۱۳۹۳ شهریور ۹, یکشنبه

تشنگی مردم در کنار خلیج فارس قابل توجیه نیست

خبرگزاری هرانا – ابوالقاسم جراره شنبه شب، با بیان اینکه آب و برق برای مردم هرمزگان همانند اکسیژن است، عنوان کرد: متاسفانه کم توجهی در توزیع اعتبارات برای زیرساخت‌های استان هرمزگان موجب شده تا حق این استان تضییع شود که لازم است به تولید آب و برق در هرمزگان توجه بیشتری صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، وی ادامه داد: با توجه به مشکلات آلودگی محیط زیست در غرب بندرعباس یکی دیگر از نیازهای مهم مردم هرمزگان استفاده از گاز به جای سوخت‌های فسیلی در نیروگاههاست.
نماینده مردم بندرعباس در مجلس افزود: در زمینه فاضلاب نیز مشکلات در هرمزگان بسیار است به گونه‌ای که فاضلاب حتی به در خانه مردم آمده است.
جراره با بیان اینکه ۵۰۰ روستای هرمزگان به صورت سیار آبرسانی می‌شوند، تصریح کرد: مردم هرمزگان سالهاست در کنار خلیج فارس تشنه هستند و نتوانسته‌ایم از آب خلیج فارس به خوبی برای شرب استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تشنه بودن هرمزگانی‌ها در کنار خلیج فارس قابل توجیه نیست و یا اینکه مردم یک روستا در بخش سندرک به دلیل مصرف آب نامناسب دچار بیماری کلیوی شوند.
عضو کمیسیون صنایع مجلس در ادامه با بیان اینکه برخی زیاده خواهی‌ها نسبت به منافع هرمزگان در ‌‌نهایت به مشکل خورد، اظهار داشت: مردم انتظار دارند جلوی این زیاده خواهی‌ها گرفته شود نه اینکه تنها عده‌ای خاص از منافع این استان سود ببرند.
جراره بیان داشت: قاچاق سوخت نیز توسط عده‌ای خاص انجام می‌شود اما مردم هرمزگان تاوان آن را می‌پردازند که باید با عاملان این پدیده برخورد شود.
وی بر لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز در دانشگاه‌های استان هرمزگان تاکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های استان نهادهای علمی باید نیروی مورد نیاز استان را تربیت کنند.

هشدار درباره عملکرد غیرقانونی ‌در فضای مجازی

خبرگزاری هرانا – محمدعلی اسفنانی، عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، روز شنبه اعلام کرد که کسی حق ندارد به گفته او، ‌«در فضای مجازی خلاف قانون عمل کند.»
به گزارش هرانا به نقل از سایت باشگاه خبرنگاران جوان، او با اشاره به آنچه ترویج توهین به مقدسات در شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه نامید، ‌گفت: مطابق قانون مجازات اسلامی، هر نوع توهین و اهانت به مقامات جرم محسوب می‌شود و قابلیت پیگیری دارد.
در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ که مورد استناد این عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه قرار گرفته‌، توهین به مقدسات، معصومین و امامان شیعه، اهانت به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، رهبر جمهوری اسلامی و روسای قوای سه‌گانه عنوان مجرمانه دارد.
محمد علی اسفنانی هشدار داد در صورت ادامه این رویه در شبکه‌های اجتماعی، در این مورد تصمیم‌گیری صریح و مشخصی اتخاذ خواهد شد.

۱۳۹۳ شهریور ۸, شنبه

استفاده از عابر بانک برای خرید حرام است !

این فتوا را عبدالرحمن براک، مفتی سرشناس عربستان سعودی که با صدور فتواهای عجیب و غریب خود جنجال بپا می‌کند، داده است.

به گزارش «محبت نیوز» عبدالرحمن براک، مفتی و از روحانیون عربستان  در این فتوای خود استفاده از عابر بانک برای خرید را حرام دانسته است!
به نقل از تارنمای شیعی در ایران وی در پاسخ به استفتاء یکی از هوادارانش که صاحب یک فروشگاه طلافروشی است، در این باره گفت: "با توجه به اینکه خریداری که هنگام خرید از عابر بانک استفاده می‌کند، به طور مستقیم پولی را به فروشنده نمی‌پردازد، این معامله باطل است!"
این مفتی وهابی در ادامه افزود: "برای مثال هنگامی که یک فرد برای خرید طلا می‌رود، پس از پسندیدن چون پول زیادی همراهش نیست و از عابر بانک استفاده می‌کند، در واقع همان لحظه‌ای که طلا را دریافت می‌کند، پول را به فروشنده نداده، لذا خرید و فروش شرعی صورت نگرفته و این معامله باطل است!

گاهن برخی از روحانیون و علما اسلامی وهابی با این تفکر، سخنانی عجیب ی را  در غالب فتوا برای پیروان خود بر زبان می رانند که به راستی جای تعمق دارد این علماي وهابي در چند سال اخير، علاوه بر فتواي تحريم گروه هاي مختلف و مذاهب مخالفشان، اقدام به صدور فتواهاي مضحكي كرده اند، که با هيچ منطقي قابل تفسير نيست.

.

یونسی: عده‌ای مخالف توجه دولت به اقلیت‌ها هستند

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌ها گفت: "عده‌ای نمی‌خواهند دولت به امور اقلیت‌ها توجه کند."

به گزارش « محبت نیوز» به نقل از ایسنا، علی یونسی در حاشیه مراسم ختم پدر اکبر ترکان مشاور دولت اظهار کرد: "موانعی برای اقدامات در حوزه اقلیت‌ها وجود دارد و عده‌ای مخالف‌اند که دولت حقوق همه مردم را مورد توجه قرار دهد."
وی در همین رابطه افزود: "دولت به دنبال توجه به اقلیت‌هاست و در این راستا هم قدم‌هایی برداشته است اما عده‌ای مخالف این اقدامات هستند."
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، علی یونسی، دستیار ویژه حسن روحانی، تصریح کرد: «موانعی برای اقدامات در حوزه اقلیت‌ها وجود دارد و عده‌ای مخالف‌اند که دولت حقوق همه مردم را مورد توجه قرار دهد.»
در حالی که آقای یونسی اشاره به هویت این «عده» نکرده، در ماه‌های گذشته برخی از نمایندگان مجلس و روحانیون ایران به سخنان آقای یونسی درباره اقلیت‌های مذهبی و اقوام ایرانی اعتراض کرده بودند.
از جمله آیت‌الله محمد یزدی، دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، خرداد امسال در یک برنامه تلویزیونی از گفت‌وگوی تند خود با آقای یونسی خبر داده بود.

او پیشتر هم در تیرماه گذشته در صفحه فیس‌بوک خود نوشته بود که «عده‌ای» در حکومت جمهوری اسلامی «اساسا نام بردن از حقوق اقلیت‌های مذهبی و دینی و اقوام را برنمی‌تابند».
علی یونسی روز ۹ مهر ۱۳۹۲ به عنوان دستیار ویژه رئیس ‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی منصوب شد. سفر به نقاط مختلف کشور و دیدار با اقلیت‌های دینی از جمله اقدامات وی تاکنون بوده است.

یونسی در پایان در مورد اقدامات داعش در عراق گفت: این گروه تروریستی ایزدی‌ها در عراق را بدین دلیل مورد تجاوز قرار داده‌اند که آن‌ها ایرانی‌تبار بوده و با فرهنگ ایرانی هم‌خوانی دارند. اکنون همه دنیا باید به مردم عراق در قبال نسل‌کشی این تروریست‌ها کمک کنند.

.

انتشار ویدیوی 'بریده شدن سر یک مرد کرد' توسط پیکارجویان دولت اسلامی

گروه دولت اسلامی ویدیویی را منتشر کرده که حاکی از آن است که سر این مرد در برابر مسجدی در شهر موصل بریده می شود.

به گزارش « محبت نیوز» خبرگزاری بی بی سی خبر داد، که این فرد در درگیری‌های شمال عراق به اسارت پیکارجویان دولت اسلامی درآمده است. ویدیوی منتشر شده حاوی صحنه بریده شدن سر مردیست که به گفته این گروه از نیروهای پیشمرگه کرد عراق بوده است.
در این ویدیو همچنین چندین مرد دیگر که گفته می شود از اعضای نیروهای پیشمرگه هستند در حالی که لباس نارنجی رنگ به تن دارند، به نمایش گذاشته شده اند.
گروه دولت اسلامی (داعش سابق) در پیام ویدیویی تازه خود هشدار می دهد که اگر رهبران کردهای عراق به حمایت از آمریکا ادامه بدهند این اسیران نیز کشته خواهند شد.
نیروهای پیشمرگه، شبه نظامیان کرد شمال عراق هستند که در هفته‌های اخیر سرگرم جنگ با نیروهای دولت اسلامی بوده اند. این گروه هم اکنون بخش‌های وسیعی از شمال عراق را تصرف کرده است.
گروه دولت اسلامی که کنترل بخش‌های زیادی از خاک سوریه را هم در اختیار دارد، روز چهارشنبه (۲۰ اوت) فیلمی از بریدن سر جیمز فولی، خبرنگار آمریکایی، را منتشر کرد که با محکومیت گسترده جهانی مواجه شد.
این گروه اعلام کرده بود که خبرنگار آمریکایی را به تلافی حملات هوایی ارتش آمریکا به مواضعش در عراق کشته است.
گزینه های نظامی آمریکا
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه اعلام کرد که از چاک هیگل، وزیر دفاعش خواسته است که برای مقابله با گروه دولت اسلامی در سوریه، گزینه‌های متعددی را آماده کند.
او در عین حال تاکید کرد که ایالات متحده قصد ندارد به تنهایی دست به یک عملیات نظامی گسترده و همه جانبه علیه پیکارجویان دولت اسلامی بزند.
به گفته باراک اوباما، مقابله با این گروه نیازمند یک استراتژی‌ منطقه ایست.
ارتش آمریکا مدتی است مواضع و نیروهای داعش در عراق را هدف حملات هوایی قرار داده است اما واشنگتن در نظر دارد که دامنه این حملات را به خاک سوریه نیز گسترش بدهد.


با این حال، رئیس جمهوری آمریکا گفت که برخلاف آن چه در برخی رسانه‌ها گزارش شده است، دولتش هنوز برای گسترش دامنه حملات هوایی یک استراتژی مشخص و نهایی ندارد.

daesh kurdish-1

سکوت اعتراضی دراویش زندانی

خبرگزاری هرانا – یکی از دراویش زندانی در تماس با خانواده‌اش از اعتصاب دسته‌جمعی تلفن و ملاقات دراویش خبر داده است.
به گزارش هرانا به نقل از مجذوبان نور، این زندانی عقیدتی در این تماس تلفنی مدعی شده است: «آقایان دانشجو و مرادی ١١ روز است که به بندهای ۴ و ٨ اوین منتقل شده و قبل از بازگشت خودخواسته از بیمارستان به زندان، بنا را بر این گذاشته بوده‌اند که در واکنش به اجبارهای غیرقانونی مسوولان زندان و قوه قضاییه که موجبات وهن شخصیت دراویش زندانى را فراهم آورده است، خود را از هرگونه تماس تلفنى یا ملاقات با اعضای خانواده در پوشش لباس زندان محروم کنند».
وی در باره اعتصاب دراویش زندانی توضیح داد: «تا زمانى که حقوق حداقلی زندانیان عقیدتى و سیاسی تامین نشود، دست از سکوت اعتراضی خود برنخواهیم داشت».
در حال حاضر هشت درویش نعمت اللهی گنابادی در زندان اوین به سر می برند، این افراد عبارتند از مصطفی دانشجو (بند ۴)، حمیدرضا مرادی سروستانی (بند ۸)، امیر اسلامی (بند٣۵٠)، امید بهروزی و فرشید یداللهی (بند ٧)، رضا انتصارى (بند ٨) و افشین کرم‌پور (بند ۴).





۱۳۹۳ شهریور ۷, جمعه

قرار اعدام دوباره مردی که زنده ماند و بخشوده شد

خبرگزاری هرانا – ۱۹ سال از روزی که نیازعلی به جرم قتل عمد، قصاص و ساعاتی بعد در راه سردخانه زنده شد می‌گذرد. این در حالی است که ۲۰ روز پیش با درخواست پسر مقتول که حالا جوانی ۲۵ ساله است، او دوباره بازداشت و دوباره به اعدام محکوم شده است. حالا پرونده در انتظار امضای رئیس قوه قضائیه است تا حکم اعدام دوباره اجرا شود.
به گزارش هرانا به نقل از فرهیختگان، متهم به قتل، سال ۷۴ یک بار اعدام شد اما ساعتی بعد علائم حیاتی در او دیده شد. او آن سال با پرداخت دیه و گذشت اولیای دم که پدر و مادر مقتول بودند، از اعدام دوباره رهایی یافت و مدتی بعد از زندان آزاد شد. مقتول وقتی فروردین سال ۷۱ از دنیا رفت پسری دو ساله داشت که حالا ۲۵ ساله شده و به خونخواهی از پدرش بلند شده است. نیازعلی ۲۰ روز پیش بار دیگر با شکایت پسر مقتول راهی زندان شده و حکم قصاص او نیز در مدتی کوتاه صادر و تایید شده است. او حالا شاید کمتر از یک هفته با قصاص فاصله داشته باشد.
عبدالصمد خرمشاهی، حقوقدان، در رابطه با این پرونده به فرهیختگان گفت: «صرف‌نظر از اینکه این فرزند حق قصاص دارد، اجرای دوباره حکم قانونی نیست.» خرمشاهی همچنین افزود: «اعدام به معنای به دار آویختن متهم و تاییدیه فوت از سوی پزشکی قانونی است و نه به معنای خارج شدن روح از بدن. بنابراین وقتی این فرد به مدت ۲۰ دقیقه بالای دار معلق بود و سپس پزشکان مرگ وی را تایید کردند به معنای اجرای کامل حکم است و اجرای دوباره‌اش طبق موازین، قانونی نیست.» او با اشاره به پرونده‌ای شبیه به این پرونده که پارسال در بجنورد اتفاق افتاد، گفت: «پارسال نیز در بجنورد شبیه این اتفاق افتاده بود و فرد پس از تایید فوت پزشکان، زنده شد.» خرمشاهی همچنین افزود: «در رابطه با آن پرونده بیشتر حقوقدانان و فق‌ها اعلام کردند، اجرای دوباره حکم قانونی نیست زیرا حکم یک بار باید انجام بشود و این حکم یک بار انجام شده است.»
ساسانی، وکیل این پرونده نیز در رابطه با این موضوع به فرهیختگان گفت: «اجرای حکم اعدام نیازعلی فقط بستگی به امضای رئیس قوه قضائیه دارد و در صورتی که ایشان موافقت خویش را اعلام کند این حکم انجام می‌شود.» ساسانی که به همراه مسعود مهرامی وکالت این پرونده را به عهده دارد افزود: «ما مکاتبات لازم با دادگاه را انجام داده‌ایم و دیگر قرار نیست دادگاهی برگزار شود، همه‌چیز بستگی به نظر آیت‌الله آملی‌لاریجانی دارد.»

گزارش ماهانه وضعیت حقوق بشر در ایران – مرداد ۹۳

ارزیابی عمومی اخبار نقض حقوق بشر
خبرگزاری هرانا -نقض حقوق بشر در کشور با استناد به گزارشات متعدد منتشر شده در مردادماه بعنوان پنجمین ماه سال ۱۳۹۳نیز همچنان ادامه داشت.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد از ایران به دلیل موج تازه دستگیری و محکومیت‌های سنگینی‌ که برای فعالان و روزنامه نگاران در نظر گرفته میشود انتقاد کرد و در بیانیه‌ای مشترک با ۵ کارشناس حقوق بشر دیگر محکومیت این افراد را به دلیل ابراز عقیده‌شان غیر قابل قبول دانست و وضعیت حقوق بشر در ایران را نگران کننده خواند. این کارشناسان در ادامه بیان کردند که در سه ماه گذشته دست کم ۳۶ روزنامه نگار، وبلاگ نویس، فیلم ساز و نویسنده در ایران به دلیل کار روزنامه نگاری یا صرفاً ابراز عقیده در شبکه‌های اجتماعی دستگیر، احضار و یا محکوم شدند. در این بیانیه به اسم ارژنگ داوودی که به تازگی به جرم محاربه به اعدام محکوم شده اشاره شده بود.
همین طور در پی‌ انتقال دسته جمعی تعدادی از زندانیان محکوم به اعدام زندان قزل حصار برای اجرای حکم، زندانیان ساکن واحدهای ۱ و ۲ بخصوص سالن‌های ۲ و ۳ واحد ۲ زندان قزلحصار شورش کرده و با زندانبانان و یگان حفاظت درگیر شدند. یگان حفاظت این زندان برای مهار خشونت ‌ها و اعتراض زندانیان شورشی از سلاح گرم استفاده نمود که این موضوع باعث کشته و زخمی شدن تعدادی از زندانیان گردید. در زمان تدوین این گزارش از تعداد دقیق کشته و زخمی شدگان همچنان اطلاعی در دست نبود.
در رابطه با حقوق کارگران نیز بایستی‌ به اعتراض کارگران سنگ معدن بافق اشاره کرد. این کارگران جمعیتشان حدود ۵۰۰۰ نفر است و از ماه گذشته دست به اعتراض زده اند و به دلیل بازداشت ۲ تن‌ از همکارانشان و جلوگیری از بازداشت ۱۶ تن‌ دیگر از آنان دست از کار کشیدند. در پی‌ این تحصن ماموران یگان ویژه در معدن مستقر شدند.
همچنین یک کارگر بر اثر ضرب و شتم ماموران پیمان کاری منتسب به شهرداری جان خود را از دست داد.  قاتلین وی هم اکنون در بازداشت به سر می برند .
علاوه بر این موارد، سخنان وزیر بهداشت در رابطه با هزینه ی درمان در دومین همایش علمی‌ – کاربردی مدیران و کارشناسان حاکی از این بود که سالانه ۷۰۰ هزار ایرانی به علت بالا بودن هزینه ی درمان به زیر خط فقر سقوط می کنند.
مرگ ناگهانی و پر ابهام سید جمال حسینی‌ (اسفندیار بهارمس) سردبیر خبرگزاری هرانا و عضو بنیان گذار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در روز ۱۳ مردادماه پشت میز کارش در سر تیتر اخبار این ماه بود. پیکر وی صبح روز ۱۴ مردادماه طی مراجعه همکاران خود و پلیس ترکیه در حالی که آثاری از خون بر پیکر و نقاطی از خانه وی مشهود بود یافته شد. تحقیقات جامع پلیسی، قضایی و امنیتی توسط نهادهای ذیربط دولت ترکیه در مورد علت مرگ سید جمال حسینی، هم چنان ادامه دارد.
توجهات ویژه
همواره به برخی‌ گزارش‌ها در حوزه ی حقوق بشر توجهات خاصی‌ مبذول می شود؛ این در حالیست که الزاماً این گزارشات حجم بیشتری از نقض حقوق بشر را در مقایسه با سایر گزارشات در بر نمی گیرند .
در این خصوص جا دارد به بازداشت جیسون رضائیان خبرنگار روزنامه ی واشنگتن پست به همراه همسرش در ایران اشاره کرد. آقای رضائیان ۳۸ سال سن دارد و بیش از دو سال است که در تهران فعالیت می‌کند.
همچنین محکومیت سراج الدین میردامادی روزنامه نگار و فعال سیاسی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام بر علیه امنیت ملی‌ به ۶ سال حبس هم از دیگر اخبار مورد توجه در ماه گذشته بود. پرونده ی این فعال سیاسی اصلاح طلب در پی‌ اعتراض به حکم صادره به دادگاه تجدید نظر ارجاع گردید. گفتنی ست برخی‌ از چهره‌ های سر شناس سیاسی نظیر سید محمد خاتمی به این حکم صادره اعتراض کردند.
همین طور کنسرت شهرام ناظری در همدان به دلیل وجود بخشنامه وزارت ارشاد مبنی بر ممنوع بودن برگزاری کنسرت در سالن‌های بالای ۵۰۰ نفر لغو شد. هماهنگی‌ این کنسرت به عهده ی سازمان مردم نهاد آفاق گستر بود.
مضاف بر این، طرح تشکیلات جدید امر به معروف و نهی از منکر در کشور توسط مجلس شورای اسلامی برای مبارزه با بد حجابی تصویب شد. فرمانده ی بسیج نیز از تشکیل شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر در تمامی‌ مساجد کشور سخن گفت و هدف این امر را اصلاح منکرات خواند.
کم توجهی‌ به گزارشات نقض حقوق بشر
بخش عمده‌ای از اخبار نقض حقوق بشر در هر ماه با کم توجهی‌ و بی‌ توجهی‌ افکار عمومی مواجه می شوند.
حکم قطع چهار انگشت یک متهم به ارتکاب ۳۲ فقره سرقت و کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع، با دستگاه گیوتین در ملأ عام به اجرا در آمد؛ به علاوه این متهم به یک سال حبس تعزیری و جزای نقدی و استرداد اموال محکوم شد. در مرداد ماه حداقل یک گزارش از دستگیری ۴۰۰ نفر در ایام ماه رمضان بدلیل روزه خواری در قزوین منتشر گردید. بر اساس این گزارش به برخی صرفاً تذکر داده شد و برای ۲۰۰ نفر نیز پرونده تشکیل شده و حکم شلاق آن‌ها نیز به اجرا درامد.
علاوه بر این ،حکایت مرگ میلیون‌ها ماهی‌ در بستر خشک دریاچه ی هامون بر اثر پایین بودن سطح آب تالاب که حاکی از مشکل مدیریتی جدی منابع آب هامون و سیستان می‌باشد؛ که با کم توجهی روبرو گردید.
مورد دیگر اینکه در مرداد ماه گذشته و پس از انتقال ۷۵ زندانی بند ۳۵۰ به قرنطینه بند ۷ این زندان، ده‌ها مامور یگان حفاظت اوین به بند ۳۵۰ یورش برده و به بازرسی توام با خشونت و تخریب اقدام نمودند و در مواردی هم به سرقت اموال زندانیان عقیدتی این بند مبادرت ورزیدند. در این یورش ابتدا همه زندانیان سیاسی و عقیدتی را به سالن ۲ این بند منقل کرده و پس از حبس زندانیان در این سالن و قفل کردن درب‌ها، اقدام به بازرسی از سالن یک، کتابخانه، حیاط و غیره نمودند. بهنام ابراهیم زاده هم که به تازگی از بند ۲۰۹ اوین به رجایی شهر منتقل شده، به علت انتقال بند محکومین خطرناک، دست به اعتصاب غذا زد و خواستار بازگشت به زندان اوین و درمان مشکلات جسمی‌ خود شد.
در همین خصوص، سوزاندن البسه و تشک‌های زندان در اعتراض به اوضاع اسفبار زندان شهر کرد جان ۱۲ زندانی را گرفت.
جمعی از سران عشایر و طوایف استان‌های ایلام، کرمانشاه و خوزستان نیز در مقابل مجلس شورای اسلامی  تجمع کردند. این افراد معتقداند که در زمان جنگ هشت ساله ی ایران و عراق، در قالب نیروهای مسلح از مرزهای ایران دفاع کردند و قرار بود در این نیرو‌ها جذب شوند ولی تاکنون استخدام نشده‌اند.
به علاوه کودکان شین آباد به همراهی خانواده هایشان نسبت به پرداخت نصف مقدار خسارت دیه دست به اعتراض و تجمع در مقابل ساختمان ریاست جمهوری زدند.
گزارش حائز اهمیت دیگری هم که از توجهات دور ماند، محرومیت کودکان قوم خاوری از تحصیل در مدارس دولتی به دلیل نداشتن شناسنامه بود. قوم خاوری ایرانیانی بوده اند که پس از کشف حجاب به عراق مهاجرت کرده و با انقلاب بهمن ۵۷ به ایران بازگشتند و در طول ۳۶ سال گذشته از حقوق شهروندان عادی محروم بوده اند.
در راستای طرح سالمسازی دریا در تابستان امسال نیز، ۷۷۲ نفر دستگیر شدند. سرهنگ محمد مسعود زاهدیان رئیس پلیس امنیت اخلاقی‌ نیروی انتظامی این دستگیری‌ها را در حوزه ی شرارت، عفاف و حجاب و سرقت اعلام داشت و هدف را ایجاد فضای امن و سالم دانست.
در پایان هم جا دارد اشاره شود که، رئیس سازمان پزشک قانونی کشور از افزایش نرخ خودکشی‌ در کشور خبر داد و افزود که چهار هزار و ۵۵ نفر در سال گذشته ( ۱۳۹۲ ) در اثر خودکشی‌ جان باختند.
بررسی اجمالی برخی موارد حقوقی گزارش مرداد ماه
در رابطه با اجرای حکم قطع دست(انگشتان) و یا شلاق برای شهروندان که بعضاً در ملاءعام هم صورت می‌گیرد، علاوه بر این‌که از مصادیق بارز شکنجه می‌باشد، موضوعی است که بی تردید هتک حرمت و حیثیت محکومان را نشانه می‌گیرد؛ ماده‌ی ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی اشاره می‌کند که هیچکس را نمی‌توان مورد آزار و شکنجه یا مجازات‌ها یا رفتارهای ظالمانه یا خلاف انسانی یا رذیلی قرار داد.
هم چنین بر اساس اصل ۲۳ بیانیه‌‌ی کنفرانس‌ سازمان‌ ملل‌ متحد‌ درباره‌ی محیط‌ زیست‌ و توسعه‌،‌ امکان‌ بهره‌برداری‌ از محیط‌ زیست‌ و منابع‌ طبیعی‌ برای‌ انسان‌ محدود است‌؛ بنابراین‌ باید این‌ منابع‌ تحت‌ نظارت‌ و حفاظت‌ قرار گیرد. ماده‌ی ۱۵ پیش طرح سومین میثاق بین المللی حقوق همبستگی هم بر این نکته که دولت‌ها موظف‌اند تا شرایط طبیعی حیات را دچار تغییرات نامساعدی نکنند که به سلامت انسان و بهزیستی جمعی آسیبی وارد کند؛ تاکید دارد. بر پایه‌ی بخشی از ماده‌ی ۲۳ اعلامیه هزاره نیز به توقف بهره برداری نادرست از منابع آبی، با ایجاد و تدوین راه کارهای مدیریت آب که دسترسی معقول و منصفانه و ایجاد ذخایر کافی را ترویج کند؛ تاکید شده است. اصل اول اعلامیه‌ی کنفرانس سازمان ملل متحد درباره‌ی محیط زیست (اعلامیه استکهلم)، ماده‌ی ۱۱ پروتکل الحاقی به کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر، ماده‌ی ۱۴ پیش طرح سومین میثاق بین المللی حقوق همبستگی و ماده‌ی ۲۴ منشور آفریقایی حقوق بشر نیز زندگی در محیط زیستی سالم و متعادل را از حقوق بنیادین انسان‌ها بر شمرده‌اند.
همچنین پیرامون گزارش‌های کودک آزاری که ریشه‌های فرهنگی نیز دارد، باید تاکید کرد که چنین آسیب‌هایی باعث بروز ناهنجاری، افسردگی و تعارض کودک با اجتماع می شود و ممکن است برای تمام عمر در عملکرد او مشاهده گردد. ماده‌ی ۱۹ کنوانسیون حقوق کودک عنوان می‌کند که کشورهای‌ طرف‌ کنوانسیون‌ ،تمام‌ اقدامات‌ قانونی‌، اجرایی‌، اجتماعی‌ و آموزشی‌ را در جهت‌ حمایت‌ از کودک‌ در برابر تمام‌ اشکال‌ خشونت‌های‌ جسمی‌ و روحی‌، آسیب‌رسانی‌ یا سوءاستفاده‌، بی‌توجهی‌ یا سهل‌انگاری‌، بدرفتاری‌ یا استثمار منجمله‌ سوءاستفاده‌ جنسی‌ در حینی‌ که‌ کودک‌ تحت‌ مراقبت‌ والدین‌ یا قیم‌ قانونی‌ یا هر شخص‌ دیگری‌ قرار دارد، عملی خواهند کرد.
در زمینه‌ی محرومیت کودکان قوم خاوری از تحصیل هم که تبعات غیر قابل جبرانی از قبیل اجبار به اشتغال، اعتیاد، بیکاری و بزهکاری را برای کودک و جامعه به دنبال دارد، اصل سی‌ام قانون اساسی دولت را موظف کرده است تا امکان آموزش و پرورش رایگان را برای همگان تا پایان دوره‌ی متوسطه فراهم آورد. ماده‌ی ۲۸ پیمان نامه‌ی جهانی حقوق کودک (مصوب سال ۱۳۷۲ جمهوری اسلامی ایران ) نیز آموزش و تحصیل را حق همه کودکان می داند.
تهیه : نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران
خبرگزاری هرانا


۱۳۹۳ شهریور ۶, پنجشنبه

بازداشت و گرداندن متهمان تازه بازداشت شده در ساری

خبرگزاری هرانا – طی روز جاری ماموران نیروی انتظامی اقدام به بازداشت و گرداندن متهمان تازه بازداشت شده در سطح شهر تحت عنوان «طرح جمع‌آوری اراذل و اوباش» کردند.
به گزارش هرانا و به نقل از فرارو، شهرِ ساری امروز شاهدِ اجرای طرح «جمع‌آوری اراذل و اوباش» توسط نیروی انتظامی بود.
در این طرح که شهروندانی در محله‌های مختلف شهری دستگیر می‌شدند، بدون انجام دادرسی و حکم دادگاه بصورت تحقیر آمیزی در محله‌های این شهر گردانده شدند.
151799_762 151800_776 151801_357 151802_422 151803_812 151804_934 151805_647 151806_979 151807_652 151808_399 151809_493 151810_200 151811_299 151812_883 151813_252 151814_494 151815_802

اعدام دستکم سه زندانی در محوطه زندان مرکزی بندرعباس

خبرگزاری هرانا – سحرگاه روزجاری دست کم سه زندانی متهم به حمل و نگهداری مواد مخدر در محوطه زندان مرکزی بندرعباس از طریق چوبه دار اعدام شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سپیده دم روز جاری پنج‌شنبه ۶ شهریور ماه دستکم ۳ زندانی متهم به حمل و نگهداری مواد مخدر بنامهای مراد ادین، محمود خاقانی و یاسر ریگی در محوطه زندان مرکزی بندرعباس از طریق چوبه دار اعدام شدند.
گفتنی است، اسماعیل قنبری دیگر زندانی که روز گذشته برای اجرای حکم به پای چوبه دار رفته بود با به تعویق افتادن اجرای حکم به سلول خود بازگشت.
همچنین از سرنوشت مجید قریشی که به اتهام قتل به پای چوبه دار رفته بود تا این لحظه اطلاعی در دست نیست.
ولی کی از زندانیان گفت: «وی احتمالا با گرفتن رضایت از شکات از مرگ نجات یافته است.»

«خفگی و گازگرفتگی» دلیل مرگ زندانیان شهرکرد اعلام شد

خبرگزاری هرانا – مدیر کل پزشکی قانونی استان چهارمحال و بختیاری در ایران، اعلام کرد «گازگرفتگی و خفگی ِ ناشی از کمبود اکسیژن» دلیل مرگ ۱۳ زندانی ِ زندان شهرکرد، در حادثه آتش‌سوزی مرداد ماه در آن است.
به گزارش هرانا به نقل از ایرنا، منصور فیروزبخت، مدیر کل پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری، می‌گوید «بر اساس نتایج بررسی‌ها و آزمایش‌های تخصصی علت مرگ همه ۱۳ زندانی فوت‌شده در این حادثه، گازگرفتگی و خفگی ناشی از کمبود اکسیژن تشخیص داده شده است.»
به گفته این مقام دولتی اجساد این افراد برای خاکسپاری به خانواده‌های آن‌ها تحویل داده شده است.
روز ۱۳ مرداد ماه، در زندان شهرکرد آتش‌سوزی رخ داد که خبرگزاری ایرنا می‌گوید «۱۱ زندانی در زمان حادثه و ۲ زندانی دیگر در بیمارستان» در پی آنجان خود را از دست دادند.
پیش‌تر سحام‌نیوز، وب‌سایت حزب اعتماد ملی و نزدیک به مهدی کروبی، گفته بود پس از اعتصاب غذای اعتراض‌آمیزی که در این زندان رخ داده و اقدام رئیس زندان برای تنبیه زندانیان، اعتراضی دیگر رخ می‌هد و لباس‌ها و تشک‌ها آتش زده می‌شوند.
رئیس سازمان زندان‌ها پیش از این گفته بود بر پایه آنچه دوربین‌ها ثبت کرده‌اند یک نفر به طور عمدی اقدام به ایجاد آتش در زندان کرده است.
سحام‌نیوز در گزارش خود آورده بود که زندانبانان با قفل کردن درهای اصلی زندان مانع امدادرسانی به زندانیان شدند و رئیس آن نیز با این استدلال که زندانیان ممکن است فرار کنند به آتش‌نشان‌ها اجازه نداده بود دیوار زندان را برای کمک‌رسانی خراب کنند.
روزنامه شهروند، چاپ تهران، پس از این حادثه از قول فرماندار شهرکرد گفته بود «شواهد نشان می‌دهد یک آتش‌سوزی کوچک در یکی از بند‌ها اتفاق می‌افتد که زندانیان برای خاموش کردن آتش با انداختن پتو حریق را بیشتر می‌کنند و راهروی بند ۲ در پی این آتش‌سوزی بسته می‌شود و ۱۱ زندانی در پی استنشاق دود فوت می‌کنند».
رئیس قوه قضائیه ایران، سازمان بازرسی کل کشور را مامور تحقیق درباره این موضوع کرده بود.
ناصر سراج، رئیس این سازمان هفته گذشته اعلام کرد، نتیجه تحقیقات را به صادق لاریجانی ارائه داده است.




سه شنبه های اعتراضی مقابل سفارت ننگین رژیم جمهوری اسلامی ایران استکهلم 2...

بازداشت یک شهروند به دلیل ارتباط با تشکلات مسیحی

خبرگزاری هرانا- یوسف حسن‌زاده، شهروند تهرانی، روز چهارشنبه مورخ ۲۹ مردادماه، به اتهام ارتباط با سازمانهای مسیحی خارج از کشور بازداشت شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آقای یوسف حسن‌زاده روز چهارشنبه ۲۹ مرداد در حالیکه برای خرید داروهای مورد نیازش به داروخانه مراجعه کرده بود توسط نیروهای امنیتی در آن محل بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شده است.
یکی از اعضای خانواده آقای یوسف حسن‌زاده در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: در طول این مدت پس از بازداشت، ایشان ۲ بار تماس تلفنی با منزل داشته‌اند و اعلام کرده‌اند که به علت ارتباط با اقوام مسیحیشان که در اروپا ساکن هستند، بازداشت شده‌اند. آقای حسن‌زاده در این تماس‌ها از محل نگهداری خود اظهار بی‌اطلاعی کرده است.
گفتنی است همسر وی تاکید می‌کند که آقای حسن‌زاده یک مسلمان است و تغییر مذهب نداده است.

 

۱۳۹۳ شهریور ۵, چهارشنبه

وضعیت وخیم جسمی ۲ خادم کلیسای زندانی و ممانعت بازجویان وزارت اطلاعات از درمان آنها

وضعیت ۲ تن از خادمان کلیسا در زندانهای کارون اهواز و زندان مرکزی کرج حاد می باشد اما بازجویان وزارت اطلاعات مانع درمان این ۲ زندانی هستند.

خادم کلیسا آقای امین خاکی که از اسفند ۱۳۹۲ بصورت بلاتکلیف در زندان کارون اهواز بسر می برد در حال حاضر در اثر فشارها و شکنجه های جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات دچار عارضه جسمی به نام سندرم تونل کارپال و عارضه قلبی حاد شده است .او دچار تشنج های شدید میشود به طوریکه بدنش سیاه و دستهایش بی حس می شود و ۴ انگشت دست راستش از کار افتاده است . او همچنین از دردهای شدید کمر رنج می برد .
علیرغم وضعیت حاد جسمی حتی او را به بهداری زندان به منظور معاینه و درمان منتقل نکرده اند و او را به سوی مرگ تدریجی سوق می دهند.

از طرفی دیگر خادم دیگر کلیسا رضا ربانی که در حال حاضر در اتاق ۱۳ بند ۸ زندان مرکزی کرج زندانی است به طرز مشکوکی از زمانی که دستگیر و در سلولهای انفرادی تحت شکنجه های وحشیانه جسمی و روحی قرار گرفته دچار بیمار نارسایی شدید کبدی شده است.رنگ پوست سر، صورت و گردن وی در اثر نارسایی شدید کبدی شدیدا تیره شده است و در شرایط حاد جسمی قرار دارد اما بازجویان وزارت اطلاعات مانع انتقال وی به مراکز درمانی هستند و از این طریق فشارهای غیر انسانی را علیه این ۲ خادم کلیسا شدت بخشیده اند.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران عدم درمان ۲ خادم کلیسا که جان آنها را در معرض خطر جدی قرار داده است را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدمات عاجل برای درمان و آزادی بی قید و شرط آنها است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران
۴ شهریور ۱۳۹۳ برابر با۲۶ اوت ۲۰۱۴

عکس: ‏وضعیت وخیم جسمی ۲ خادم کلیسای زندانی و ممانعت بازجویان وزارت اطلاعات از درمان آنها

 وضعیت ۲ تن از خادمان کلیسا در زندانهای کارون اهواز و زندان مرکزی کرج حاد می باشد اما بازجویان وزارت اطلاعات مانع درمان این ۲ زندانی هستند.

خادم کلیسا  آقای امین خاکی که از اسفند ۱۳۹۲ بصورت بلاتکلیف در زندان کارون اهواز بسر می برد  در حال حاضر در اثر فشارها و شکنجه های جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات دچار عارضه جسمی به نام سندرم تونل کارپال و عارضه قلبی حاد شده است .او دچار تشنج های شدید میشود  به طوریکه بدنش سیاه و دستهایش بی حس می شود و ۴ انگشت دست راستش از کار افتاده است . او همچنین از دردهای شدید کمر رنج می برد .
علیرغم وضعیت حاد جسمی  حتی او را به بهداری زندان به منظور معاینه و درمان منتقل نکرده اند و او را به سوی مرگ تدریجی سوق می دهند.
 
 از طرفی دیگر خادم دیگر کلیسا رضا ربانی که در حال حاضر در اتاق ۱۳ بند ۸ زندان مرکزی کرج زندانی است  به طرز مشکوکی از زمانی که دستگیر و در سلولهای انفرادی تحت شکنجه های وحشیانه جسمی و روحی قرار گرفته دچار بیمار نارسایی شدید کبدی شده است.رنگ پوست سر، صورت و گردن وی  در اثر نارسایی شدید کبدی شدیدا تیره شده است و در شرایط حاد جسمی قرار دارد اما بازجویان وزارت اطلاعات مانع انتقال وی به مراکز درمانی هستند و از این طریق فشارهای غیر انسانی را علیه این ۲ خادم کلیسا شدت بخشیده اند.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران عدم درمان ۲ خادم کلیسا که جان آنها را در معرض خطر جدی قرار داده است را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدمات عاجل برای درمان و آزادی بی قید و شرط آنها است.
 
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران
۴ شهریور ۱۳۹۳ برابر با۲۶ اوت ۲۰۱۴‏

انتقال یک زندانی به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام

خبرگزاری هرانا – مجید قریشی زندانی متهم به قتل در زندان مرکزی بندرعباس به سلول انفرادی منتقل شد تا حکم اعدام در موردش اجرا شود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه ۴ شهریور ماه مجید قریشی زندانی متهم به قتل بند ۷ زندان مرکزی بندرعباس جهت اجرای حکم به سلول انفرای منتقل شد.
این زندانی ۴۳ ساله محکوم به مرگ قرار است طی روز چهارشنبه یا پنج‌شنبه از طریق چوبه دار در محوطه زندان مرکزی بندرعباس اعدام شود.
گفتنی است، طی روز سه‌شنبه ۵ زندانی در زندان مزبور از طریق چوبه دار اعدام شدند که این اعدام‌ها باعث بروز درگیری‌هایی بین خانواده محکومین و ماموران زندان شد.

سه شنبه های اعتراضی مقابل سفارت ننگین رژیم جمهوری اسلامی ایران استکهلم 2...

سه شنبه های اعتراضی مقابل سفارت ننگین رژیم جمهوری اسلامی ایران استکهلم 2...