۱۳۹۳ مرداد ۱۷, جمعه

اوباما مجوز حمله هوایی علیه داعش را صادر کرد

برگرفته از:
BBC
فارسی

باراک اوباما گفته اگر داعش به اربیل برسد جنگنده‌های آمریکایی وارد عمل خواهند شد
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا می‌گوید نیروی هوایی این کشور ارسال هوایی کمک‌های بشردوستانه به آوارگان عراقی را آغاز کرده‌اند و در صورت تهدید منافع این کشور در عراق، جنگنده‌های آمریکایی اجازه یافته‌اند به مواضع داعش حمله کنند.
سخنان رئیس جمهوری آمریکا دقایقی بعد از آن مطرح شد که یک مقام ارشد وزارت دفاع این کشور تایید کرد هواپیماهای ترابری ارتش آمریکا با پرواز بر روی مناطقی از عراق، کمک‌های بشردوستانه نظیر آب و غذا و تجهیزات ضروری برای آوارگان این کشور ریخته‌اند.

با وجود این، آقای اوباما تاکید کرده سربازان آمریکایی به عراق باز نخواهند گشت و این کشور قصد اعزام نیرو به عراق را ندارد.آقای اوباما همچنین گفته است "آمریکا نمی‌تواند و نباید در برابر هر بحرانی که به وجود می آید اقدام کند."
او گفت این اقدام آمریکا در جهت پیش گیری از وقوع نسل‌‎کشی در عراق صورت می‌گیرد.
وی همزمان گفت: "ما باید برای پیش‌گیری از نسل‌کشی با دقت و مسئولانه اقدام کنیم ... امروز آمریکا برای کمک مداخله می‌کند و اگر نیروهای دولت اسلامی به اربیل نزدیک شوند ما حمله هوایی علیه آنها ترتیب خواهیم داد."
آمریکا در اربیل کنسولگری دارد. علاوه بر دیپلمات‌های این کشور که در این شهر عراق مستقرند، افسران نظامی آمریکایی هم در اربیل حاضرند و وظیفه آموزش نیروهای عراقی را بر عهده دارند.
آن طور که پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده، هواپیماهای ترابری-نظامی این کشور، روز پنجشنبه با پرواز بر فراز مناطق اطراف شهر سنجار برای آوارگان این شهر که اغلب از اقلیت یزدیان عراق هستند بسته‌های حاوی آب و غذا پرتاب کرده‌اند.
رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرده کشورش "می‌تواند و باید" از جناح‌های معتدل در عراق حمایت کند تا این کشور به ثبات برسد.
همزمان شورای امنیت سازمان ملل متحد حملات شبه نظامیان جهادی در عراق به اقلیت‌های قومی و مذهبی را محکوم کرده است.
در همین حال، در عراق هزاران شهروند مسیحی این کشور از بیم جانشان قره‌قوش و چند روستای دیگر را ترک کرده و به بیابان‌ها پناه برده‌اند.
آن طور که گزارش می‌شود پیش‌مرگه‌های کرد نتوانسته‌اند مانع از پیشروی داعش شوند
در چند روز گذشته همچنین بسیاری از یزیدیان (ایزدیان) عراق هم با پیشروی نیروهای دولت اسلامی (داعش) خانه و کاشانه خود را ترک کرده و به کوهستان‌ها پناه برده اند.
همزمان با جلسه امروز شورای مامنیت، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد هم گفته "عمیقا هراسان" وضعیت اقلیت‌های قومی و مذهبی در عراق است.
ادامه پیشروی‌ها و از جمله تصرف بزرگترین شهر مسیحی نشین عراق توسط داعش نگرانی بین‌المللی را برانگیخته است.
گفته می شود بیش از ۱۰۰ هزار مسیحی عراقی در پی پیشروی نیروهای دولت اسلامی آواره شده‌اند.
یک شاهد عینی در قره قوش گفته نیروهای دولت اسلامی پس از ورود به این شهر صلیب‌ها را پایین می‌کشند و نوشته‌های مقدس مسیحیان را می‌سوزانند.
مارک لیال گرنت، سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد، دقایقی بعداز جلسه روز پنجشنبه (هفتم اوت - ۱۶ مرداد) شورای امنیت گفت: "اعضای شورا به شدت نگران وضعیت عراق هستند و از جامعه جهانی می‌خواهند که به کمک مردم و دولت عراق بشتابد."
روز پنجشنبه (٧ اوت)، نیروهای داعش در ادامه پیشروی در بخش‌هایی از خاک عراق توانستند پس از نبردی شبانه با نیروهای پیشمرگ کرد، شهر قره‌قوش واقع در استان نینوا در شمال عراق را به تصرف خود درآورند.
قره‌قوش بین موصل و اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق واقع شده و اکثریت جمعیت پنجاه هزار نفری آن را مسیحیان آشوری و کلدانی تشکیل می دهند.
پیشمرگ‌های کرد در جبهه گسترده ای در شمال عراق وظیفه جلوگیری از پیشروی داعش را برعهده دارند و ظاهرا از توان لازم برای مقاومت در منطقه قره‌قوش برخوردار نبودند.

پیشمرگ‌های کرد مدافع این شهر عقب‌نشینی کرده‌اند و به گفته شاهدان عینی، هزاران تن از ساکنان این شهر
خانه‌های خود را ترک کرده و وحشت‌زده به سوی اقلیم کردستان عراق می گریزند.









هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر