۱۳۹۴ آبان ۸, جمعه

ادامه بلاتکلیفی امید علی شناس در چهاردهمین ماه بازداشت

خبرگزاری هرانا- امید علی شناس، فعال مدنی زندانی در بند هشت زندان اوین در چهاردهمین ماه بازداشت خود همچنان در وضعیت بلاتکلیف به سر می برد و هیچ زمانی نیز برای برگزاری دادگاه تجدیدنظر او اعلام نشده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امید علی شناس، فعال مدنی زندانی در بند هشت زندان اوین که در شهریور ماه سال گذشته بازداشت شده، همچنان و در چهاردهمین ماه بازداشت خود در وضعیت بلاتکلیف به سر می برد و هیچ زمانی نیز برای برگزاری دادگاه تجدیدنظر او اعلام نشده است.
بنا بر همین گزارش همچنین و در تمام طول این چهارده ماه، وسایل ضبط شده توسط ماموران امنیتی در هنگام بازداشت امید علی شناس که از آن پدر، مادر و برادر وی می باشد نیز علی رغم تقاضا و نوشتن نامه به دادستانی از سوی خانواده به این خانواده بازپس داده نشده است.
سیمین عیوض زاده، مادر این فعال مدنی پیشتر و در مصاحبه با خبرگزاری هرانا در ارتباط با زمان دادگاه تجدیدنظر گفته بود که “دادگاه تجدیدنظر تاریخ مشخصی اعلام نشده است. میگویند که ما نمی توانیم به شما بگوییم. چون پرونده های زیادی داریم باید پرونده در نوبت رسیدگی شود.”
گفتنی است که مادر امید علی شناس پیش از این و در پاسخ سوالی مبنی براینکه آیا اعلام شده است که چه زمانی این وضعیت بلاتکلیفی پایان می پذیرد پاسخ داده بود که “هیچ زمانی اعلام نکرده اند. استدلال هم می کنند که اگر ما اعلام کنیم شما در آن روز هشت صبح اینجا هستید. در حالی که در زمان دادگاه هم خانواده و وکلا بودند.”
امید على شناس، ١٣ شهریور سال گذشته بازداشت و به بند دو-الف سپاه پاسداران منتقل شد و علی‌‌رغم صدور قرار وثیقه ١٠٠میلیون تومانی، دادگاه بدوی و قبلا دادسرا به دلایل نامعلومی از پذیرش وثیقه خودداری کردند.
آقای علی شناس به دلیل فعالیت های مدنی مسالمت آمیز، به اتهام تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و توهین به رهبری به ۱۰ سال زندان محکوم شد، دادگاه وی به همراه سه فعال مدنی دیگر، در کمتر از از پانزده دقیقه، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد و مجموعا به ۳۸ سال زندان محکوم شدند.
مطابق دادنامه، فعالیت های مجازی و انتشار مطالب انتقادی درباره وضعیت حقوق بشر و اعدام در ایران، همدلی و همراهی با خانواده های زندانیان سیاسی و خانواده های زندانیان محکوم به اعدام، شرکت در تجمعی در دفاع از کوبانی، همدلی با خانواده های قربانیان حوادث سال ۸۸ و ارتباط با فعالین حقوق بشر، مستند اتهاماتی است که به این فعال مدنی وارد شده است.
به اعتقاد مشاورین حقوقی هرانا، دادنامه صادره علیه این فعالین مدنی که تصاویر آن پیشتر از سوی هرانا منتشر شد، حاوی اشتباهات فاحش حقوقی است که در صورت رسیدگی جدی و دقیق شانس تغییر حکم را در دادگاه تجدید نظر تا حد زیادی افزایش خواهد داد.
به گزارش هرانا، بند هشت در حال حاضر یکی از بدترین بندهای زندان اوین است که در آن تعداد زیادی از زندانیان سیاسی علیرغم اصل تفکیک جرائم همراه با زندانیان غیرسیاسی و بعضا خطرناک نگهداری می شوند.

omid ali shenas 2


سه هفته بازداشت و بی خبری از وضعیت محمد کریمی

خبرگزاری هرانا- با گذشته بیش از سه هفته از بازداشت محمد کریمی، از فعالین مدنی و شرکت کنندگان در تجمعات مدنی تهران، هنوز از نهاد بازداشت کننده و وضعیت وی خبری در دست نیست.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با گذشت بیش از سه هفته از بازداشت محمد کریمی، از فعالین مدنی و شرکت کنندگان در تجمعات مدنی در تهران، تا کنون از نهاد بازداشت کننده، اتهامات وی و وضعیت او در بازداشت خبری در دست نیست.
بنا بر همین گزارش، پس از پیگیری های خانواده آقای کریمی در نهادهای قضایی و امنیتی، تنها پاسخ این نهادها به خانواده این فعال مدنی این بوده است که “شما نباید بیایید. بروید تا خودمان وضعیت او را مشخص کنیم و بعد تماس میگیرم.”
محمد کریمی پس از بازداشت خود در تنها تماس با خانواده اش از حضور در زندان اوین خبر داده است.
محمد کریمی روز سه شنبه سیزدهم مهرماه در کوچه منتهی به منزلش، بازداشت شد، به گفته مطلعین مامورین همچنین پس از ضبط کلید منزل، بدون هماهنگی با خانواده وارد شده و اقدام به تفتیش و بردن وسایل وی با خود کرده اند.
محمد کریمی از جمله مشارکت کنندگان فعال در تجمعات مدنی و مسالمت آمیز تهران از جمله تجمعات مقابل ساختمان دنا و کانون وکلای دادگستری بوده است.
از اتهامات و دلایل بازداشت این فعال مدنی اطلاعات دقیق بیشتری در دست نیست و نحوه بازداشت و برخورد ماموران هنگام دستگیری وی “خشن” توصیف شده است.

mohammad karimi

۱۳۹۴ آبان ۷, پنجشنبه

بازداشت چند ساعته فعالین مدنی در سالگرد جان باختن ستار بهشتی

خبرگزاری هرانا – همزمان با سالگرد جان باختن ستار بهشتی، چند تن از فعالین مدنی که در صدد شرکت در مراسم کوچکی بر مزار وی بودند، بدون حکم قضایی به مدت چند ساعت بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، رضا خندان با اعلام این مطلب نوشته است که وی به همراه نسرین ستوده و شهین مهین فر در ورودی گورستان محل دفن ستار بهشتی بازداشت و به مدت سه ساعت و نیم در یکی از ساختمان های امنیتی رباط کریم محبوس شده اند.
وی همچنین نوشته است که محمد نوری زاد یکی دیگر از فعالین مدنی نیز به همین شیوه بازداشت شده است، گزارش ها همچنین از ممانعت از حضور فعال مدنی و سیاسی حشمت الله طبرزدی در این مراسم حکایت دارند.
بازداشت چند ساعته فعالین مدنی بدون حکم قضایی بوده است و پس از اصرار بازداشت شدگان به ارائه حکم بازداشت، نامه ای با امضای قاسم پور دادستان رباط کریم به آنان نشان داده شده است.
نسرین ستوده، رضا خندان، شهین مهین فر و محمد نوری زاده از جمله فعالین مدنی اند که حضور پررنگی در تجمعات مدنی اخیر تهران داشته اند، نسرین ستوده و محمد نوری زاد از زندانیان سیاسی سابق و شهین مهین فر نیز از گویندگان قدیمی رادیو و مادر امیر ارشد تاجمیر یکی از جوانانی است که در عاشورای سال ۱۳۸۸ کشته شد.
ستار بهشتی وبلاگ نویس و کارگر جوانی بود که به دلیل فعالیت در فضای مجازی از سوی پلیس فتا بازداشت شد و در بازداشتگاه تحت فشارهای روانی و فیزیکی جان باخت.
sattar bazdasht salgard

نایب رییس اتحادیه جهانی فناوری اطلاعات در تهران ناپدید شده است

خبرگزاری هرانا ـ روزنامه لبنانی “اللواء” روز پنجشنبه هفتم آبان از دستگیری نزار ذکا بازرگان لبنانی، نایب رییس اتحادیه جهانی فناوری اطلاعات “ویتسا” و دبیرکل سازمان عربی فناوری اطلاعات و ارتباطات “اجمع” در ایران به دلایل نامعلوم خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رادیو فردا، این در حالی است که پیشتر اخبار حاکی از مفقود شدن این شهروند لبنانی مقیم آمریکا در ایران بود.
روزنامه “اللواء” نوشته است نزار ذکا در جریان سفری که به دعوت دولت جمهوری اسلامی ایران برای حضور در یک کنفرانس به تهران رفته بود، دستگیر شده است.
برپایه این گزارش، خانواده ذکا در صدد صدور بیانیه یا برگزاری کنفرانسی خبری به منظور اطلاع رسانی درباره ماجرای “دستگیری فرزندشان” در ایران هستند.
این در حالی است که پیش از این، آنتوان ابو دیب، وکیل مدافع “سازمان عربی فناوری اطلاعات و ارتباطات” در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود نزار ذکا ۲۰ شهریور گذشته، دعوتنامه‌ای از شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده برای شرکت در “دومین نمایشگاه و همایش بین‌المللی نقش‌آفرینی زنان در توسعه پایدار” با موضوع “کارآفرینی و اشتغالزایی” دریافت کرده بود.
اطلاعیه سازمان “اجمع” می‌افزاید که نزار ذکا ۲۷ شهریورماه پس از پایان همایش، هتل محل اقامت خود را ترک کرده و به وسیله تاکسی به فرودگاه می‌رود، اما اطلاعات موجود نشان می‌دهد او به فرودگاه نرسیده و سوار هواپیما نشده است و هنوز خبری از او در دست نیست.
آقای آنتوان ادیب نوشته است: “به سفارت لبنان در تهران خبر دادیم که آقای ذکا ناپدید شده است. از دولت لبنان برای یافتن او کمک خواستیم. چند درخواست هم به وزارت امور خارجه لبنان ارائه شد، اما این اقدام‌ها بی‌فایده بود. از این رو با احترام از وزارت امور خارجه لبنان، سفارت لبنان در تهران و مسئولان ایرانی می‌خواهیم به یافتن آقای زکا، تامین امنیت و بازگشت او به کشورش کمک کنند”.
در همایشی که نزار ذکا از سخنرانان آن بود، علاوه بر خانم شهیندخت مولاوردی، محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، محمود حجتی وزیر جهاد کشاوزی و علی ربیعی وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی ایران هم حضور داشتند.
روزنامه “اللواء”، نزار ذکا را از پیشتازان صنعت فنآوری اطلاعات و ارتباطات در منطقه و جهان توصیف کرده است.
“اتحادیه جهانی فناوری اطلاعات” (ویتسا) که نزار ذکا ریاست شورای سیاستگذاری آن‌ را بر عهده دارد، حدود ۹۰ درصد از صنعت جهانی فناوری اطلاعات و ارتباطات را نمایندگی می‌کند و ۸۰ جمعیت ملی پیشتاز در این صنعت عضو آن هستند.
“سازمان عربی فناوری اطلاعات و ارتباطات” (اجمع) که نزار ذکا دبیرکل آن است، سازمانی منطقه‌ای است که ۱۴ کشور عربی در آن عضو هستند.
این نخستین باری نبود که که نزار ذکا به ایران سفر می‌کرد. از سال ۱۳۸۹ که او در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی الکامپ شرکت کرد تاکنون با مجامع علمی ایران در ارتباط بوده است.
نزار ذکا شهریور ۱۳۹۳ نیز همکاری فعالی با همایش “هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات پارسی‌زبانان” داشت. او اسفند ۱۳۹۳ عضو هیات داوری “جایزه چالش نوآورانه” بوده که در حوزه فناوری اطلاعات برگزار شد.
اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ روزنامه تندرو “وطن امروز”، در گزارشی، نزار ذکا را به عنوان یکی از موسسان “انجمن بین‌المللی مدیران ایرانی” معرفی کرده که در یک پروژه امنیتی با نام “پل” مشارکت دارد. این گزارش مدعی شده که پروژه “پل” برنامه‌ای پوششی برای نفوذ آمریکا به ساختارهای سیاسی و اجرایی ایران است.
مسئولان جمهوری اسلامی ایران و لبنان تاکنون درباره خبرهای حاکی از “مفقود” یا “دستگیر” شدن نزاز ذکا در ایران، اظهار نظری نکرده‌اند.
nezar neka

۱۳۹۴ آبان ۶, چهارشنبه

خانه آزادی: ایران در رتبه سوم سانسور اینترنت در جهان قرار دارد

خبرگزاری هرانا ـ “خانه آزادی”، نهادی که آزادی‌های مدنی در جهان را رصد می‌کند، در تازه‌ترین گزارش خود خبر می‌دهد که طی سالی که گذشت بیشترین سانسور اینترنت از سوی چین انجام شده‌ است و پس از چین، سوریه و پس از آن ایران در این زمینه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رادیو فردا، بنا بر این گزارش، بهترین وضعیت آزادی اینترنتی در جهان در سال ۲۰۱۵ در کشور ایسلند برقرار بوده‌ است، پس از آن به ترتیب استونی، کانادا، آلمان، استرالیا و ایالات متحده قرار دارند.
به نوشته این گزارش، سال ۲۰۱۵ پنجمین سال متوالی است که وضعیت آزادی اینترنتی در جهان بدتر می‌شود.
در این گزارش در خصوص وضعیت در ایران نوشته شده‌ است که “در ایران، اقدامات مثبت توسط حسن روحانی، رئیس جمهور، و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باعث افزایش پهنای باند و توسعه نسل سوم شبکه تلفن همراه در سراسر شبکه‌ها شده‌ است. اما علی‌رغم سخنان اصلاح‌گرایانه رئیس جمهور، راه بهبود وضعیت در زمینه آزادی‌های اجتماعی همچنان از سوی رهبر جمهوری اسلامی و هیئت حاکمه محافظه‌کار مسدود مانده است”.
این گزارش می‌افزاید که در ایران “در ژوئیه ۲۰۱۴ هشت نفر به خاطر ارسال پیام‌های ضدحکومتی بر روی فیس‌بوک، جمعاً به ۱۲۷ سال حبس محکوم شدند”.
در گزارش سال پیش خانه آزادی در زمینه آزادی اینترنتی، ایران در بدترین رتبه جای داشت.
خانه آزادی پیش از این در گزارش سالانه خود در مورد آزادی مطبوعات در کشورهای جهان نیز نوشته‌ بود که ایران با رتبه ۱۹۱ در میان ۱۹۹ کشور در این زمینه در زمره “بدترین بدترین‌ها” جای دارد.
محدودیت بیشتر برای دور زدن محدودیت‌ها
کاربران اینترنت در بسیاری کشورها می‌کوشند با استفاده از ابزاری چون شبکه‌های مجازی خصوصی (وی‌پی‌ان)، پراکسی‌ها، و تور (Tor) از ردیابی اطلاعات خصوصی خود توسط دولت‌ها جلوگیری کنند.
در بخشی دیگر از گزارش تازه خانه آزادی در این خصوص آمده‌ است که بلاروس، اتیوپی، اندونزی، ایران، قزاقستان، و ازبکستان ازجمله کشورهایی هستند که بیش از بقیه اقدام به ممنوعیت استفاده از “تور” و دیگر ابزار مشابه کرده‌اند و چین نیز طی سال گذشته دسترسی به چندین وی‌پی‌ان محبوب را مسدود کرده‌ است.
این گزارش می‌افزاید که طی پنج سال گذشته تعداد دولت‌هایی که دست به سانسور اینترنتی زده و نظارت بر اطلاعات خصوصی کاربران را تشدید کرده‌اند رو به افزایش داشته‌ است.
خانه آزادی می‌نویسد که این دولت‌ها “در عین حال می‌دانند که کاربران به طور متوسط در زمینه فناوری خبره‌تر شده‌اند و در خیلی موارد قادر هستند محدودیت‌های ایجادشده را دور بزنند”.
این مطالعات همچنین نشان می‌دهد که بیش از ۵۸ درصد از کل کاربران اینترنت در کشورهایی سکونت دارند که وبلاگ‌نویس‌ها یا کاربران فناوری اطلاعات به خاطر ارسال پیام‌هایی سیاسی، اجتماعی، یا مذهبی به زندان افتاده‌اند.

filter

۱۳۹۴ آبان ۵, سه‌شنبه

دو کشته با شلیک‌های اشتباهی مأموران پلیس

خبرگزاری هرانا ـ به گفته بازپرس جنایی تهران، شش مأمور پلیس که از سبزوار برای دستگیری متهمان به قتل فراری به تهران سفر کرده بودند، ۲ مرد را اشتباهی هدف گلوله قرار داده و ناخواسته مرگ آنان رارقم زدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایران، بازپرس جنایی تهران در این ارتباط گفت که در این تیراندازی، ۴ سرنشین یک خودرو هدف قرار گرفتند که ۲ کشته و زخمی برجای ماند.
ساعت یک بامداد دیروز ۴ آبان ماه ماجرای تیراندازی پلیس و کشته شدن ۲ مرد در سه‌راه افسریه به بازپرس منافی‌آذر از شعبه سوم دادسرای جنایی تهران اطلاع داده شد.
با اعلام این خبر، بازپرس ویژه قتل به همراه کارآگاهان اداره ۱۰ ویژه قتل و تیم تشخیص هویت و پزشکی قانونی بلافاصله خود را به محل تیراندازی رساندند.
سه خودرو در محل حادثه حضور داشتند که یکی از خودروها به همراه سرنشینان هدف گلوله اشتباهی مأموران نیروی پلیس اعزامی از سبزوار قرار گرفته بود.
مأموران در تحقیقات میدانی پی بردند ۶ مأمور پلیس که از سبزوار برای دستگیری قاتلان فراری با نیابت قضایی به تهران آمده بودند سرنشینان یک خودرو را هدف تیراندازی اشتباهی خود قرار دادند.تحقیقات نشان داد: یک خودروی سفید رنگ به همراه یک خودروی سواری دیگر در بامداد ۴ آبان ماه سال جاری سد راه خودروی قربانیان شده و در اقدامی پلیسی شروع به تیراندازی کرده‌اند که در این حادثه راننده پراید و سرنشین جلوی خودرو در دم جانشان را از دست داده‌اند.
در این میان یکی دیگر از سرنشینان پراید که در صندلی عقب خودرو قرار داشت به دلیل اصابت گلوله  به سرش راهی بیمارستان شد که حال وی وخیم گزارش شده است.
تنها شاهد زنده این صحنه‌ها یک سرباز پلیس است که لباس پادگان به تن داشت و آسیب کمتری دیده بود وی از مشاهدات خود به مأموران پلیس گفت: از پاکدشت سوار خودرو شدم تا به پادگان بروم در میان راه سمت سه‌راه افسریه ناگهان یک خودرو جلوی خودرویمان پیچید و شروع به تیراندازی کرد. هنوز هم باور ندارم این اتفاقات جلوی چشمانم به وقوع پیوسته، راننده و سرنشین خودرو با تیراندازی‌های ۶ مأمور پلیس کشته شدند و سرنشین کناری‌ام مورد اصابت گلوله قرار گرفت و خودم نیز زخمی شدم.
با اظهارات این سرباز جوان بررسی‌های تکمیلی آغاز شد. کارآگاهان در صحنه تیراندازی ۱۵ پوکه را در محل کشف و ضبط کردند این درحالی بود که از ۶ مأمور اعزامی به تهران ۴ کلاش و ۲ کلت به‌دست آوردند.
مأموران پلیس که گمان نمی‌کردند این خودرو را اشتباهی مورد حمله خود قرار داده‌اند در صحنه جرم از سوی پلیس تهران دستگیر شدند.
بازپرس منافی‌آذر با بیان جزئیات حادثه به خبرنگار شوک گفت: درحالی که ۶ مأمور پلیس گمان می‌کردند سرنشینان این خودرو همان قاتلان فراری هستند دست به این اقدام مسلحانه زده‌اند.وی افزود: ۶ پلیس خاطی بازداشت شدند و تحقیقات ادامه دارد.
zimg_001_15

هشدار احمد شهید در مورد افزایش ۲۵ درصدی اعدام‌ها در ایران

خبرگزاری هرانا ـ احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره حقوق بشر در ایران، درباره افزایش ۲۵ درصدی اعدام‌ها در ایران هشدار داده اما در عین حال گفته که به نظر می‌آید تهران تمایل بیشتری به گفت‌وگو با سازمان ملل درباره موضوع حقوق بشر نشان می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رادیو فردا، آقای شهید، دوشنبه چهارم آبان، گفته است که ماه گذشته میلادی موفق شده “برای نخستین بار” در ژنو سوئیس با تعدادی از اعضای دستگاه‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ملاقات کند.
به گفته گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، “پاسخ” این افراد به گزارش کنونی وی درباره حقوق بشر در ایران “اساسی‌ترین پاسخ در چهار و نیم سال گذشته” بوده است.
در سخنان آقای شهید به نام و سمت این مقام‌های جمهوری اسلامی اشاره‌ای نشده است.
علاوه بر این او گفته است که آخرین گزارش‌اش درباره وضعیت حقوق بشر در ایران “ندکی مثبت‌تر از گزارش‌های قبلی” است و وی شاهد “تعامل معنی‌دار بیشتری” از سوی جمهوری اسلامی و جامعه جهانی بوده است.
با وجود این، احمد شهید یادآور شده که این مسئله و “دیگر پیشرفت‌ها در ۱۲ ماه گذشته” به معنی “کاهش فشار بر ایران نیست” زیرا “تعداد اعدام‌ها در کشور افزایش یافته است”.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد افزوده که از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون، حدود ۷۰۰ نفر در ایران اعدام شده‌اند و این تعداد تا پایان سال احتمالاً به بیش از هزار نفر می‌رسد.
تعدادی که ۲۵ درصد بیش از میزان اعدام‌ها در سال ۹۳ است، چرا که جمهوری اسلامی در سال گذشته میلادی، حداقل ۷۵۳ نفر را اعدام کرده بود.
احمد شهید در عین حال تأکید کرده که در ایران زنان همچنان شهروندان درجه دو محسوب می‌شوند و حدود ۴۰ روزنامه‌نگار نیز در سال جاری به بهانه‌های واهی زندانی شده‌اند.
“ناقضان حقوق بشر تحریم شوند”
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره حقوق بشر در ایران، در بخش دیگری از سخنان خود، خواستار “تحریم ناقضان حقوق بشر” در ایران شد.
آقای شهید گفته که ناقضان حقوق بشر باید “افشا، سرزنش” شوند و از جمله “تحت تحریم سفر” قرار گیرند.
او در عین حال افزوده که “توافق هسته‌ای فرصت‌هایی برای بهبود حقوق بشر در ایران فراهم کرده” و گفته است: “پایان تحریم‌ها تأثیر مستقیمی، بر این مسئله خواهد داشت”.
احمد شهید قرار است این هفته در نشست کمیته حقوق بشر ملل متحد سخنرانی کند.
نمایندگی ایران در ژنو هنوز به این سخنان آقای شهید واکنشی نشان نداده اما دولت ایران پیش از این و به دفعات، گزارش‌ها و سخنان گزارشگر ویژه سازمان ملل را رد کرده است.
ahmad shahid


۱۳۹۴ آبان ۴, دوشنبه

مراجعه نیروهای امنیتی به منزل یک شاعر اهوازی

خبرگزاری هرانا – نیروهای امنیتی به منزل یک شاعر در شهر اهواز مراجعه کرده و پس از عدم حضور او در منزل خواستار معرفی وی به ستاد خبری وزارت اطلاعات شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نیمه شب گذشته نیروهای امنیتی از اداره اطلاعات اهواز به منزل علی بیت سیاح، شاعر اهوازی مراجعه کرده و خواستار بازداشت او بودند که به دلیل عدم حضور وی در منزل موفق به این کار نشدند.
علی بیت سیاح( طرفی) متولد ١٣۵٧، متأهل، دارای دو دختر، ساکن شهر اهواز است که به شغل تصویربرداری و عکاسی می پردازد. همچنین علی بیت سیاح یکی از مؤسسان “مؤسسه شروق” در اهواز بود که بنا به گزارش های رسیده از فعالیت این مؤسسه فرهنگی توسط اداره اطلاعات جلوگیری شده و برخی از اعضای آن بازداشت شده اند.
لازم به ذکر است که علی بیت سیاح سایتی به نام ” کارونیات” داشته که در آن برای چندین سال شعرهای خودش و دیگر شعرای منطقه را به زبان عربی منتشر می کرد اما چند ماه پیش این سایت توسط مقامات قضایی توقیف شد.
علی بیت سیاح( طرفی) پیشتر نیز سابقه بازداشت به دلیل فعالیت های فرهنگی خود را دارد. وی در  ١۶/٧/١٣٨۶، سال ۸۷ و همچنین تاریخ ١٧/٣/١٣٩٣ نیز توسط نیروهای اداره اطلاعات اهواز بازداشت و فشارهای زیادی را متحمل شد. بطوری که در آخرین دستگیری در سال ١٣٩٣ دوربینهای تصویربرداری و عکاسی و کامپیوتر های او را مصادره و از خواندن شعر در مراسم و تجمعات ممنوع کردند.
vezarat etelaat

شعارهای تند علیه آخوند روحانی و پاسدار لاریجانی در حضور خامنه‌ای (جنگ گرگها)

خبرگزاری قاصدان آزادی : به گزارش رسانه های حکومتی, مراسم عزاداری ایام محرم در " بیت العنکبوت خامنه ای "که با حضور خامنه‌ای , برگزار می‌شود، با «شعارهای تند» برخی حاضران علیه آخوند روحانی و پاسدار لاریجانی رئیس مجلس آخوندی همراه بود .
سایت حکومتی «انتخاب» نزدیک به پاسدار رضایی ,گزارش داده است که در مراسم عزاداری دفتر خامنه‌ای، هنگام حضور آخوند روحانی و رئیس مجلس آخوندی، شماری از حاضران علیه آن‌ها و توافق اتمی اخیررژیم ایران و گروه ۱+۵ «شعارهای تند» سر دادند
برپایه این گزارش، شنبه ۲۴ اکتبر شماری از حاضران در مراسم عزاداری هنگام حضور علی لاریجانی شعارهای همچون «خواص بی‌بصیرت، مایه ننگ ملت»، «امان‌نامه برجام، تلاش بی‌سرانجام»، «مرگ بر منافق» و «هیهات مناالذله» سر دادند.
در ادامه این گزارش آمده است که شب پیش از آن، نیز , هنگام حضور آخوند روحانی در این مراسم ,این شعارها علیه او سر داده شده بود. 

۱۳۹۴ آبان ۲, شنبه

بازداشت یک نوکیش مسیحی در تهران

خبرگزاری هرانا- مهتاب محمدی، نوکیش مسیحی ساکن تهران از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهتاب محمدی، نوکیش مسیحی ساکن تهران از سوی نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به محلی نامعلوم منتقل شده است.
بنا بر همین گزارش چندی پیش مادر و خواهر مهتاب محمدی که هر از نوکیشان مسیحی هستند توسط نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات احضار می شوند. با عدم حضور ایشان و مخفی شدنشان، نیروهای امنیتی به خانه مهتاب محمدی هجوم برده و او را بازداشت می کنند.
لازم به ذکر است که تاکنون هیچ اعلام رسمی در ارتباط با بازداشت این فرد انجام نشده و از محل بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.
Bildresultat för ‫بازداشت یک نوکیش مسیحی در تهران‬‎mahtab mohammadi

دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران برای اجرای حکم شش سال زندان احضار شد

خبرگزاری هرانا ـ جعفر عظیم زاده،‌ دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، برای گذراندن حکم شش سال حبس خود به دادسرای زندان اوین احضار شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، بر اساس ابلاغیه دادسرای اوین، آقای عظیم زاده‌ باید تا روز چهارم آبان ماه خود را برای اجرای شش سال حکم زندان خود معرفی کند.
جعفر عظیم زاده، در آستانه روز جهانی کارگر سال ۹۳‌ از سوی ماموران امنیتی در تهران بازداشت و پس از ۴۶ روز با قید وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
اتهامات این فعال کارگری اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور، اخلال در نظم عمومی و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی عنوان شده است.
جعفر عظیم زاده همچنین به خاطر آنچه فعالیت های غیر قانونی نامیده شد،‌ به مدت دو سال از عضویت در احزاب و گروه های سیاسی و نیز فعالیت در فضای مجازی و رسانه ها و مطبوعات محکوم شد
gafar azim zadeh

۱۳۹۴ آبان ۱, جمعه

گزارشی از وضعیت آتنا دائمی یک سال پس از بازداشت

خبرگزاری هرانا – یک سال از بازداشت آتنا دائمی، فعال مدنی محبوس در زندان اوین در حالی سپری می شود که همچنان در وضعیت بلاتکلیف و بازداشت موقت به سر می برد و به دلیل فشارهای عصبی در دوران طولانی انفرادی دچار بیماری های مختلفی شده و بارها به بهداری داخل زندان و بیمارستان های خارج از زندان اعزام شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آتنا دائمی، فعالی مدنی زندانی در بند زنان زندان اوین، با گذشت یکسال از بازداشت همچنان در وضعیت بلاتکلیف و بازداشت موقت به سر می برد و به دلیل فشارهای عصبی در دوران طولانی انفرادی و وضعیت جسمی نامناسب دچار بیماریهای مختلفی شده و بارها به بهداری داخل زندان و بیمارستانهای خارج از زندان اعزام شده است.
بنا به همین گزارش آتنا دائمی در طول این یکسال و به دلیل بیماری هایش مشکوک به سرطان سینه و بیماری ام.اس شد که احتمال این دو بیماری با تشخیص پزشکان منتفی گردید. همچنین  مشخص شد که مشکلات جسمی ایشان در زندان ناشی از استرس و فشار عصبی است.
آتنا دائمی در وضعیت فعلی مبتلا به دوبینی و ضعف شنوایی است که دلیل آنها هنوز مشخص نشده است. او همچنین در زندان مبتلا به عفونت لثه شده است و لثه او نیاز به جراحی دارد که از اعزام او به دندان پزشک جراح برای درمان این بیماری وی جلوگیری می شود. آتنا دائمی برای تشخیص دلایل دوبینی و مشکل چشمی خود نیاز به انجام آزمایش سی تی اسکن دارد تا دلیل این بیماری نیز مشخص شود.
لازم به ذکر است که پس از انتشار تصاویر مربوط به اعزام پیشین او به بیمارستان در رسانه ها، ادامه درمان این فعال مدنی متوقف شده بود و مسئولین امنیتی به او و خانواده اش اعلام کرده بودند که ” شما در “خط قرمز” هستید و به همین دلیل برای اعزام ایشان به بیرون نامه و اجازه ای نمی دهیم.”
آتنا دائمی بارها پس از این رویداد برای اعزام به بیمارستان درخواست کرده بود که هر بار مسئولین امنیتی با اشاره به انتشار تصاویر این فعال مدنی زندانی که با دستنبد به بیمارستان منتقل شده بود، از اعزام او امتناع کرده و او را در “خط قرمز” دانسته بودند.
آتنا دائمی ۲۷ ساله، بیست و نهم مهرماه سال ۹۳ بازداشت و ۸۶ روز در سلول انفرادی بند دو الف تحت بازجویی بود. خانم دائمی در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۳۹۳ به بند زنان زندان اوین منتقل و پس از چندین بار به تعویق افتادن جلسه دادگاه نهایتاً در تاریخ ٢٣اسفند ٩٣در دادگاهی به ریاست قاضی مقیسه، قاضی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران در حضور وکیل خود و دیگر متهمین این پرونده به نامهای امید علی شناس، ئاسو رستمی و علی نوری برگزار و وی به دلیل فعالیت های مدنی مسالمت آمیز، به اتهام تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و اختفای ادله جرم، به ۱۴ سال زندان محکوم شد. این حکم برای تجدیدنظر به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر ارسال شده و تا لحظه تنظیم این گزارش نتیجه ای سوی این دادگاه اعلام نشده است.
بنا به اعتقاد مشاورین حقوقی هرانا، دادنامه صادره علیه این فعال مدنی که تصاویر آن از سوی هرانا منتشر شد، حاوی اشتباهات فاحش حقوقی است که در صورت رسیدگی جدی و دقیق احتمال تغییر حکم را در دادگاه تجدید نظر تا حد زیادی افزایش خواهد داد.
گفتنی است که سازمان عفو بین الملل خواستار ازادی بی قید و شرط آتنا شده بودند که متاسفانه هیچ پاسخی از مقامات قضایی و حقوق بشری در داخل ایران دریافت نشده است.
atena daemi 1





۱۳۹۴ مهر ۳۰, پنجشنبه

خشم کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد از اعدام دو نوجوان

خبرگزاری هرانا ـ کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز از اعدام فاطمه سالبهی، متهم نوجوانی که به دلیل مرگ همسری که وی در ۱۶ سالگی وادار به ازدواج با وی شده بود اعدام شد، خشم و اندوه عمیق خود رابیان کردند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، خانم سالبهی روز سه شنبه ۱۳ اکتبر با نقض قوانین بین‌المللی که اعدام نوجوانان را منع می‌کنند، و به رغم اشکالات گزارش شده در روند محاکمه و تجدید نظر پرونده‌اش، اعدام شد. او یازدهمین زنی بود که ظرف سال جاری، در کنار ۷۰۰ نفر دیگر در ایران اعدام شد.
یک هفته پیش از این، صمد ذهابی، یک مجرم نوجوان دیگر بصورت مخفیانه در ایران اعدام شد. خانواده آقای ذهابی از اعدام وی مطلع نشده بودند و به وکیل وی نیز اخطار ۴۸ ساعته قبل از اعدام ابلاغ نشده بود. وی در ماه مارس ۲۰۱۳ پس از قتل یک چوپان دیگر وقتی که تنها ۱۷ سال سن داشت، به اعدام محکوم شد.
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران گفت: “این اعدام‌ها نمونه‌های نگران‌کننده‌ای از آمار رو به افزایش اعدام و موازین سوال‌ برانگیز محاکمات عادلانه در جمهوری اسلامی ایران هستند.” وی افزود: “مقامات ایران باید تعهدات بین‌المللی کشور را رعایت کنند و به اعدام مجرمان نوجوان یک بار و برای همیشه پایان دهند”.
کریستف هینز، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد اعدام‌های شتابزده، گفت: “اجازه دهید بوضوح بیان کنم. اینها قتل‌های غیرقانونی به دست حکومت هستند و معادل قتل‌هایی که افراد مرتکب می‌شوند هستند. اینها تراژدی‌های عمیقی هستند که ارزش جان انسان را تنزل می‌دهند و نام کشورها  را لکه دار می‌کنند.” وی افزود: “اعدام یک مجرم نوجوان، به ویژه پس از یک محاکمه سوال برانگیز، مستقیما با میثاق بین‌المللی حقوق سیاسی و مدنی و میثاق جهانی حقوق کودک، که ایران یکی از طرفین آن است در تناقض است. ایران باید فورا کشتن کودکان را متوقف کند”.
دوبراوکا سیمونوویا، گزارشگر ویژه خشونت علیه زنان گفت: “عدم توجه قضایی به شرایط خانم سالبهی نماد کشمکش‌های قربانیان خشونت خانگی در سیستم قضایی است.” وی افزود: “ما نمی‌توانیم عواقب جدی خشونت روانی، جنسی و جسمی در خانه یک زن را بر سلامتی جسمی و روحی وی نادیده بگیریم”.
خانم سیمونوویا در حالیکه سن کم خانم سالبهی و عدم رضایت وی در زمان ازدواج‌هایش را برجسته کرد، نسبت به آمار بالای ازدواج‌های زودهنگام و اجباری در ایران ابراز نگرانی کرد.
کارشناسان حقوق بشر گویا از دولت ایران می‌خواهند تا با بررسی لغو مجازات اعدام، فورا اجرای احکام اعدام را متوقف کند.
ahmad shahid


۱۳۹۴ مهر ۲۹, چهارشنبه

وضعیت اسماعیل عبدی همچنان نامشخص است

خبرگزاری هرانا ـ اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان، از تاریخ ششم تیرماه در بازداشت به سر می برد و هنوز تکلیف پرونده او نامشخص است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حقوق معلم و کارگر، اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان، از تاریخ ششم تیرماه در بازداشت به سر می برد و هنوز تکلیف پرونده او نامشخص است.
لازم به ذکر است، اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران روز شنبه، ۶ تیرماه، پس از آنکه جهت ابلاغ حکم ممنوع الخروجی به شعبه ۶ دادسری اوین مراجعه کرد، بازداشت شد.

esmail abdi

۱۳۹۴ مهر ۲۸, سه‌شنبه

بیش از شش سال بلاتکلیفی هفت زندانی سنی‌مذهب

خبرگزاری هرانا- هفت زندانی عقیدتی اهل سنت بیش از شش سال است که در بازداشت و در وضعیت بلاتکلیف در زندانهای مختلف کشور به سر می برند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هفت زندانی سنی‌مذهب به نام های داود عبداللهی، کامران شیخه، فرهاد سلیمی، انور خضری، خسرو بشارت، قاسم ابسته و ایوب کریمی که در سال ۸۸ دستگیر شدند، پس از بیش از شش سال از بازداشت هنوز در وضعیت بلاتکلیف به سر می برند.
این هفت فعال اهل سنت در سال سال ۸۸ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت مذهبی دستگیرشدند. ایشان حدود دو ماه در سلول های اداره اطلاعات ارومیه مورد بازجویی، بازداشت و بدرفتاری قرار داشته و پس از آن حدود شش ماه در زندان مهاباد نگهداری شدند. بنا به همین گزارش این زندانیان در زندان مهاباد به دلیل قبول نکردن اتهامات خود موردبدرفتاری قرار می گرفتند.
این زندانیان پس از آن مدت یک ماه ونیم را در زندان ارومیه به سر برده و سپس به مدت شش ماه در بند ۳۵۰ زندان اوین در بازداشت بودند. سرانجام این زندانیان به زندان رجائی شهر کرج و بند چهار، سالن ده این زندان فرستاده شدند.
بنا بر همین گزارش روز بیست و هفتم مهر ماه دو تن از این زندانیان به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برای برگزاری جلسه دادگاه احضار شدند. که جلسه دادگاه به دلیل عدم حضور وکلای تسخیری ایشان برگزار نشد و دادگاه از سوی قاضی مقیسه به جلسه دیگری موکول شد.
bazdasht

۱۳۹۴ مهر ۲۷, دوشنبه

گزارشی از آخرین وضعیت ریحانه دباغ در زندان اوین

خبرگزاری هرانا- ریحانه حاج ابراهیم دباغ، زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین از بیماری هایی چون کولیت روده رنج می برد، بنا بر اخبار رسیده این زندانی سیاسی مشمول عفو مشروط قرار گرفته ولی تا کنون به وی ابلاغ نشده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ریحانه حاج ابراهیم دباغ، متولد ۱۳۶۰ و زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین از درد و کولیت روده رنج می برد. همچنین بنا بر اخبار رسیده این زندانی سیاسی مشمول عفو مشروط قرار گرفته، اما مشخص نیست که چه زمانی این عفو به ایشان ابلاغ خواهد شد.
گفتنی است گزارشها حاکی از آن است که پزشکان برای درمان بیماری کلیت روده ایشان تنها خروج از زندان و مداوا در بیرون زندان را موثر دانسته اند.
لازم به ذکر است که پیشتر نیز خبرهایی مبنی بر دردهای عصبی این زندانی سیاسی از ناحیه کمر و پا منتشر شده بود.
ریحانه حاج ابراهیم دباغ در عاشورای سال ۸۸ دستگیر و در دادگاه بدوی به ریاست صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد. حکم این زندانی سیاسی پس از آن در مرحله تجدیدنظر به ۱۵ سال زندان کاهش یافت.
ریحانه حاج ابراهیم دباغ


۱۳۹۴ مهر ۲۶, یکشنبه

گزارشی از وضعیت یک زندانی گمنام؛ فرید آزموده در پنجمین سال حبس

خبرگزاری هرانا – فرید آزموده زندانی امنیتی است که در خرداد ماه ۱۳۹۰ بازداشت و از سوی دادگاه نظامی به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده است، هم اینک در زندان رجایی شهر کرج در بی خبری رسانه ای نگهداری می شود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرید آزموده که قبل از بازداشت به عنوان افسر سپاه پاسداران مشغول به فعالیت بود و بعد از ظهرها در مغازه ای در ستارخان با راه اندازی یک مغازه به کار چاپ و تبلیغات می پرداخت، به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق و چاپ آرم این سازمان بر روی تی شرت، متهم به جاسوسی و پس از آن از سوی دادگاه نظامی به پنج سال حبس در استان البرز محکوم شد. یک منبع مطلع گفته است که قریب به دوسال از دوران بازداشت موقت آقای آزموده در پرونده اش محاسبه نشده است
به گفته این منبع پس از بازداشت فرید آزموده و در حالی که به تازگی پدر شده بود، مامورین همه وسایل الکترونیکی، سی دی ها ، قاب عکس های شخصی ، مدارک شناسایی و بانکی او را با خودشان بردند.
وی مدت زیادی را در سلول های انفرادی سپری کرد و اتهام وی که در ابتدا ارتباط و همکاری با سازمان مجاهدین خلق از طریق چاپ آرم این سازمان بر روی تی شرت و لباس و نگهداری ماهواره و تجهیزات ممنوع بود درطی مدت زمان رسیدگی به پرونده و بر پایه اعترافات اجباری به اتهام جاسوسی تبدیل شد.
در طول دوران بازجویی ، وی تهدید شده بود که اگر اتهاماتی را که به او دیکته شده، نپذیرد برای همیشه در آن سلول باقی خواهد ماند. بر پایه اعترافاتی که تحت فشار گرفته شده بود او را به مدت پنج سال زندان در تبعید به اتهام جاسوسی متهم کردند. او همچنین به خاطر داشتن ماهواره و تجهیزات غیر مجاز به یک میلیون تومان جریمه شد و این حکم در دادگاه تجدید نظر نیز عینا تایید شد.
قاضی پرونده فرید آزموده، در طول دو جلسه نخست رسیدگی به پرونده اش به محتویات پرونده نقص گرفت و از دادستان مدرک قابل قبول تری طلب کرد و در جلسه سوم دادگاهش به او گفتند مدرک جدیدی به پرونده اش افزوده شده ، و گویا او مابین جلسه اول دادگاه تا جلسه دومش به جرمش اعتراف کرده است این در حالی است که به گفته وی، پس از جلسه نخست دادگاه هرگز موفق نشده بود که بازجوی پرونده اش را ملاقات کند و اساسا در این دوره زمانی اعترافی در کار نبوده است.
وی در جریان رسیدگی به پرونده به وکیل تعیینی دسترسی نداشت و وکیل تسخیری وی به نام «محمد موحد» نیز از همان آغاز رسیدگی به پرونده گفته بود بر اساس محتویات پرونده، هیچ مدرکی بر علیه فرید آزموده وجود ندارد و او باید آزاد شود.
در سال ۱۳۸۸ او که یک افسرسپاه بود و در همچنین در یک مغازه کار، چاپ و تبلیغات انجام می داد ، یک ایمیل ناشناس دریافت می کند که از او درخواست می کنند آرم سازمان مجاهدین را روی تی شرتهای سفارشی چاپ کند او در پرونده اش گفته که هرگز این کار را انجام نداده است اما پس ازآن در سال ۱۳۸۹ بوده که از سوی حفاظت اطلاعات سپاه با او تماس می گیرند و چندین بار او را برای بازجویی احضار کرده و بعد از مدتی رها می کنند تا اینکه در سال ۱۳۹۰او را دوباره بازداشت کرده و پرونده اش را به جریان می اندازند.
فرید آزموده پس از پایان بازجویی و انفرادی های طولانی به سالن ۱۲ زندان رجایی شهر منتقل شد و هم اکنون در بند ۱۲ زندان رجایی شهر در حال گذراندان دوران محکومیتش است.
zendan.rajaeishahre

بازداشت و وضعیت نامعلوم پنج تن از فعالین مدنی و تجمع کنندگان تهران

خبرگزاری هرانا – در ادامه بازداشت و تعقیب فعالان مدنی و تجمع کنندگان اخیر در تهران، گزارش ها حاکی از دستگیری چهار تن از این افراد توسط ماموران لباس شخصی و انتقال یک تن از دستگیر شدگان اخیر به زندان اوین بوده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۸ مهر ماه ۹۴، بعد از تجمع اعتراضی گروهی از فعالین مدنی و شهروندان معترض در مقابل زندان اوین، آقایان علیرضا عامری، جواد سیاحی، فرید خضیری و علی زرگان، توسط ماموران امنیتی لباس شخصی بازداشت و به محلی نامعلوم منتقل شده اند.
منابع هرانا به نقل از یک شاهد عینی گزارش داده اند که این افراد بعد از شرکت در تجمع اعتراضی مقابل زندان اوین که همراه با دهها تن از فعالان و معترضان صورت گرفت، در حوالی زندان اوین توسط یک دستگاه خودروی ون متوقف و با خشونت بازداشت شدند.
همچنین گزارش رسیده است که منزل علی زرگان، که از کارکنان یکی از کتابفروشی های تهران می باشد، تفتیش شده و برخی اسناد و کتب و کامپیوتر شخصی وی ضبط شده است.
جواد سیاحی نیز وبلاگ نویس و دارنده بلاگ «خیزش» بود که وبلاگ وی اخیرا از دسترس خارج شده است، همچنین گفته شده است که علیرضا عامری یکی دیگر از بازداشت شدگان پیش از این و در جریان اعتراضات سال ۱۳۸۸ مدتی بازداشت شده بود.
هنوز از وضعیت، سرنوشت و محل نگهداری این فعالین خبری منتشر نشده است.
محمد کریمی، دیگر فعال مدنی و از تجمع کنندگان اعتراضی تهران نیز – که روز سه شنبه ۱۳ مهرماه بازداشت شده بود- به زندان اوین منتقل گردیده، اما وضعیت مشخصی ندارد.
آقای کریمی از جمله مشارکت کنندگان فعال در تجمعات مدنی و مسالمت آمیز تهران از جمله تجمعات مقابل ساختمان دنا و کانون وکلای دادگستری بوده است.
گفتنی است تجمع کنندگان اخیر در مقابل زندان اوین، لاستیک دنا و همچنین کانون وکلای دادگستری، علاوه بر انتقاد و اعتراض به وضعیت موجود، عموما چه به صورت کلی و چه به صورت خاص و موردی، خواهان برقراری عدالت قضایی شده اند.

bazdasht

۱۳۹۴ مهر ۲۵, شنبه

بازداشت علیرضا شریعت پناهی

خبرگزاری هرانا- علیرضا شریعت پناهی، زندانی سیاسی سابق که دارای معلولیت جسمی است، از سوى نیروهای امنیتی بازداشت و به محلی نامعلوم منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علیرضا شریعت پناهی، زندانی سیاسی سابق در دهه ۶۰ که دارای معلولیت جسمی است توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به محلی نامعلوم منتقل شده است.
بنا به همین گزارش معلولیت علیرضا شریعت پناهی در حدی است که او برای انجام کارهای روزمره نیز دچار مشکل است. شریعت پناهی در دهه ۶۰ به دلیل هواداری از سازمان مجاهدین خلق سال هایی را در زندان گذرانده است.
به گفته منابع مطلع آقای شریعت پناهی تنها یک بار تماس تلفنی داشته است. او از داروهای مختلف و خاص برای درمان بیماری های خود استفاده می کند و این دارو ها می بایستی در دسترس او باشند.

bazdasht

سه شنبه های اعتراضی مقابل سفارت ننگین جمهوری اسلامی ایران-استكهلم 2015.1013

۱۳۹۴ مهر ۲۴, جمعه

دست‌های نرگس محمدی را به تخت بیمارستان نبندید / بیانیه کانون مدافعان حقوق بشر

خبرگزاری هرانا ـ کانون مدافعان حقوق بشر با صدور بیانیه ای به بستن دست و پای زندانیان بیمار از جمله نرگس محمدی در بیمارستان اعتراض کرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کانون مدافعان حقوق بشر، این سازمان مردم‌نهاد در اطلاعیه خود که به امضای شیرین عبادی رسیده، از مقام‌های مسئول خواسته است تا شرایط بدون تنش در بیمارستان را برای درمان خانم محمدی ایجاد کنند.
نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر که به دو بیماری آمبولی ریه و فلج عضلانی مبتلا است، نوزدهم مهر ماه ۱۳۹۴ در پی تشنج در زندان، به بیمارستان منتقل و بستری شد.
متن کامل اطلاعیه کانون مدافعان حقوق بشر که در تاریخ بیست و چهارم مهرماه ۱۳۹۴ صادر شده، به شرح زیر است:
نرگس محمدی، نائب رییس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر که از تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ مجدداً بازداشت و به زندان اعزام شده بود با تشدید بیماری، سرانجام در تاریخ ۱۹ مهر ماه ۱۳۹۴ در بیمارستان بستری شد. این در حالی است که پیش از این، چندین پزشک متخصص مغز و اعصاب و ریه تشخیص داده بودند که ادامه نگهداری خانم محمدی در زندان، ضایعات جبران‌ناپذیری را به‌بار خواهد آورد. بنابراین خواسته بودند که خانم محمدی در خارج از زندان و در محیطی به‌دور از تنش، مداوا شود”.
متأسفانه پس از اعزام خانم محمدی به بیمارستان، دست و پای او را با وجود اعتراض‌های پزشک‌های معالج، به تخت بسته و یک مأمور زن به‌صورت ۲۴ ساعته در کنار تخت او حضور دارد. ادامه این شرایط موجب شده است تا خانم محمدی سه بار بصورت شدید در بیمارستان دچار تشنج شود.
این در حالی است که درخواست‌ها برای نبستن دست و پای خانم محمدی به تخت، تاکنون بدون نتیجه مانده است تا حدی که پزشک‌ها معتقد هستند که ادامه این وضعیت، موجب تغییر در وضعیت این زندانی بیمار نشده، در نتیجه سلامت و بهبود او را در پی نخواهد شد.
از سوی دیگر طبق دستور مقام‌های زندان، هزینه بیمارستان و آزمایش‌هایی که باید انجام شود از خانواده خانم محمدی، مطالبه شده است. با توجه به این‌که حفاظت از جان زندانیان و مداوای آنان بر عهده اداره زندان‌ها است و همچنین این زندانی بیمار، به علت فعالیت‌های حقوق بشری‌اش مدت‌ها قبل از زندان، از کار اخراج شده بود و همسر او نیز به‌علت فعالیت‌های سیاسی‌اش مجبور به اقامت در خارج از ایران شده است، تهیه هزینه گزاف بیمارستان، در توان مالی این خانواده نبوده و مطالبه آن، عملی خلاف قانون است.
همچنین اگر چه در روزهای گذشته به برخی اعضای خانواده خانم محمدی بصورت محدود، اجازه ملاقات در بیمارستان داده شده است اما او همچنان دسترسی به تلفن ندارد تا بتواند با فرزندان هشت ساله‌اش صحبت کند. امری که می‌تواند با توجه به نوع بیماری خانم محمدی، به تشدید آن منجر شود.
بنا به مراتب فوق، کانون مدافعان حقوق بشر با اعتراض به بستن دست و پای زندانیان بیمار به‌هنگام درمان در بیمارستان، توجه مقام‌های مسئول قضایی را به این نکته جلب می کند که حفاظت از جان افراد زندانی و مداوای صحیح و منطبق بر ضوابط پزشکی از جمله ایجاد محیط آرام و بدون تنش، حداقل کاری است که آنان می‌توانند در قبال زندانیان بیمار انجام دهند.
بنابراین از آنجا که خانم محمدی به دو بیماری آمبولی ریه و فلج عضلانی مبتلا است و عوارض این دو بیماری در فضای زندان و محیط‌های تنش‌زا تشدید می‌شود، کانون مدافعان حقوق بشر خواهان ایجاد شرایط بدون تنش در بیمارستان برای خانم محمدی است.
شیرین عبادی
رییس کانون مدافعان حقوق بشر
۲۴ مهر ماه ۱۳۹۴

narges mohammadi

بازداشت محمود عظیمی و فاطمه ضیایی آزاد در تهران

خبرگزاری هرانا- محمود عظیمی و فاطمه ضیایی آزاد، دو زندانی سیاسی سابق بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمود عظیمی و همسر او فاطمه ضیایی آزاد، از زندانیان سیاسی سابق توسط ماموران امنیتی بازداشت و به نقطه ای نامعلوم منتقل شده اند.
فاطمه ضیایی آزاد ۵۶ ساله و از زندانیان سیاسی سابق در ایران است که از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵ به مدت پنج سال در زندان به سر برده است.
وی در تاریخ ۲ بهمن ماه ۱۳۸۷به خاطر آنچه “تردد به عراق به منظور دیدار با دو دخترش” خواند، بازداشت و پس از طی دوسال محکومیت خود در دی ماه سال ۱۳۸۸ از زندان آزاد گردید.
فاطمه ضیایی همچنین بار دیگر در ۱۸ خرداد ۹۲ توسط ماموران امنیتی بازداشت و در ۲۵ مهر ماه همان سال به دلیل سن بالا، بیماری‌ ام. اس و شرایط جسمانی نامناسب از بند زنان زندان اوین آزاد شد.
گفتنی است، همسر وی “محمود عظیمی” نیز از فعالان سیاسی سر‌شناس است که تا کنون سابقه چندین مورد بازداشت را در پرونده خود داشته است.
mahmood azimi

تداوم سرکوب اقلیت ها و دگراندیشان مذهبی از سوی جمهوری اسلامی

در بررسی شرایط ایران در زمینه محدودیت‌های مذهبی، «قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به شهروندان مسلمان خود اجازه نمی‌دهد که آزادانه دین و آیین خود را انتخاب کنند و یا به مذهب دیگری در آیند».
به گزارش «محبت نیوز» وزارت امور خارجه آمریکا ۲۲ مهرماه سالجاری گزارش سالانه خود درباره میزان آزادی‌های مذهبی در جهان را منتشر کرد که در این گزارش، بار دیگر سیاست حکومت ایران در سرکوب آزادی‌های مذهبی شهروندان ایرانی را مورد انتقاد قرار داده و موارد متعدد از تبعیض‌های مذهبی را برشمرده است.
به گزارش رادیو اروپای آزاد، جان کری وزیر خارجه آمریکا به هنگام ارائه این گزارش که مربوط به سال ۲۰۱۵ است، بار دیگر تاکید کرد که تمرکز بر لزوم آزادی‌های مذهبی از اولویت‌های سیاست خارجی آمریکا محسوب می‌شود.
وی بر ادامه محدودیت‌های مذهبی ناشی از سیاست‌های برخی دولت‌ها و از آن جمله ایران و عربستان تاکید کرد و گفت بسیاری از این سیاست‌ها، مانند مجرم شناختن فعالیت‌های مذهبی، تهدید و ارعاب، اعمال قوانین مربوط به ارتداد و کفر، توهین به مقدسات، ممنوعیت انتخاب مذهب و یا اعمال محدودیت‌های مربوط به سازمان‌های مذهبی، آزادی‌های شهروندان را آشکارا نقض می‌کنند.
جان کری هنگام انتشار این گزارش گفت که پیروان یک مذهب حق ندارند دیگران را وادار به پذیرش مذهب خودشان کنند، یا آنها را مجبور به تغییر مذهب یا سکوت کنند و حتی بخاطر ایمان دیگری جان آنها را بگیرند.
آقای کری با اشاره به نقش گروه‌های غیردولتی مانند گروه خلافت اسلامی و القاعده که در سال ۲۰۱۴ میلادی، شنیع‌ترین اعمال در نقض آزادی‌های مذهبی و سایر حقوق بشر را مرتکب شده‌اند گفت که فقدان واکنش دولت‌ها در مقابله با این گروه‌ها، یا تاخیر و نارسایی در برابر اعمال این گروه‌ها، پیامدهای سنگینی برای مردمانی دارد که تحت شرایط بسیار محدود کننده به سر می‌برند و آزادی آنها برای انجام فرایض دینی خود، با دخالت‌های مستمر همراه است.
گزارش وزارت خارجه آمریکا به بررسی نقض آزادی‌های مذهبی در کشورهای گوناگون، طی سال ۲۰۱۴ میلادی اختصاص دارد.
تبعیض علیه اقلیت‌های مذهبی
در بررسی شرایط ایران در زمینه محدودیت‌های مذهبی، گزارش می‌گوید که دولت جمهوری اسلامی همچنان به اعدام و زندانی کردن اقلیت‌های مذهبی تحت عنوان «محاربه با خدا» و «تبلیغات علیه اسلام» ادامه داده و در عرصه خدمات دولتی، در زمینه استخدام، آموزش و پرورش و مسکن برای آنها تبعیض قایل شده است.
اظهارنظر‌ها و اقدامات مقام‌های حکومتی فضای تهدیدآمیزی را علیه تمامی ایرانیان غیرشیعه و بویژه علیه بهاییان بوجود آورده و رسانه‌های تحت کنترل دولت، همین طور نشریات مکتوب، کارزار ضد اقلیت‌های مذهبی را ادامه داده‌اند.
گزارش اضافه می‌کند که در ایران، غیرمسلمانان با تبعیض‌های اجتماعی فراوانی دست به گریبان هستند که از جانب حکومت پشتیبانی و تغذیه می‌شوند. رهبران مذهبی و سیاسی همواره مطالب افتراآمیز علیه این گروه‌ها بیان می‌کنند.
گزارش‌های متعددی از دشواری‌های بهاییان در سطوح گوناگون اجتماعی در سراسر ایران وجود دارد و کارفرمایان غیربهایی زیرفشار دولت از استخدام بهاییان پرهیز و در صورت اشتغال، آن‌ها را از شغل خود برکنار می‌کنند.
روحانیون شیعه، در مراسم عبادی خود، صوفیان را نفرین می‌کنند و در سراسر ایران فعالیت‌های آنان را چه در جامعه و چه در محافل خصوصی مردود می‌شمارند.
معاون وزارت خارجه آمریکا در امور دمکراسی، حقوق بشر و کارگری روز سه‌شنبه ضمن برشمردن موارد متعدد نقض آزادی‌های مذهبی در ایران به سایر محدودیت‌ها نیز اشاره کرد و گفت: «قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به شهروندان مسلمان خود اجازه نمی‌دهد که آزادانه دین و آیین خود را انتخاب کنند و یا به مذهب دیگری در آیند».
او همچنین گفت که دولت حتی با دقت گفته‌ها و بیانیه‌های مذهبی روحانیون ارشد را نیز رصد می‌کند. رهبر جمهوری اسلامی به این منظور دادگاه ویژه روحانیت را زیرنظر خود دارد که به بررسی اتهام‌های روحانیون رسیدگی می‌کند. علاوه بر این موارد، حکومت همچنان مفسر و تعیین کننده مفاهیم دین اسلام است و شهروندان را از هر دین و مذهبی موظف می‌سازد تا قوانین و مقررات سخت دینی را مراعات کنند و این همه را تحت عنوان دین توجیه می‌کند.
اعدام به اتهام محاربه با خدا
گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا درباره وضعیت آزادی‌های مذهبی، به نمونه‌های چندی از نقض حقوق ایرانیان اشاره و از جمله تاکید کرده است که بر اساس گزارش یک سازمان معتبر غیردولتی، طی سال گذشته میلادی، دست کم ۲۴ مورد اعدام شهروندان ایران با عنوان «محاربه با خدا» صورت گرفته است.
این گزارش اضافه می‌کند که تحت همین عنوان، دولت جمهوری اسلامی، مخالفان سیاسی و تظاهرکنندگان مسالمت آمیز را اعدام کرده است.
در پایان این گزارش طولانی، آمریکا تصریح کرده که در نبود روابط دیپلماتیک با ایران، ایالات متحده با استفاده از راه‌های گوناگون و از آن جمله سازمان ملل متحد، سازمان‌های غیر دولتی و حتی با اعمال تحریم، از جمهوری اسلامی ایران خواسته است تا حقوق مذهبی شهروندان را محترم شمارد و آزادی مذهبی آنان را مراعات کند.


۱۳۹۴ مهر ۲۳, پنجشنبه

شش سال زندان و ۲۲۳ ضربه شلاق برای کیوان کریمی مستندساز ایرانی

خبرگزاری هرانا ـ کیوان کریمی، مستندساز ایرانی، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه، به شش سال زندان و ۲۲۳ ضربه شلاق محکوم شد، اتهام‌های وی “توهین به مقدسات و رابطه نامشروع” عنوان شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رادیو فردا، کیوان کریمی، مستندساز ایرانی، که از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه، به شش سال زندان و ۲۲۳ ضربه شلاق محکوم شده، روز چهارشنبه ۲۲ مهر در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس، با رد اتهام‌های خود گفت که در فیلم‌هایش بیشتر درباره مسائل جامعه،‌ دیوارنویسی یا همان گرافیتی و کارگران صحبت می‌کند و نمی‌داند چه اتفاقی افتاده که چنین حکمی برایش صادر شده است.
امیر رئیسیان وکیل مدافع او درباره جزئیات پرونده این فیلمساز گفت: “اتهام آقای کریمی توهین به مقدسات است و مصداق آن این بوده که ایشان قرار بود کلیپی بسازد اما این کلیپ را نساخت چون درباره جزئیات آن با سفارش‌دهندگان به توافق نرسید، اما دادگاه این تلقی را داشت که ایشان مرتکب توهین به مقدسات شده است. دفاع ما در دادگاه نیز همین بود که اساساً، این همکاری صورت نگرفته است و موضوع این همکاری و پیشنهادی که به آقای کریمی شده بود هم به مقدسات ربطی نداشته است”.
آقای رئیسیان در ادامه افزود: “کار دیگری هم که در دادنامه به آن اشاره شده، فیلم مستند “دیوار” است که مربوط به دیوارنویسی‌های شهر تهران بود و هیچ ربطی به توهین به مقدسات نداشته است. اساساً هیچ کدام از افعالی که توسط آقای کریمی صورت گرفته است، ربطی به مقدسات ندارد”.
وی افزود: “آقای کریمی مستندساز است و برای فیلم‌هایی که ساخته است، مجوز داشته و آن‌چه را هم که نساخته است، اصلاً موضوع پرونده نیست، یعنی فعلی است که او مرتکب نشده و برای فعلی که کسی مرتکب نشده، نمی‌شود آن فرد را مجازات کرد”.
کیوان کریمی، به گفته وکیل مدافعش، همچنین به اتهام “رابطه نامشروع از طریق روبوسی و دست‌دادن با نامحرم” به ۲۲۳ ضربه شلاق محکوم شده است.
آقای کریمی دو سال پیش با ساخت فیلمی کوتاه با نام «ماجرای زن و شوهر» به شهرت رسید. این فیلم که بر اساس داستانی از ایتالو کالوینو نویسنده ایتالیایی ساخته شده است، در ۴۰ جشنواره در سراسر جهان به نمایش در آمد و برنده جوایزی از جشنواره‌های اسپانیا و کلمبیا شد.
گزارش مهتاب وحیدی‌راد درباره صدور حکم شش سال زندان برای کیوان کریمی
همزمان با محکومیت این مستندساز، مهدی موسوی و فاطمه اختصاری، شاعرانی که به عنوان سرایندگان غزل پست مدرن در ایران شهرت یافته‌اند، نیز در دادگاه انقلاب تهران به ترتیب، به ۹ سال و ۱۱ سال و نیم زندان محکوم شدند.
اتهام‌های این دو شاعر ایرانی “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به مقدسات” عنوان شده است.
اتهام دیگر این دو شاعر، «روبوسی و دست دادن با نامحرم» است که قاضی دادگاه حکم به ۹۹ ضربه شلاق برای هر دو آنان داده است.
اتهام‌هایی که امیر رییسیان وکیل مدافع این دو شاعر آنها را رد می‌کند: “متاسفانه اتهام توهین به مقدسات برای شعرهایی است که ایشان سرودند که البته هیچ کدام از این اشعار، تا جایی که در دادگاه ارائه شد و ما در مورد آن توضیح دادیم، دلالت بر توهین ندارند، لفظی که توهین‌آمیز باشد در هیچ کدام از این اشعار به کار نرفته است و مهم‌تر آنکه، هیچ کدام از آنها اصلاً به مقدسات مربوط نبوده است ولی به هرحال این برداشت دادگاه است”.
آقای رئیسیان در ادامه افزود: “اغلب این شعرها مجوز داشته، و به طور قانونی و با مجوز از وزارت ارشاد، در کتب آقای موسوی و خانم اختصاری منتشر شده است”.
مهدی موسوی در صفحه اینستاگرام خود، با رد اتهام‌هایش، این احکام را حکم “بی‌دادگاه و ناعادلانه” خوانده است.
مهدی موسوی و فاطمه اختصاری در آذر ماه سال ۱۳۹۲ بازداشت شدند و بیش از یک ماه در بند دو الف اوین زندانی بودند.
آثار این دو شاعر اغلب در ایران با سانسور مواجه بوده‌ و برخی از کتاب‌های آنان هم پس از انتشار توقیف شده‌اند.keynan karimi