۱۳۹۳ بهمن ۲۷, دوشنبه

دسترسی به تعدادی از شبکه های اجتماعی محدود شد

خبرگزاری هرانا – دسترسی به تعدادی از شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه و رایانه‌های شخصی مانند «لاین» و «واتس آپ» محدود شده است.
به گزارش هرانا به نقل از ایرنا؛ تعدادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی یاد شده از اختلال در دسترسی به این سرویس‌ها از چند روز گذشته خبر می‌دهند.
یکی از این کاربران به ایرنا گفت: برنامه لاین بر روی گوشی تلفن همراه من باز می‌شود اما امکان ارسال و دریافت پیام یا گذاشتن مطلب جدید در آن وجود ندارد.
امیری افزود: در واقع سرعت این شبکه به حدی کند شده است که امکان انجام هیچ کاری در آن وجود ندارد.
وی این موضوع را اختلال در دسترسی به شبکه‌های اجتماعی دانست و اضافه کرد: این امر باعث شده که بسیاری از کاربران بدنبال برنامه‌های فیلتر شکن جدید یا ارتقاء نسخه برنامه لاین خود باشند.
این اظهارات در حالی است که تعدادی از کاربران نیز اذعان می‌کنند که قادر به استفاده از این شبکه‌های اجتماعی هستند اما لازم است که نسخه جدید آن دریافت شود.
مدیر یک شرکت خدمات دهنده اینترنت نیز به ایرنا گفت: از حدود چهار روز گذشته سرعت دسترسی به دو شبکه اجتماعی لاین و واتس آپ بسیار کند شده است.
مشک فروش با بیان اینکه این دو شبکه، قطع یا فیلتر نیست افزود: این موضوع ربطی به فیلترینگ هوشمند ندارد و به احتمال زیاد دلیل آن ترافیک روی این شبکه‌ها است.
تعدادی از فعالان عرصه فضای مجازی نیز احتمال می‌دهند که بزودی این اتفاق برای شبکه اجتماعی وایبر (Viber) نیز رخ خواهد داد.
به گزارش ایرنا از چند ماه گذشته زمزمه‌هایی برای فیل‌تر شدن یا محدودیت در دسترسی به شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه به گوش می‌رسد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضاییه شهریورماه امسال با ارسال نامه‌ای به وزیر ارتباطات از این وزارتخانه خواست تا مدت حداکثر یک ماه نسبت به فراهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر برخی شبکه‌های اجتماعی نظیر واتس آپ، وایبر و تانگو اقدام کند.
وی دلیل این درخواست را انتشار گسترده محتوای مجرمانه و ارتکاب انواع جرائم علیه عفت و اخلاق اسلامی و امنیت عمومی از طریق این شبکه عنوان کرده بود.
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در واکنش به این نامه اعلام کرد: درباره محتوای مجرمانه بطور جدی اعتقاد داریم که باید حذف شود و این حرف درستی است اما اینکه با مسدود کردن بخواهیم این کار را درست کنیم، حرف دیگری است.
در همین راستا و با توجه به اتمام مهلت داده شده توسط معاون اول قوه قضائیه خبری در دی ماه امسال مبنی بر دستور فیلترینگ سه برنامه پیام رسان لاین، تانگو و واتس آپ توسط کمیته تعیین مصادیق مجرمانه منتشر شد اما امکان دسترسی به این شبکه‌ها همچنان وجود داشت.
در حالیکه یک منبع آگاه در کمیته تبیین مصادیق مجرمانه در گفتگو با ایرنا این خبر را تایید کرده و گفته بود که این طرح ارتباطی به فیلترینگ هوشمند ندارد و نرم افزارهای یاد شده بطور کامل فیل‌تر می‌شوند، رمضانعلی سبحانی یکی دیگر از اعضای این کارگروه از چنین موضوعی اظهار بی‌اطلاعی کرده بود.
کارگروه «تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» براساس ماده ۲۲ قانون جرایم رایانه‌ای مسئولیت نظارت بر فضای مجازی و پالایش تارنماهای حاوی محتوای مجرمانه و رسیدگی به شکایات مردمی را به عهده دارد.
این اظهارات ضد و نقیض در حالی است که جعفری دولت آبادی، دادستان تهران بهمن امسال اعلام کرد که به مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اجرای فیلترینگ نرم افزارهای ارتباطی مهلت چند ماهه داده شده است.
مسئولان وزارت ارتباطات نیز همواره اعلام داشته‌اند که سیاست دولت، فیل‌تر کردن شبکه‌های اجتماعی نیست بلکه محتوای مجرمانه این شبکه‌ها باید فیل‌تر و پالایش شود.
البته فیل‌تر شدن شبکه‌های اجتماعی در کشور حرف تازه‌ای نیست و پیش از این نیز برای برنامه وی چت (Wechat) اتفاق افتاده است.
در حالیکه این شبکه اجتماعی پارسال مسدود شد اما وزارت ارتباطات در گزارشی اعلام کرد که بعد از فیلترینگ وی چت، بیشتر کاربران از طریق فیلترشکن و تغییر آی پی آدرس (IP) به آن دسترسی یافتند و از این شبکه ارتباطی استفاده می‌کنند.
لاین (Line) و واتس آپ (Wathsapp) برنامه‌های پیام رسان فوری مخصوص تلفن‌های هوشمند و رایانه‌های شخصی است و به کاربران این امکان را می‌دهد تا با یکدیگر به تبادل پیام‌های متنی، صوتی، عکس و ویدیو بپردازند.
همه کشمکش‌ها و اختلاف نظر‌ها درباره فعالیت شبکه‌های اجتماعی در ایران در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس آمارهای جهانی، میلیون‌ها ایرانی عضو این شبکه‌ها هستند بطوریکه تعداد کاربران ایرانی واتس آپ حدود پنج میلیون نفر اعلام شده است.
ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور ۸۱ درصد و اینترنت ۵۴ درصد است.
n00069852-b[1]

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر