۱۳۹۵ بهمن ۱۰, یکشنبه

صدور حکم ۱۵۴ ضربه شلاق برای دو خبرنگار در استان گیلان / سند

خبرگزاری هرانا – مصطفی براری و آرش شعاع شرق، مسئولان دو سایت «گیلان نوین» و «گیلان نو» در دادگاه کیفری شهرستان رشت، با شکایت یکی از نمایندگان مجلس، به اتهامات «نشر اکاذیب» و «انتشار نشریه بدون پروانه»، به ترتیب به ۱۱۴ و ۴۰ ضربه شلاق محکوم شده اند. این حکم با اعتراض یکی از متهمین به دادگاه تجدیدنظر ارسال و تایید شد. جزئیات این حکم و مصادیق اتهامی این شهروندان در ادامه می آید.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری دو شهرستان رشت (۱۰۵ جزایی سابق)، به ریاست قاضی مهرانی، آقایان مصطفی براری و آرش شعاع شرق، مدیران مسئول دو سایت «گیلان نوین» و «گیلان نو» را با اتهامات «نشر اکاذیب» و «انتشار نشریه بدون پروانه»، به ترتیب به ۱۱۴ و ۴۰ ضربه شلاق و با اتهام “توهین” هر یک را به پرداخت یک میلیون ریال جریمه نقدی محکوم کرده است.

بر اساس این حکم، دستور قضایی مبنی بر مسدود شدن این وبسایت ها نیز صادر شده است.

یک منبع نزدیک به این دو روزنامه نگار گیلانی در مورد آخرین وضعیت پرونده به گزارشگر هرانا گفت: “آقای براری در ۲۰ روز نخست اعتراض نکرد. در واقع حکم به دست ایشان نرسیده بود و بعد هم اعتراض وی مورد قبول قرار نگرفت. آقای شعاع شرق نیز از طریق وکیل خود اعتراض کرده بود که این حکم در شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر استان تحت بررسی بوده، به وکیل وی گفته اند تایید شده اما هنوز تایید این حکم بدست او نرسیده است.”
این منبع مطلع در ادامه افزود: “در این پرونده با شکایت غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده رشت در مجلس، مسئولین سه سایت خزرآنلاین، گیلان نوین و گیلان نو بازداشت شدند. در بازجویی و بازپرسی هر سه نفر با هم بودند، اما پرونده مسئول سایت خزر آنلاین جدا و به شعبه دیگری فرستاده شد که ایشان از اتهامات تبرئه شد.”

شایان ذکر است، آرش شعاع شرق، به دلیل فعالیت های مطبوعاتی خود پیش از این نیز سابقه چندین بازداشت که عمدتا بر پایه شکایت مسئولین شهر رشت بوده دارد.

آقای شعاع شرق، مورخ ۲۷ خرداد ۸۸ به مدت سه روز، در فروردین ماه سال ۹۰ به دلیل مصاحبه با رسانه های خارجی به مدت دو روز و آخرین بار با شکایت شهرداری رشت به دلیل عدم توانایی در تامین وثیقه به مدت ۴ روز بازداشت بوده است.
وی در این بازداشت، پس از پنج مرحله بازجویی و بازپرسی با قید وثیقه صدمیلیونی آزاد و نهایتآ در شبعه اول دادگاه انقلاب گیلان از سوی قاضی درویش گفتار تبرئه شده بود.
شعاع شرق از روزنامه نگاران گیلانی است که فعالیت رسانه ای خود را از سال۸۶ بعنوان خبرنگار، عضو تحریریه و سردبیری با روزنامه های محلی و سپس سراسری آغاز کرد.

اسناد و احکام مربوط به احضار، بازداشت و احکام این دو روزنامه نگار را در ادامه مشاهده نمایید؛

۱۳۹۵ بهمن ۳, یکشنبه

محسنی اژه‌ای: پنج سال حبس نازنین زاغری قطعی شد ۰۳.بهمن.۱۳۹۵

سخنگوی قوه قضائیه ایران از قطعی شدن حکم پنج سال زندان نازنین زاغری، شهروند ایرانی-بریتانیایی خبر داد.
قرار بازگشت مهدی هاشمی به زندان، ابلاغ حکم اعدام بابک زنجانی و بازداشت چهار قاضی به علت تخلف مالی از دیگر مواردی است که سخنگوی قوه قضائیه به آنها اشاره کرد.
به گزارش روز یکشنبه (سوم بهمن) خبرگزاری ایرنا، غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشستی خبری در جمع خبرنگاران این اخبار را اعلام کرده است.
خانم زاغری در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به پنج سال زندان محکوم شده بود.
به‌دنبال اعتراض وی به این این حکم، قرار بود دادگاه تجدیدنظر، پرونده این شهروند دوتابعیتی را مجدد بررسی کند که بر اساس اظهارات اژه‌ای، دادگاه تجدیدنظر نیز رای دادگاه انقلاب را تأیید کرده است.
وی از ۲۳ آبان ماه سال جاری نیز در اعتراض به وضعیت نگهداری‌اش در سلول انفرادی و دریافت حکم پنج سال حبس، اعتصاب غذا کرده بود که پس از شکستن اعتصاب غذا، به سلولی عمومی در زندان اوین منتقل شد.
سخنگوی قوه قضائیه، پیش از این نیز اتهام نازنین زاغری را «امنیتی» عنوان کرده بود.
وی که برای تعطیلات نوروزی به ایران سفر کرده بود، ۱۵ فروردین ماه سال جاری هنگام خروج از ایران از سوی اطلاعات سپاه بازداشت شد.
با آنکه زاغری پس از بازداشت به زندان کرمان منتقل شده بود، اما به تهران منتقل شد و پرونده وی در این شهر مورد بررسی قرار گرفت.
مهدی هاشمی «قرار بود امروز به زندان برگردد»
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محسنی اژه‌ای همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا مهدی هاشمی به زندان بازگشته یا خیر و اینکه درخواست اعاده دادرسی وی در دیوان عالی کشور تأیید شده است یا خیر، گفت: «مرخصی مهدی هاشمی تمام شده و قرار بود امروز به زندان برگردد اما اطلاعی ندارم که بازگشته یا خیر. در ارتباط با درخواست اعاده دادرسی نیز تا اواخر هفته گذشته رد یا تأیید نشده بود و بررسی ادامه داشت.»
مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، از ۱۸ مردادماه گذشته در زندان اوین دوره محکومیت ۱۰ ساله خود را می‌گذراند.
ابلاغ حکم اعدام بابک زنجانی
سخنگوی قوه قضائیه ایران هم‌چنین از ابلاغ حکم اعدام بابک زنجانی به او خبر داد. غلامحسین محسنی‌اژه‌ای روز یکشنبه گفت که در پرونده آقای زنجانی حکم اعدام او ابلاغ شده و حکم اعدام دو متهم دیگر نقض شده است.
بابک زنجانی، سرمایه دار و بازرگان ایرانی از دی ماه سال ۱۳۹۲ در بازداشت به سر می‌برد. او به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور از سوی دادگاه «مفسد فی الارض» شناخته و به اعدام محکوم شده است.
بازداشت چهار قاضی، چند کارمند متخلف و سه وکیل
سخنگوی قوه قضائیه در بخش دیگری از اظهاراتش از تحت تعقیب قرار گرفتن پنج قاضی طی هفته گذشته و بازداشت چهار تن از آنها خبر داد.
آن‌طور که محسنی اژه‌ای اعلام کرده، به همراه این چهار قاضی، «چند کارمند متخلف» هم بازداشت شده‌اند.
وی اضافه کرده که «سه وکیل متهم که با دادیارها همدستی می‌کردند نیز بازداشت هستند و پرونده این افراد در حال رسیدگی است.»
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به پرسشی دربارهٔ دلیل بازداشت این قضات نیز گفته که «اجمالاً موضوع مسائل مالی است و پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی در تهران قرار دارد و بعد از صدور حکم موارد را اعلام خواهم کرد.»
وی توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نکرده است.
با این حال اژه‌ای از قضات رسیدگی‌کننده به این پرونده‌ها نیز خواسته «در مورد این افراد هیچگونه تخفیف و اغماضی قائل نشوند چون فرق نمی‌کند طرف پرونده قاضی باشد یا وکیل.»
موضوع برخورد با فساد مالی و پرونده‌های کلان اختلاس در دستگاه‌های مختلف از چالش‌های قوه قضائیه است و بسیاری از چهره‌های سیاسی و مذهبی خواستار برخورد جدی‌تر این نهاد با این پدیده هستند.

اتهام نازنین زاغری «امنیتی» عنوان شده است.


۱۳۹۵ دی ۲۲, چهارشنبه

نگرانی جمهوری اسلامی از ترویج فرهنگ مسیحی در ایران

گرایش زیاد شهروندان غیرمسیحی ایرانی به فرهنگ مسیحی و سبک زندگی غربی جمهوری اسلامی را به شدت نگران کرده است.
به گزارش«محبت‌ نیوز» در روزها گذشته رسانه‌های داخلی گزارش دادند که در ایران بیش از چهارهزار درخت کاج در ایام کریسمس خریداری شده، که بخش اعظم خریداران آن نه مسیحیان بلکه شهروندان مسلمان بودند که کریسمس و آغاز سال نوی میلادی را جشن گرفتند.
همزمان هزاران کاربر ایرانی در صفحات اجتماعی خود از اینستاگرام و تلگرام گرفته تا توئیتر تصاویر و سلفی‌های فردی و خانوادگی خود را از درخت کریسمس و آذین‏ بندی‌های مخصوص این ایام منتشر کردند و استقبال زیادی از سنت های مسیحیان داشتند.
این موج رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی را نگران کرد و برای نظام قابل تحمل نبود، زیرا این امر خارج از تحمل و باور سران حکومتی است که مدعی اسلام ناب محمدی هستند و به همین جهت برای آنان پذیرفتنی نیست که شهروندانشان این چنین با ابعاد وسیع از یک فرهنگ مسیحی با سبک زندگی غربی پیروی کنند.
وب‎سایت خبرآنلاین در میزگردی درخصوص این رویداد به سراغ دو جامعه شناس رفته و مسئله را با آنان در میان گذاشته است.
در مقدمه این میزگرد عنوان شده، «در کنار مسیحیان در ایران،‌ بعضی غیرمسیحی‌ها هم به برگزاری جشنی با درخت‌های کریسمس تزیین‌شده روی خوش نشان می‌دهند»، مسئول نشست گفته این روند در سال‌های گذشته شدت گرفته و آن را باید در کنار استقبال از مراسم هالوین، ولنتاین و بسیاری از آداب و رسوم فرهنگ‌ها و کشورهای دیگر بگذاریم.
او از جامعه‎شناسان در این میزگرد پرسیده، «چقدر باید نگران این موضوع بود و آیا توجه نشان دادن به بخشی از فرهنگ کشورهای دیگر، خطرناک است؟ این توجه به انگاره‌های فرهنگی وارداتی را باید نشانه بحران هویت دانست یا موضوعی طبیعی است که می‌توان به سادگی از کنار آن گذشت؟»
دکتر بهزاد دوران، جامعه‌شناس و معاون پژوهش پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران و دکتر محمدرضا کلاهی، عضو علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی به سوالات این رسانه پاسخ دادند و هر دوی آنها متفق بر این باور بودند که این مسائل گذراست و جای هیچ نگرانی نیست.
زیست در جامعه چند فرهنگی
دکتر دوران گفته، ما در جامعه‌ای چندفرهنگی زندگی می‌کنیم که اقوام مختلفی با ادیان مختلف سابقه زندگی طولانی و مسالمت‌آمیز کنار هم دارند، بنابراین چنین تاثیرگذاری‌های فرهنگی طبیعی است و نباید نگران آنها بود. من حتی فکر می‌کنم اگر جز این باشد جای نگرانی است.
اگر فرهنگ‌ها ایزوله و برکنار از همدیگر باشند و تاثیر و تاثر نداشته باشند، دقیقن آنجاست که اختلاف و گسیختگی پیش می‌آید. این برهم تاثیرگذاری‌ها،‌ نشانه‌های حداقلی یک حیات طبیعی امیدوارکننده است.
دکتر کلاهی نیز گفته نباید نگران انتقال این فرهنگ باشیم، در مقابل باید نگران باشیم فیلم‌های کره‌ای و سریال‌های ضعیف در تلویزیون که هر کدام می‌تواند بحران هویت ایجاد کند به ما هجوم آورده و جالب است که هیچ حساسیتی نسبت به آن وجود ندارد. او ادامه داد «به عقیده من این مسائل حتی مهمتر از برگزاری مراسمی مثل هالوین و کریسمس هستند و در حالی که حساسیت نسبت به آنها از بین رفته، می‌توانند بسیار ضربه‌زننده‌تر باشند».
نگرانی از گسترش فرهنگ مسیحی و یا سبک زندگی غربی همواره دولت مردان و مرجعیت جمهوری اسلامی را نگران کرده است. این درحالیست که نظام در یک دوراهی قرار گرفته، از یک طرف مجبور است برای آنکه وانمود کند مسیحیان در ایران آزاد هستند شاخ و برگ مربوط به فعالیت‌های تبلیغاتی ارامنه و آشوریانِ خودی را بزرگنمایی کند که بی‌خطرتر آن همین ظواهر کریسمس و آذین‎بندی‌ها و عروسک‌های بابانوئل است و از طرفی استقبال مردم از زیبایی و فرهنگ مسیحی آنها را نگران کرده و مقدمه‌ای برای تغییر فرهنگ و تغییر دین آنها می‌داند.

۱۳۹۵ دی ۱۳, دوشنبه

سال ٢٠١۶، افزایش جفا بر مسیحیان

براساس گزارشات منتشره مسیحیان از تحت جفا ترین گروه دینی در جهان امروز هستند.

به گزارش «محبت نیوز» سال ٢٠١۶ میلادی در حالی پایان پذیرفت که جفا بر مسیحیان با افزایش چشمگیری در این سال روبرو بود.
هزاران مسیحی در خاورمیانه، آفریقا، اروپا و آمریکای شمالی بدست اسلامگرایان تروریست افراطی کشته شدند. تروریست ها که عنوان اسلام و مسلمانی را یدک میکشند از انواع روش های موجود برای قتل عام مسیحیان استفاده کردند.
زنان و کودکان مسیحی نیز از خشم این انسان نماهای کینه توز در امان نبودند.
بر اساس گزارشات منتشره از سوی خبرگزاریهای مسیحی انگلیسی زبان،  مسیحیان تحت جفا ترین گروه دینی در جهان امروز هستند.
همچنین بررسی ها و گزارش های نهادهای حقوق بشری نیز نشانگر افزایش ستم بر مسیحیان در سال ٢٠١۶ میلادی است.
ماسیمو انترویژنه، سخنگوی رادیو واتیکان و کارشناس مدیر مرکز ادیان جدید خبر داد ، بیش از پانصد میلیون مسیحی از آزادی برگزاری مراسم مذهبی برخوردار نیستند.
بیش از ٩٠٠٠٠ مسیحی در سرتاسر جهان کشته شده اند. ٧٠٪ این افراد در کشورهای آفریقایی به قتل رسیده اند. در حدود ٢٧٠٠٠ مسیحی فقط در کشورهای خاورمیانه، جایی که گروه های اسلامگرای دولت اسلامی (داعش) و جبهه النصره در حال نسل کشی مسیحیان هستند.
ماسیمو انترویژنه در ادامه با اشاره به وضعیت سوریه گفت، جمعیت مسیحیان سوریه در خلال جنگ داخلی این کشور از ١/۵ میلیون نفر به حدود ۵٠٠ هزار نفر کاهش یافته است.


وضعیت مسیحیان در اروپا نیز چندان تعریفی ندارد، هجوم پناهجویان مسلمان به اروپا آسایش و آرامش را از مردمان این قاره ربوده است. مسیحیان با دلهره و هراس در نیایش های کلیسایی حضور می یابند. امسال مسیحیان در حالی به استقبال سال نو می روند، که نیروهای پلیس و ارتش حضور پررنگی برای تأمین امنیت دارند. در نگاهی بی پرده به روزهای سال نو، اروپا در یک حکومت نظامی به سر می برد.