «ای بی سی» مدعی شده است ایرانیانی که به عنوان پناهجو به کشورهایی مانند استرالیا می‌روند درباره‌ وضعیت حقوق بشر در ایران دروغ می‌گویند.

به گزارش «محبت نیوز» وزیر خارجه ایران می‌گوید ایرانیانی که به عنوان پناهجو به کشورهایی مانند استرالیا می‌روند درباره‌ وضعیت حقوق بشر در ایران دروغ می‌گویند.
 کمتر از ۱۰ روز پس از انتشار گزارش احمد شهید درباره وضعیت حقوق بشر در ایران از جمله شماربالای اعدام، شکنجه، زندانی شدن روزنامه‌نگاران و فعالین سیاسی و سرکوب و اذیت نظاممند اقلیتهای دینی، قومی و جنسی در ایران نیز انتقاد شده محمدجواد ظریف که اخیرن به جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه سفر کرده در گفتگو با “فلیپ ویلیامز”، خبرنگار تلویزیون «ای بی سی» مدعی شده ایرانیانی که به عنوان پناهجو به کشورهایی مانند استرالیا می‌روند درباره وضعیت حقوق بشر در ایران دروغ می‌گویند.
در بخشی از این گزارش ویلیامز با اشاره به رد درخواست نزدیک به ۹هزار پناهجوی ایرانی از سوی دولت استرالیا از ظریف پرسیده “شما می‌گویید که ادعاهای هیچ‌کدام از آن هزاران نفر درست نیست؟” که وزیر خارجه ایران در پاسخ گفته “من می‌گویم که اگر کسی ادعایی می‌کند باید هزینه‌اش را هم بپردازد. ما آن ادعا‌ها را نکرده‌ایم. این افراد کسانی هستند که از حقوق بشر برای مقاصد سیاسی استفاده می‌کنند.”
شهید در گزارش خود همچنین نسبت به افزایش شمار اعدام هایی که رسمن توسط مقامات ایران تأیید شده، ابراز نگرانی کرده است.او می گوید که در طول سال ۲۰۰۱ (تا ماه دسامبر)، ۴۲۱ مورد اعدام رسمن اعلام شده و ۲۴۹ مورد اعدام مخفی به اطلاع وی رسانده شده است.

zarif2016

۱۳۹۴ اسفند ۲۷, پنجشنبه

انتقاد احمد شهید از وضعیت اقلیت های مذهبی در ایران

گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران بار دیگر افزایش اعدام‌ها و فشار و سرکوب بر اقلیت‌های مذهبی در ایران را محکوم کرد.

به گزارش « محبت نیوز» جلسه ویژه بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران در سی و یکمین شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو برگزار شد.
در این جلسه احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران بار دیگر افزایش اعدام‌ها و فشار و سرکوب بر اقلیت‌های مذهبی در ایران را محکوم کرد.
به گفته  شهید در سال ۲۰۱۵ حدود ۹۶۶ نفر در ایران اعدام شده‌اند که ۵۰۰ نفر از اعدام شدگان مرتبط با جرایم مواد مخدر بوده‌اند.
احمد شهید که پنج سال است به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران منصوب شده اما اجازه حضور در ایران را پیدا نکرده است.
وی ایران را بزرگترین زندان روزنامه‌نگاران، بلاگرها و فعالان مدنی  و اقلیتهای مذهبی در سال‌های اخیر دانسته و بار دیگر تقاضای خود را برای حضور در ایران تکرار کرده است.

ahmadshahid

۱۳۹۴ اسفند ۲۵, سه‌شنبه

ناجا از بازداشت ۱۱۰ شهروند تحت عنوان ضد انقلاب خبر داد

خبرگزاری هرانا – سخنگوی نیروی انتظامی در کنار گزارش بازداشت ۱۷۵ نفر تحت عنوان اشرار از بازداشت ۱۱۰ شهروند دیگر که او آنها را عناصر ضد انقلاب خواند در سال ۹۴ خبر داد.
به گزارش هرانا به نقل از حمایت، سردار سعید منتظرالمهدی در هشتمین نشست خبری خود مدعی شد در سال ۹۴ تعداد ۱۷۵ شهروند تحت عنوان اشرار و همچنین ۱۱۰ شهروند دیگر که او آنها را “عناصر ضد انقلاب” خواند دستگیر شده اند.
در ادبیات حکومت ایران “عنصر ضد انقلاب” به فردی گفته میشود که در موضع تقابل با حکومت ایران فعالیت سیاسی یا امنیتی صورت داده باشد، آقای منتظرالمهدی توضیح بیشتری در خصوص هویت یا مصداق فعالیت های این افراد ارایه نکرد.
سخنگوی ناجا در این نشست به افزایش ۳۵ درصدی “هلاکت اشرار” هم اشاره کرد و ادامه داد: افزایش ۱۳۲ درصدی “هلاکت قاچاقچیان” مواد مخدر و افزایش ۶۰ درصدی کشف سلاح را نیز در سال ۹۴ داشته ایم.
کشف ۸۹ درصدی جرایم، افزایش ۱۷ درصدی دستگیر شدگان، افزایش ۱۷ درصدی جرایم سایبری و مراجعه ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر به پلیس فتا از دیگر مباحثی بود که سردار منتظر المهدی در قالب آمار و ارقام از آنها سخن گفت.

saeed montazer almahdi naja

زندان ارومیه: زنجیر شدن دو زندانی به درب سلول انفرادی

خبرگزاری هرانا – امید رحمانی و رسول شکری، دو زندانی با اتهامات مالی در زندان ارومیه به دلیل اعلام اعتصاب غذا، تحت عنوان “درس عبرت برای دیگر زندانیان”، توسط مسئولین زندان به درب سلول انفرادی زنجیر شده اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امید رحمانی و رسول شکری، دو زندانی با اتهامات مالی که از سال ۹۰ در زندان ارومیه نگهداری می شوند، در پی اعلام اعتصاب غذا به دلیل عدم رسیدگی مناسب به وضعیت پرونده خود، به جای انتقال به سلول انفرادی بر اساس رویه معمول زندان، تحت عنوان “درس عبرت برای دیگر زندانیان”، توسط مسئولین زندان بیش از ۴۸ ساعت است با دست‌بند و پابند به درب سلول انفرادی زنجیر شده اند.
مدت محکومیت حبس این دو زندانی به پایان رسیده است، اما به دلیل وجود جریمه ۱۵۰ میلیون تومانی، از آزادی آنها جلوگیری می شود.
شایان ذکر است، امید رحمانی همچنین در سال ۱۳۹۲-۹۳ به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در زندان به سه ماه و یک روز حبس نیز محکوم شده بود.

orumiyeh_prison2

۱۳۹۴ اسفند ۲۴, دوشنبه

مصطفی سلیمی؛ ۱۳ سال زیر تیغ اعدام در زندان سقز

خبرگزاری هرانا – مصطفی سلیمی، در سیزدهمین سال حبس  و زیر حکم اعدام در زندان سقز نگهداری می‌شود. این زندانی سیاسی هفدهم فروردین ۱۳۸۲ بازداشت و زندانی شده است.
بنا به اطلاع منابع هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آقای سلیمی با اتهامات سیاسی و امنیتی مانند «محاربه»، «سرقت مسلحانه» و «عضویت در احزاب مخالف کرد» محاکمه و به اعدام محکوم شده است.
یکی از نزدیکان زندانی این اتهامات را رد کرده و گفته است که او فقط مدتی عضو حزب دموکرات بوده و قبل از بازداشت کناره گرفته است.
این منبع گفته است که مصطفی سلیمی حدود سه ماه در انفرادی و تحت فشار بوده و یکی از مأمورین که در مراحل اولیه به دیدن قتل توسط وی شهادت داده است، پس از چهار سال به صورت رسمی شهادت خود را پس گرفته است.
مصطفی سلیمی متولد چهارم تیرماه ۱۳۴۶، پیمانکار شرکت گاز بوده و به حکم قاضی گودینی به اعدام محکوم شده است. او تا کنون چند بار در اعتراض به حکمی که آن را ناعادلانه خوانده، اعلام اعتصاب غذا کرده است.
گفته می شود بخشی از پرونده این زندانی همچنان در معاونت قضایی قوه قضاییه باز است و بعد از ۱۳ سال هنوز درباره آن حکمی صادر نشده است.
moustafa salimi

۱۳۹۴ اسفند ۲۳, یکشنبه

دلایل تمدید بازداشت محمدعلی طاهری از قول وکیل

خبرگزاری هرانا ـ وکیل مدافع محمدعلی طاهری بنیانگذار عرفان حلقه که پیشتر حکم اعدامش از سوی دیوان عالی کشور نقض شده، علت تمدید قرار بازداشت موکلش را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، سید محمود علیزاده‌طباطبایی درباره آخرین وضعیت پرونده محمدعلی طاهری اظهار کرد: “موکلم بارها گفته که توبه کرده و پشیمان است و قصد دارد سر زندگی خود بازگردد”.
وکیل مدافع بنیانگذار عرفان حلقه در خصوص تمدید قرار بازداشت موکلش در حالی که پیشتر ۵ سال حبس وی پایان یافته است گفت: “وقتی پرونده اعدام نقض شد، دو اتهام برای موکل باز ماند، نخست دخالت در امر پزشکی بود که مدعی شدند موکل شاکی خصوصی دارد. ما نیز تاکید کردیم شاکی خصوصی شکایت کند و اکنون نیز منتظر شاکی خصوصی هستیم اما تا کنون کسی شکایت نکرده است”.
علیزاده‌طباطبایی افزود: “اتهام دومی که نسبت به موکل باز مانده، وجود گرایشات چپی است که چنین دلیلی در پرونده وجود ندارد. متاسفانه با استناد به همین دو مورد، قرار بازداشت را تمدید کردند در حالی که هیچ کدام از مواردی نیست که نیاز به بازداشت داشته باشد”.
وکیل مدافع محمدعلی طاهری ابراز امیدواری کرد قبل از پایان قرار بازداشت دو ماهه بتواند با وثیقه موکلش را آزاد کند زیرا معتقد است دلیلی برای ماندن طاهری در زندان وجود ندارد.
علیزاده‌طباطبایی همچنین ابراز امیدواری کرد موکلش شامل بخشنامه رئیس دستگاه قضا ویژه مرخصی‌های نوروزی شود زیرا اتهامات طاهری جزء اتهاماتی نیست که از مرخصی ایام نوروز محروم شود.
محمد‌علی طاهری بنیانگذار عرفان کیهانی یا حلقه در ایران است که ۱۴ اردیبهشت ماه سال ۹۰ بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب به‌اتهام “توهین به مقدسات”، “مداخله غیرقانونی در امور پزشکی و درمان بیماران”، “ارتکاب فعل حرام و رابطه نامشروع”، “استفاده غیرمجاز از عناوین علمی (دکتر و مهندس)”، “ضالّه بودن کتب و آثار”، به ۵ سال حبس، پرداخت ۹۰۰ میلیون تومان جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
افساد فی‌الارض از طریق منحرف کردن افراد، دیگر اتهام طاهری بود که دادگاه به تحقیقات صورت گرفته در این بخش اشکال نقص گرفت و پرونده برای تکمیل تحقیقات به دادسرا ارسال شد. در نهایت، دادسرا پس از رفع نواقص، پرونده را مجدداً به دادگاه ارسال کرد و ششم اسفند ماه سال ۹۳ برای رسیدگی به این اتهام تعیین شد اما با درخواست استمهال متهم، دادگاه برگزاری جلسه محاکمه را به تاریخ دیگری موکول کرد تا اینکه دادگاه اوایل اردیبهشت ماه امسال به این بخش از پرونده طاهری رسیدگی و حکم وی را صادر کرد.
حکم صادره با اعتراض وی به شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور ارسال شد و در نهایت، دیوان به حکم اعدام نقص گرفت.
به گفته علیزاده‌طباطبایی پرونده موکلش هم اکنون برای برطرف کردن ایرادات به دادسرا بازگشته است

taheri




روحیه صفاجو در سلول انفرادی نگهداری می شود

خبرگزاری هرانا – روحیه صفاجو، شهروند جوان بهایی که به دلیل اقدامات قانونی و نامه‌نگاری به نهادهای قانونی در دفاع از حق تحصیل بازداشت شده است، در تماس تلفنی با خانواده از زندان اوین گفته است حالش خوب است و به تنهایی نگهداری می شود.
یکی از نزدیکان خانم صفاجو به گزارشگر هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گفت: “روحیه تماس گرفته با خانواده، حالش خوب بوده و گفته تنها است و از بقیه خبر ندارد و خیلی هم امیدوار بوده که قبل از عید آزاد بشود ولی مشخص نیست چقدر واقعی بوده یا به قصد روحیه دادن به خانواده.”
روحیه صفاجو در کنکور سراسری ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل در دانشگاه بازماند.
خواهر خانم صفاجو پیشتر به هرانا گفته بود: “روحیه بعد از یک سال تمام پیگیری و وقتی از همه راه های قانونی به نتیجه نرسید فقط در یک دلنوشته در فیسبوکش موضوع را مطرح کرد و درد دلش را نوشت و همین منجر به بازداشتش شد.”
روحیه صفاجو روز هیجدهم اسفند در خانه اش از سوی هشت مأمور امنیتی شامل دو زن و شش مرد که خود را مأموران گاز معرفی کرده بودند، بازداشت شد. مأموران پس از فیلمبرداری از خانه و تفتیش کامل منزل اقلامی نظیر ۱۲۰ جلد کتاب، لپ تاپ، موبایل تبلت، آلبوم عکس، سی دی، روحیه صفاجو را با دستبند به دادسرای کرج منتقل کردند.
همزمان سه شهروند بهایی دیگر به نام های سرمد شادابی، تارا هوشمند و بهزاد ذبیحی نیز بازداشت شدند. مطابق تماس یکی از این افراد با خانواده اش، روحیه صفاجو، تارا هوشمند و سرمد شادابی هم اینک در زندان اوین به طور جداگانه بازجویی می شوند.
یکی از افراد خانواده صفاجو به گزارشگر هرانا گفته است مأموران در بازداشت های قبلی حتی شناسنامه های افرادی از خانواده را با خود برده و بازنگردانده اند.
پیشتر این سه شهروند بهایی در کنکور شرکت کرده و پس از نقض پرونده به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل محروم شده بودند. پس از محرومیت از تحصیل سرمد شادابی، روحیه صفاجو و تارا هوشمندبابت حوق از دست رفته خود شکایتی را تنظیم و دکتر حسین احمدی وکالت این شهروندان بهایی محروم از تحصیل را به عهده گرفت وبا استناد به اصول ۱۹ ، ۲۲ و سوم قانون اساسی دادخواست به دیوان عدالت اداری داده شد ولی با درخواست این شهروندان برای ادامه تحصیل در دانشگاه سراسری موافقت نشد.

rouhie safajoo

۱۳۹۴ اسفند ۲۲, شنبه

پوریا ابراهیمی و شکوفه آذر جمعا به ۱۳ سال حبس محکوم شدند

خبرگزاری هرانا – احکام «پوریا ابراهیمی» و «شکوفه آذر ماسوله» دو فعال مدنی و اجتماعی امروز شنبه ۲۲ اسفند در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده صادر شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پوریا ابراهیمی از اتهام تشکیل تیم ترور قاضی صلواتی تبرئه و با اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی به نفع سازمان ها و گروههای به اصطلاح حقوق بشری» و «اخلال در نظم و آرامش عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی» به دو سال حبس تعزیری، پنج سال حبس تعلیقی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم گردید.
شکوفه آذر نیز به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» به یک سال حبس تعزیری و پنج سال حبس تعلیقی محکوم شد.
پوریا ابراهیمی و شکوفه آذر ماسوله، خردادماه بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بودند. آقای ابراهیمی پس از هشت ماه بازداشت موقت، بیستم بهمن ماه با سپردن وثیقه هفتاد میلیونی از زندان اوین آزاد شد و شکوفه آذر ماسوله همچنان در بند زنان اوین در انتظار آزادی به قید کفالت است.
آقای براهیمی ۲۷ خردادماه در شعبه ۶ دادسرای اوین تفهیم اتهام شد. «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» و «تشکیل گروهک با هدف ترور یکی از قضات دادگاه انقلاب قاضی صلوانی» اتهاماتی بود که به این فعال مدنی منتسب شده بود.
ارتباط با خانواده های زندانیان و فعالیت با رسانه های حقوق بشری بخشی از مستند اتهاماتی بود که به وی وارد شده بود.
ابراهیمی پس از تحمل حدود بیست روز انفرادی و بازجویی در بند ۲۰۹ اوین، اوایل تیر ماه به بند هشت این زندان منتقل شد و تا زمان آزادی به قید وثیقه در بند هشت نگهداری می‌شد.
شکوفه آذر ماسوله با نام مستعار پریسا آزادی، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی بین الملل نیز در خردادماه امسال توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت و به بند ۲۰۹ اوین منتقل شد.
وی به مدت دو هفته در بند ۲۰۹ بازجویی شده و پس از آن به بند زنان زندان اوین منتقل گردید. شکوفه آذر ۲۴ مرداد در شعبه ۶ دادسرای مقدس تفهیم اتهام شد.
اتهامات شکوفه آذر، «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» اعلام شده است. یکی از موارد اتهامی خانم آذر شرکت در تجمعات اعتراضی عنوان شده است که در اعتراض به اسیدپاشی انجام شده بود.
َAar - Ebrahimi


بازداشت نازک افشار در فرودگاه تهران

خبرگزاری هرانا ـ نازک افشار، کارمند سابق ایرانی‌ الاصل سفارت فرانسه در تهران، هنگام ورود به ایران در فرودگاه بازداشت شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کلمه، نازک افشار، کارمند سابق سفارت فرانسه در تهران در حالی هنگام ورود به ایران بازداشت شد که بدون منع قانونی از کشور خارج شده بود.
این کارمند وزارت خارجه فرانسه برای دیدار مادر مریض احوال خود که پزشکان از درمان وی قطع امید کرده بودند به ایران سفر کرده است.
بر اساس گزارش‌ها نازک افشار که از بیماری خاصی رنج می‌برد و امروز هنگام انتقال به زندان اوین جلوی در اوین دچار تشنج شده، از حال رفته و بر زمین افتاده است. او به دلیل همین بیماری در مرخصی استعلاجی به سر می‌برد.
نازک افشار پیش از این در تابستان سال ۸۸ نیز به دلیل اشتغال در بخش فرهنگی سفارت فرانسه بازداشت و پس از مدتی آزاد شده و به فرانسه بازگشته بود.
nazak afshar

محدودیت های ظالمانه بر نوکیشان مسیحی در ایران

نامه ابراهیم فیروزی زندانی نوکیش مسیحی از داخل زندان رجایی شهر کرج به خبرگزاری صدای مسیحیان ایران 
سالها از حضور نوکیشان مسیحی در ایران میگذرد و همواره با نگاهی محبت آمیز بر هموطنان مسلمان خود نگریسته اند،اما این دلیل بر آن نیست که از آزار و اذیت های حاکمیت بر آنها سخن نگوییم ،علت مبارزه و آزار و اذیت های حکومت جمهوری اسلامی با فعالین کلیسایی بدون شک ترس و واهمه حکومت به دلیل گسترش سریع و فراگیر انجیل عیسی خداوند در بین ایرانیان میباشد.
اینجانب ابراهیم فیروزی به عنوان یک نوکیش مسیحی که وضعیت کلیساهای مختلف در ایران را چند سالی است که از نزدیک مشاهده میکنم ،میخواهم بخشی از محدودیت های ظالمانه ای که حاکمیت در ایران بر کلیساهای مختلف روا  میدارد را بیان نمایم.
۱ ممانعت از گرد همایی های مناسبتی:برگزاری اعیادی مانند کریسمس و سال نوی میلادی در بین مسیحیان  مرسوم است،اما نوکیشان مسیحی در ایران اجازه برگزاری این اعیاد را به مانند مسیحیان سایر  کشورها ندارند،رسانه های جمهوری اسلامی برای عوامفریبی این اعیاد را تبریک میگویند،لیکن در بیشتر موارد هنگام برگزاری این اعیاد با بازداشت های دسته جمعی نوکیشان مسیحی مواجه میشویم.
۲ ممانعت از جلسات عبادی:به پرستش دسته جمعی در انجیل مسیحیان تاکید شده است،و حضور در جمع سایر مسیحیان برای انجام دعا موضوعی عبادی محسوب میشود،اما جمهوری اسلامی جمع شدن مسیحیان را در خانه های شخصی اشان را ممنوع اعلام کرده است و تشکیل جلسات عبادتی در املاک شخصی را رسما تشکیل گروه ضد حکومتی تعبیر کرده و تاکنون بسیاری  از نوکیشان مسیحی  در جلسات عبادتی بازداشت شده اند.
۳ عدم چاپ کتب مورد نیاز:نوکیشان مسیحی در ایران اجازه ندارند کتب یا جزوات مربوط به کلیساهای خود را مطابق متن حقیقی اشان منتشر کنند،زیرا جمهوری اسلامی معتقد است چاپ کتب مورد نظر مسیحیان به زبان فارسی موجب آگاهی فارسی زبانان از انجیل شده و به سوی مسیحیت گرایش پیدا میکنند،این چنین است که بسیاری از نوکیشان به آثار مکتوب کلیساهایشان دسترسی ندارند.
۴ عدم ثبت ازدواج آیینی:در ایران ثبت ازدواجی که بر طبق آیین مسیحیت صورت میگیرد به دستور حکومت بدون نامه کلیسا در ثبت احوال ثبت نمیگردد این در حالیست که به خاطر آزارها و محدودیت هایی که حکومت بر نوکیشان روا میدارد آنان از داشتن کلیسایی که در آن امکان صدور چنین برگه ای را دارا  باشد محرومند،این به آن معناست که نوکیشان در خصوص موضوعی کاملا شخصی مانند ازدواج با مشکلی مهم روبرو هستند،که ناشی از ظلم حکومت بر آنان است،اعتراض به چنین محدودیت هایی از سوی مسیحیان به معنای روبرو شدن با دستگاه قضایی حکومت و در نهایت حبس در زندانهای جمهوری اسلامی میباشد.
آزاری که نوکیشان از جانب جمهوری اسلامی مواجه میشوند صرفا به این ۴ نکته منتهی نمیشود،اما ذکر موارد فوق نشان میدهد که حکومت فعلی ایران حاضر به رعایت حداقل حقوق انسانی مسیحیان نمیباشد و آزادی عقیده و بیان در جمهوری اسلامی کاملا عقیم مانده است،من از مجامع بین المللی و سازمانهای حقوق بشری انتظار دارم که با موضعگیری هوشمندانه و واکنش های مشروع از گسترش این رفتارهای تبعیض آمیز نسبت به نوکیشان مسیحی در ایران ممانعت به عمل آورند.
ابراهیم فیروزی نوکیش مسیحی زندانی  (زندان رجایی‌شهر کرج)۱۰ مارس ۲۰۱۶

محدودیت های ظالمانه بر نوکیشان مسیحی در ایران