۱۳۹۴ اردیبهشت ۱۰, پنجشنبه

اخراج و بیکارى؛ ادامه فشار بر زندانیان سیاسى آزاد شده



خبرگزارى هرانا- مهسا امرآبادى و ریحانه طباطبایى روزنامه نگار و از زندانیان سیاسى سابق، با فشار نیروهاى امنیتى از ادامه کار در کتابخانه ملى منع شدند.
 
به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این دو روزنامه نگار که به دلیل سابقه زندان از کار روزنامه نگارى در نشریات داخلى محروم گردیده اند، اخیرا با فشارهاى نهادهاى موازى دولت، از کار جدید خود در کتابخانه و مرکز اسناد ملى نیز وادار به استعفا شده اند.
مهسا امرآبادى با اعلام این مطلب نوشته است: “فراموش نمى کنم که کرامت و حفظ شأن و منزلت انسانى، شعارى بود که حسن روحانى در کنار بسیارى دیگر از شعارهاى انتخاباتى اش داد، در کنار شعار رفع حصرها و آزادى زندانیان سیاسى، در کنار شعار رفع برخوردهاى غیرقانونى”
به نوشته خانم امرآبادى دلیل استعفاى آنها این بود که دفتر ریاست جمهورى حضور آنها را در مرکز اسناد و کتابخانه ملى، مساوى فشارهاى بیشتر بر دولت دانسته بود.
ریحانه طباطبایى نیز طى مطلبى خطاب به رئیس جمهور نوشت: “شما فرمودید شرایط امنیتى برچیده مى شود اما راستش نه تنها چنین نشده که حتى فشارهاى شخصى بیشتر هم شده، هرچند وزارت اطلاعات شما کارى ندارد اما نهادهاى موازى همچون سپاه کماکان در حال ادامه فشارها هستند.”
مهسا امرآبادى و ریحانه طباطبایى از روزنامه نگاران اصلاح طلبى هستند که در جریان اعتراضات انتخابات سال ١٣٨٨ چندین بار بازداشت و زندانى شده اند و به دلیل فشارهاى نهادهاى امنیتى از حضور در حرفه روزنامه نگارى در نشریات کشور به شکلى غیر رسمى و اعلام نشده منع شده اند.
به گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر، یکى از مشکلاتى که زندانیان سیاسى آزاد شده و مخصوصا روزنامه نگاران با آن روبرو هستند، محرومیت و سختى یافتن شغل و کار کردن پس از آزادى است که مشکلات زیادى را براى آنها ایجاد مى کند، امرى که شمار بسیارى از زندانیان آزاد شده و شهروندان داراى سابقه سیاسى منتقد حکومت ایران را به مهاجرت هاى اجبارى و تبعید خودخواسته ناچار کرده است.
mahsa amrabadi reyhane tabatabaei


احضار رضا خندان مهابادی عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان به وزارت اطلاعات

خبرگزاری هرانا – بر اساس اعلام سایت رسمی کانون نویسندگان ایران «رضا خندان (مهابادی) نویسنده، منتقد ادبی و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران به دفتر مرکزی وزارت اطلاعات احضار شد.
به گزارش هرانا به نقل از روز آنلاین؛ اوایل صبح دیروز ۹ اردیبهشت چند تن از ماموران امنیتی منزل رضا خندان را تفتیش کردند، سپس دست نوشته‌ها، آرشیوهای گوناگون، هارد کامپیو‌تر، گوشی موبایل و… او را ضبط کرده و با خود بردند. طبق برگهٔ احضاریه که ماموران به رضا خندان تحویل داده‌اند ایشان باید روز یکشنبه ۱۳ اردیبهشت برای بازجویی به ساختمان مرکزی وزارت اطلاعات مراجعه کند. در این برگه» شعبه ۱۲ بازپرسی دادگاه رسانه و فرهنگ «خندان را به» فعالیت تبلیغی علیه نظام «متهم کرده است.»
رضا خندان بعد از چند ساعت بازجویی تهدید آمیز آزاد و قرار شد یکشنبه آینده به وزارت اطلاعات مراجعه کند.
چند روز پیش نیز وزارت اطلاعات بکتاش آبتین عضو دیگر هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران را بازداشت کرده بود.

IMG_0520

۱۳۹۴ اردیبهشت ۹, چهارشنبه

دومین دادگاه محمدعلی طاهری برگزار شد

خبرگزاری هرانا – دومین دادگاه محمدعلی طاهری بنیانگذار عرفان حلقه در حالی امروز برگزار شد که گروهی از فعالین عرفان حلقه در حمایت از وی در مقابل دادگاه انقلاب تجمع کردند.
به گزارش هرانا به نقل از خبرگزاری فارس؛ دومین جلسه دادگاه بنیانگذار گروه عرفان حلقه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی امروز (چهارشنبه ۹ اردیبهشت ماه) برای رسیدگی به اتهام افساد فی الارض محمدعلی طاهری برگزار شد.
در این دادگاه با حضور وکلای وی از جمله سیدمحمود علیزاده طباطبایی کیفرخواست قرائت و سپس وکلای محمدعلی طاهری به دفاع از او پرداختند، همچنین گروهی از فعالین عرفان حلقه در اطراف دادگاه تجمع کردند که برخی از آن‌ها دستگیر شدند، در میان دستگیر شدگان تعدادی از مربیان این گروه که پیش تر احکام قضایی در مورد آنان صادر شده بود به چشم میخورد.
محمدعلی طاهری بنیانگذار عرفان حلقه که به جرم توهین به مقدسات در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان اوین است، هم اکنون پرونده افساد فی الارض وی در دست بررسی است و سه تن از مراجع تقلید طی استفتائاتی که از سوی دستگاه قضا صورت گرفته است، حکم ارتداد طاهری را صادر کردند که دادگاه نخست وی روز بیستم اسفند ماه در دادگاه انقلاب برگزار شد.
لازم به ذکر است حکومت ایران، از سال ها پیش مقابله با آیین های معنوی ناسازگار با مفاهیم سنتی اسلام را در دستور کار قرار داده و بسیاری از رهبران و پیروان این گونه آیین ها را تحت تعقیب قرار داده است.
در جمهوری اسلامی ایران، از این آیین ها با عناوینی همچون “عرفان های کاذب” یا “عرفان های نوظهور” یاد می‌شود.
لازم به ذکر است در آبانماه سال گذشته رسانه های نزدیک به دستگاه امنیتی حکومت ایران از محکومیت آقای طاهری به شش حال حبس تعزیری خبر دادند، همچنین آقای طاهری پیشتر در سال ۱۳۹۰ توسط دادگاه انقلاب به اتهام توهین به مقدسات، مداخله در امور پزشکی و لمس بیماران مونث به پنج سال حبس تعزیری، پرداخت جزای نقدی و ۷۲ ضربه شلاق محکوم شده بود. آقای طاهری تاکنون چندین بار بازداشت شده است، آخرین مورد بازداشت وی در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ صورت گرفته است.

90-taheri1


درگیرى و ضرب و شتم زندانیان در عادل آباد شیراز

خبرگزارى هرانا- بروز درگیرى در زندان عادل آباد شیراز، بین زندانیان و نگهبانان زندان، به ورود نیروهاى ضد شورش و ضرب و شتم زندانیان انجامید.
بنا بر اطلاع منابع هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این درگیرى در طبقه دوم بند ١١ زندان عادل آباد شیراز رخ داد و پس از اوج گرفتن درگیرى، نیروهاى ضد شورش زندان وارد بند شده و به ضرب و شتم زندانیان پرداختند.
از دلایل بروز درگیرى اطلاع دقیقى در دست نیست، اگرچه صبح امروز شش زندانى در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند، ولى هنوز مشخص نیست که ارتباطى بین این اعدام ها و درگیرى در زندان وجود داشته باشد.
از تلفات احتمالى این درگیرى نیز تا لحظه تنظیم گزارش، خبرى به دست هرانا نرسیده است.

adelabad-shiraz

۱۳۹۴ اردیبهشت ۷, دوشنبه

شکایت شهروند زندانى محکوم به اعدام از سه سایت خبرى

خبرگزارى هرانا- وکلاى سهیل عربى شهروند زندانى محکوم به اعدام، از سه سایت خبرى داخلى به دلیل نشر اکاذیب علیه موکلشان شکایت کرده اند.
به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در پى نشر اکاذیب و نسبت هاى دروغ سه وبسایت خبرگزارى فارس ، جهان نیوز و دانا علیه سهیل عربى و شکایت وکلا، بازپرس پرونده براى یکى از سایت ها قرار تأمین صادر کرده است.
یکى از وکلاى آقاى عربى با اعلام این موضوع نوشته است: “در این ارتباط ناچار از شکایت شدیم و آخرین اقدام بازپرس محترم صدور قرار تامین برای یکی از این رسانه ها بوده است، دو رسانه دیگر نیز هنوز در پی احضار جهت پاسخگویی در محضر مقام تعقیب حاضر نشده اند.”
گفتنی است این سایت ها پیشتر با دروغ پردازی نسبت به اتهامات سهیل عربی و تکذیب اتهام سب النبی، اتهاماتی را به وی نسبت داده بودند که با اعتراض خانواده و وکلا و انتشار تصویر حکم دادگاه مشخص شد اتهام آقای سهیل عربی سب النبی است و این سایت ها اقدام به نشر اکاذیب علیه این شهروند زندانی کرده اند.
سهیل عربی بر مبنای مطالبی که در فیسبوک شخصی اش به اشتراک گذاشته بود به سب النبی(دشنام به پیامبر) متهم شده است و حکم اعدام وی آذر ماه سال گذشته به اتهام سب النبی در فضای مجازی در دیوان عالی کشور به تایید رسید و وی در خطر اجرای حکم اعدام قرار گرفته است.
این حکم درحالی است که هر‌گاه متهم به سب ادعا کند که اظهارات وی از روی اکراه -غفلت- سهو یا در حالت مستی یا غضب یا سبق لسان یا بدون توجه به معانی کلمات و یا نقل قول از دیگری بوده، سب النبی محسوب نمی‌شود.
سهیل عربی هم اینک در بند ۳۵۰ زندان اوین در انتظار نتیجه اعاده دادرسی و رهایی از حکم اعدام است.
soheil arabi 2

گزارشى از وضعیت حمید بابایى؛ دانشجوى دکترا در حسینیه زندان رجایى شهر

خبرگزارى هرانا- حمید بابایى، دانشجوى زندانى که در زندان رجایى شهر کرج محبوس است، در هشت ماه اخیر تحت فشارهاى روانی متعددى بوده است.
به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حمید بابایى دانشجوى دکترى دانشگاه لیژ بلژیک، در حسینیه بند یک زندان رجایى شهر در هشت ماه اخیر علاوه بر محرومیت از ملاقات حضورى با مشکلات و فشارهاى روانى گوناگونى مواجه بوده است.
یکى از دوستان حمید بابایى درباره شرایط وى در زندان به گزارشگر هرانا گفت: ” حتى عید نوروز که به اغلب خانواده ها ملاقات حضورى دادند شامل حمید نشد، روز ملاقات کابینى هم برخلاف بقیه زندانیان سیاسى و حتى همبندیانش، در روزهاى شنبه همراه با زندانیان عادى است که عموما به خاطر مواد مخدر یا قتل زندان هستند.”
این دانشجوى زندانى برخلاف اصل تفکیک جرائم که در آئین نامه سازمان زندان ها نیز تصریح شده است، در زندان رجایى شهر همراه زندانیان جرائم عادى و بعضا خطرناک نگهدارى مى شود.
دوست آقاى بابایى درباره حضور وى بین زندانیان عادى گفت: “در حسنیه بند یک که الان آنجا است به گفته حمید شب ها بوی مواد مخدر مانع خوابیدن است، وسایل شخصی شان اغلب توسط زورگیر های بند که زندانیان خطرناکی هستند دزدیده مى شود و حمید و دوستانش حق اعتراض ندارند.”
حمید بابایی در مردادماه سال گذشته در پی بازگشت به ایران بازداشت و به انفرادی های زندان اوین منتقل شد و در سی آذرماه، در شعبه ١۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتى و در دادگاهی ۱۰ دقیقه‌ای، بدون وکیل انتخابی و در سکوت وکیل تسخیری‌اش، به اتهام «جاسوسی و ارتباط با دول متخاصم» به ۶ سال حبس تعزیرى و ۴ سال حبس تعلیقى محکوم شد، دادگاه تجدید نظر به ریاست قاضی موحد نیز حکم صادره را عینا تایید کرد.
به گزارش هرانا، کبری پارساجو همسر آقای بابایی نیز در دادگاه به شش ماه حبس تعلیقی محکوم شده است.
hamid babayi 1


۱۳۹۴ اردیبهشت ۶, یکشنبه

دروغ روباه بنفش،روحانی (دولت تحقیر و اسید) در مورد برابری اقلیتهای دینی

زینت میرهاشمی


سخن پراکنی حسن روحانی در روز شنبه 5 اردیبهشت توجیه همهِ سرکوبگریهای حکومت است. نقض حقوق بشر 

در ایران توسط قوانین ارتجاعی مبتنی بر شریعت، همان قوانینی که روحانی از آن دفاع می کند، نهادینه شده 

است. روحانی قصد دارد خانه ای که از پای بست ویران است را رنگ آمیزی کرده و قوانین ارتجاع دینی را لطیف 

جلوه دهد. همان قوانینی که بر طبق آن سنگسار و دست بریدن اجرا می شود. 


حسن روحانی اجرای «قانون شرع» را افتخار خود دانست و در کنار هم قرار گرفتن «شرع و قانون» را «خوشبختی» ا
علام کرد. بر کسی پوشیده نیست که خمینی و دنباله روهای او به نام «امنیت» و «قانون شریعت» دست به 

کشتار و قتل عام زندانیان سیاسی زده و هر دگراندیشی را به زندان و داغ و درفش کشیدند. این رسم 

دیکتاتورهاست که امنیت خود را با امنیت مردم یکسان جلوه دهند. حرفهای روز شنبه روحانی در جمع فرماندهاناجا 

در باره «امنیت» و این که بین امنیت جامعه و امنیتی کردن تفاوت وجود دارد و پلیس خوب و بد داریم، نتیجه عملی 

اش افزایش بودجه نیروهای مسلح است. روحانی گفت ّ«بودجه نیروهای مسلح را صد در صد و بیشتر از آن 

پرداخت کردیم.» افزایش بودجه نهادهای مسلح در جهت سرکوب بیشتر است. 

حسن روحانی در مورد حقوق زنان بر تبعیض جنسیتی زنان بار دیگر تاکید کرد. وی گفت: «قانون برای همه مساوی 

است اما نحوه برخورد با زن فرق می کند.». مقدس شمردن زنان و این که به زنان «روی خوش، تواضع و ادب» باید 

نشان داد حرفی کهنه و در جهت نهادینه کردن تبعیض جنسیتی در قانون است.

حسن روحانی در سخن پراکنی خود مدعی برابری همه شهروندان از جمله سنی، شیعی و مسیحی در قانون 

شد. آیا اگر حسن روحانی یک مسلمان سنی مذهب بود می توانست به این مقام برسد؟ آزار و اذیت اقلیتهای 

دینی و به طور کلی تبعیض دینی پدیده ای نیست که حسن روحانی به عنوان رئیس دولت ولایت فقیه از آن بی 

خبر باشد. پس حسن روحانی عامدانه و برای فریبکاری دروغ می گوید.


رئیس مجلس آمریکا: مردم ایران خواهان تغییر رژیم هستند

بنا به گزارش شبکه تلویزیونی بلومبرگ، جان بینر رییس مجلس نمایندگان آمریکا در گفتگو با این شبکه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا سیاست آمریکا باید تغییر رژیم در ایران باشد یا اینکه باید از ابزارهای مخفی در این راستا استفاده کرد، گفت: من هیچ علاقه ای به اظهار نظر درباره اتفاقاتی که شاید به طور پنهانی صورت گیرد ندارم.
وی افزود: با این حال واضح است افرادی که طی چهار دهه اخیر در ایران حکومت می کنند، علاقه ای به همکاری با آمریکا ندارند.
مجری پرسید: پس چه باید کرد؟ آیا علاقمند به تغییر رژیم در ایران هستید؟
رییس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: من علاقمند به تغییر رژیم در ایران هستم و معتقدم مردم ایران هم علاقمند به این مسئله هستند.


۱۳۹۴ اردیبهشت ۵, شنبه

وضعیت بلاتکلیف علی شریعتی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات

خبرگزاری هرانا – علی شریعتی، فعال سیاسی که از سوی وزارت اطلاعات دولت حسن روحانی بازداشت شده، در سومین ماه بازداشت خود به سر می برد.
به گزارش هرانا به نقل از کلمه؛ آقای شریعتی در روزهای پایان بهمن ماه گذشته در منزل خود توسط مامورانی که خود را از وزارت اطلاعات معرفی می کردند بازداشت شد.
وی چندی بعد در تماس تلفنی با خانواده اش تایید کرد که از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شده و در بند امنیتی ۲۰۹ نگهداری می شود.
بدین ترتیب او یکی از اولین بازداشتی های سیاسی وزارت اطلاعات در دوره وزارت علوی بوده است. آن هم در حالی که حسن روحانی در تبلیغات انتخاباتی خود وعده داده بود فضای امنیتی موجود کشور را تغییر خواهد داد و نگاه امنیتی به فعالیت های مدنی و سیاسی را از دولت خواهد زدود.
اکنون قرار بازداشت علی شریعتی در حالی برای ماه سوم تمدید شده که بازجویی های وی از مدت ها قبل تمام شده و با این حال او همچنان در بازداشت نگهداری می شود.
علی شریعتی در ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ و نیمه شعبان سال ۱۳۹۲ نیز برای مدتی بازداشت شده بود.
وی هم اکنون از بیماری سیاتیک رنج می برد که از دوران حبس قبلی با او همراه شده است.

d5dc03450c202e8af1746d3a2e224907_L

هشدار مقامات زندان به کشیش سعيد عابدينی: اسلام يا زندان ابد !

مقامات زندان رجائی شهر كرج ضمن تهديد این کشیش مسیحی زندانی ، از وی خواسته اند ميان اسلام يا زندان ابد يكی را برگزيند.

به گزارش «محبت نيوز»، سعيد عابدينی كشيش دربند ايرانی-آمريكايی که مشغول گذراندنمحکومیت هشت ساله به جرم بشارت و تبلیغ مسیحیت و تشکیل کلیساهای خانگیمی باشد، از سوی مسئولان زندان محل اسارت خود تهديد شده است تا ميان بازگشت به دين اسلام يا زندان ابد يكی را انتخاب كند.
به گفته تيفانی بارز از اعضای ارشد مرکز آمریکائی برای آزادی و عدالت (ACLJ) با انتقاد از برخورد خشن مسئولان و نگهبانان زندان با کشیش سعيد عابدينی گفت اين نوع تهديدات بارها در زندان های ايران به واقعيت رسيده است. تيفانی بارز در ادامه افزود شوربختانه اين روش های غيرانسانی برای افزايش فشار به زندانيان در زندان های ايران اعمال می شود. فشاری كه برای سعيد عابدينی چند برابر است.
نغمه عابدينی همسر سعيد عابدينی با تأييد خبر افزايش فشار بر سعيد عابدينی برای انكار مسيح می گويد:" نگهبانان زندان ضمن اذيت و آزار جسمی سعيد عابدينی همواره به وی يادآوری می كنند كه راهی جز انكار مسيح برای آزادی او باقی نمانده است."
نغمه عابدينی در ادامه افزوده که با وجود فشارهای فراوان، سعيد در ايمان خود به مسيح راسخ و استوار است و هرگز خداوند را برای رهائی از زندان انکار نخواهد کرد.
سعید عابدینی کشیش مسیحی ایرانی – آمریکائی اوایل مهر ۱۳۹۱ در منزل پدری‌اش بازداشت شد. وی قبل از سال ۱۳۸۵ کلیسای خانگی داشت و در این راستا فعالیت می‌کرد. پس از آن به آمریکا مهاجرت کرد. دادگاه انقلاب اسلامی تهران در بهمن ماه ۱۳۹۱ عابدینی را به هشت سال حبس محکوم کرد. این حکم در دادگاه تجدید نظر تائید شد و او اکنون در زندان رجائی شهر کرج محبوس است.
مقامات رسمی آمریکا و باراک اوباما رئیس جمهور آن کشور بارها خواستار آزادی سعید عابدینی از زندان و بازگشت او به آمریکا شده اند.
چندی پیش نیز بار باراک اوباما با همسر و فرزندان سعید عابدینی دیدار کرد. اما به باور برخی مسیحیان ایران، همین تلاشهای دولتمردان آمریکا باعث شده تا دادگاه انقلاب و مسئولان زندان محل نگهداری عابدینی بیشتر به او سختگیری کنند.

saeed-abedini-325


۱۳۹۴ اردیبهشت ۴, جمعه

بازداشت صمد خطیبى و انتقال به اوین

خبرگزارى هرانا- صمد خطیبى هنرمند و فیلمساز، بازداشت و جهت اجراى حکم حبس راهى زندان اوین شد.
به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صمد خطیبى اوایل آذرماه ١٣٩٢ در فرودگاه بین المللى “امام خمینى” تهران پس از ورود به کشور جهت پاره اى توضیحات بازداشت شده بود.
خانواده این فیلمساز به درخواست نهاد بازداشت کننده از رسانه اى کردن بازداشت وى خوددارى کرده بودند و از میزان حبس وى اطلاعى در دست نیست.
صمد خطیبى فارغ التحصیل رشته طراحى صنعتى دانشگاه آزاد و داراى مدرک کارشناسى ارشد از دانشگاه صنعتى هلند است، وى در انتخابات اخیر ریاست جمهورى ایران، از فعالان کارزار انتخاباتى حسن روحانى بود.


samad-khatibi

بازداشت یک شهروند بهایى در تهران

خبرگزارى هرانا- فریما فرزندى شهروند بهایى ساکن تهران توسط مأمورین امنیتى بازداشت شد.
به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مأموران امنیتى روز سه شنبه اول اردیبهشت، با ورود به منزل شخصى فریما فرزندى پس از تفتیش و فیلمبردارى، وى را بازداشت و به مکان نامعلومى انتقال دادند.
بنا بر گزارش رسیده به هرانا، مأموران با سلاح وارد منزل شده و برخوردى خشن و غیرمؤدبانه داشته اند و پس از بازداشت تاکنون هیچ اطلاعى از وضعیت وى به دست نیامده است.
قرار بود مراسم عروسى فریما فرزندى چند روز دیگر در تاریخ نهم اردیبهشت برگزار شود که با بازداشت وى این موضوع نیز به حالت تعلیق درآمده است.

Farima farzandi

۱۳۹۴ اردیبهشت ۳, پنجشنبه

محمدسعید حسین زاده به ٧ سال حبس محکوم شد خبرگزارى هرانا- محمد سعید حسین زاده فعال مدنى، در دادگاه بدوى به هفت سال حبس محکوم شد. به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب به ریاست قاضى مقیسه، حکم ٧ سال حبس را در مرحله بدوى به آقاى حسین زاده ابلاغ کرد. محمد سعید حسین زاده در شهریور ماه سال ٩٣ با اتهاماتى از قبیل اقدام علیه امنیت ملى از طریق اجتماع و تبانى و تبلیغ علیه نظام بازداشت و به بند دو-الف سپاه پاسداران منتقل شد. این فعال مدنى هم اینک در بند هشت زندان اوین منتظر مرحله تجدید نظر و حکم قطعى دادگاه است، بنا بر اطلاع منابع هرانا، بند هشت یکى از بدترین بندهاى زندان اوین است که اخیرا برخلاف اصل تفکیک جرائم تعداد نسبتا زیادى از زندانیان سیاسى و عقیدتى را نیز در خود جاى داده است و زندانیان سیاسى در کنار سایر زندانیان جرائم غیر سیاسى و بعضا خطرناک شرایط دشوارى را تجربه مى کنند.

zendan

سه شنبه های اعتراضی مقابل سفارتجمهوری اسلامی ایران-استكهلم 2015.04.21




سه شنبه های اعتراضی مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران-استكهلم 2015.0...

۱۳۹۴ اردیبهشت ۲, چهارشنبه

ضرب و شتم استاد معترض از سوى حراست دانشگاه

خبرگزارى هرانا- قاسم اکسیرى فرد استاد دانشگاه، که در اعتراض به رد صلاحیت به دلیل «صداى زنانه» مقابل دانشگاه خواجه نصیر تحصن کرده بود، از سوى مأمورین حراست دانشگاه مورد ضرب و شتم واقع شد.
به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مأمورین حراست دانشگاه خواجه نصیر با این استدلال که «بعد از تعطیلى سازمان مرکزى دانشگاه وى حق ایستادن یا قدم زدن در پیاده رو میرداماد را ندارد» اقدام به ضرب و شتم استاد معترض دانشگاه کردند.
آقاى اکسیرى فرد پس از اعلام این موضوع و طرح شکایت علیه حراست دانشگاه، نوشته است که همچنان به تحصن خود ادامه خواهد داد، پیشتر در اولین روز اعتراض وی از سوی نیروهای لباس شخصی تهدید به برخورد و بازداشت شده بود.
قاسم اکسیرى فرد استاد برجسته فیزیک، در عین صلاحیت علمى به شهادت جمعى از دانشجویان و اساتید مختلف، از سوى کمیته احراز صلاحیت هاى عمومى دانشگاه خواجه نصیر به دلیل آنچه «آهنگ صداى زنانه و بیم تمسخر از سوى دانشجویان» بیان شده است، از ادامه تدریس در این دانشگاه محروم شده است.
این دکتراى فیزیک و استاد دانشگاه، از روز دوشنبه ٣١ فروردین، در اعتراض به حکم اخراج از دانشگاه تحصن اعتراض آمیزى را با شعار «حق کار براى تمام شهروندان» آغاز کرده است.
qasem-exirifard-physics-prof

محمدرضا عالی پیام در آستانه اوین

خبرگزارى هرانا- محمدرضا عالى پیام شاعر طنزپرداز و منتقد راهى زندان اوین مى شود.
به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمدرضا عالى پیام اعلام کرده است که روز چهارشنبه ساعت دو بعد از ظهر خود را جهت اجراى حکم حبس به زندان اوین معرفى خواهد کرد.
این شاعر منتقد مرداد ماه سال گذشته از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی به یک سال و سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شد، به وی اتهامات تبلیغ علیه نظام، توهین به مقدسات، توهین به امام خمینی و رهبری و توهین به ریاست جمهوری و مسئولین نظام تفهیم شده بود.
عالی پیام در ارتباط با این حکم که مرتبط به اشعار طنز این شاعر است نوشته است: «شعرهایى که یک بار در سال ٩٢ محاکمه شدم و مجددا در سال ٩٣ به خاطر همان شعر ها محاکمه و مجرم شناخته شدم.»، اشاره آقاى عالى پیام به اصل «اعتبار امر مختومه» است که طبق آن چنانچه موضوعى یک بار مورد دادرسى قرار گیرد و منجر به صدور حکم شود، دادگاه دیگرى نمى تواند دوباره به آن ورود کند و تمام شده تلقى مى شود، قاضى پرونده وى با این ادعا که شاکى ها متعدد هستند این استدلال را نپذیرفته است.
محمد رضا عالی‌پیام  متخلص به هالو، در چند سال گذشته و پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست‌جمهوری خرداد ۸۸، با انتشار ویدئوهای شعرخوانی‌اش که عمدتا در انتقاد به وضع موجود بود، بیش از پیش شناخته شد. او به خاطر سروده‌هایش، چندین بار از سوی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی احضار شد و مورد بازداشت و بازجویی قرار گرفت.
mohammadreza ali payam


۱۳۹۴ اردیبهشت ۱, سه‌شنبه

محاکمه پزشکی که حاضر نشد درباره ستار بهشتی شهید گزارش دروغ بدهد!

خبرگزاری قاصدان آزادی : پزشكي كه حاضر نشده در باره پرونده شكنجه و شهادت ستار بهشتي وبلاگ نويس آزاديخواه گزارش دروغ بدهد ,برای محاکمه به دادگاه احضار شده است.
به گزارش كلمه ,سایت وابسته به باند مغلوب رژيم, شعبه ۲۸ بیدادگاه رژیم به ریاست دژخیم مقیسه با ارسال احضاریه‌ای برای دکتر رضا حیدرپور، او را برای رسیدگی به اتهاماتش فراخوانده است.
دکتر حیدرپور که در زمان انتقال ستار بهشتی به زندان اوین، در بهداری زندان به عنوان پزشک کشیک مشغول به فعالیت بود، در روزهای آینده به جرم آنکه در گزارش وضعیت جسمی این زندانی سیاسی صداقت به خرج داده و مشاهدات خود از آثار ضرب و شتم و شکنجه‌ها را در پرونده وی آورده بود، دادگاهی می‌شود.
حیدرپور آبان ماه ۱۳۹۲ و تقریبا در سالگرد شهادت ستار بهشتی زیر شکنجه ماموران پلیس فتا، بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. اکنون، در شرایطی که هنوز قاتلان ستار و مسئولان بالادست آن‌ها مجازات نشده‌اند، پزشکی که شکنجه او را گزارش کرده بود، قرار است محاکمه شود.
بر اساس مقررات زندان، هر زندانی جدید پیش از ورود به بندهای عمومی به بهداری زندان اعزام می‌شود، تحت معاینه قرار می‌گیرد و برایش پرونده پزشکی تشکیل می‌شود.
دکتر حیدرپور نیز در روز دهم آبان ماه ۱۳۹۱ ستار بهشتی را که از بازداشتگاه غیرقانونی پلیس فتا به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده بود، مورد معاینه قرار داد و آثار شکنجه و ضرب و شتم مشهود بر بدن وی را در پرونده درج کرد.
سه روز بعد که ستار پس از بازگشت دوباره به تحت نظرگاه نیروی انتظامی، زیر شکنجه کشته شد، گزارش این پزشک شجاع و باصداقت اهمیت بیشتری پیدا کرد. هرچند او پس از آن او دیگر مجاز به معاینه هیچ زندانی سیاسی نبود، ولی گزارشش کار خود را کرده بود.
برای قوه قضاییه رژیم که شکایتنامه با دستخط ستار را انکار می‌کردند و شهادتنامه زندانیان سیاسی را هم نادیده می‌گرفتند، رفتار مشابه با سندی که با امضای پزشک زندان در پرونده موجود بود، دشوار‌تر می‌نمود.
از همین روست که این پزشک زندان ابتدا بازداشت شد و حالا قرار است در دادگاهی حاضر شود که او را به جرم صداقت و بیان حقیقت محاکمه می‌کند.
دکتر حیدرپور تنها شاهد جنایت‌های پشت دیوارهای زندان‌ها نیست که قربانی صداقت خود می‌شود. موارد دیگری از این نوع نیز در گذشته وجود داشته‌اند؛ از جمله یکی از معروف‌ترین آن‌ها دکتر رامین پوراندرجانی: پزشک وظیفه بازداشتگاه کهریزک که برخی از قربانیان این بازداشتگاه را پیش از مرگ معاینه کرده بود.
او مدت کوتاهی پس از تعطیلی بازداشتگاه کهریزک، در محل خدمت خود به طرز مشکوکی فوت کرد. مقامات رسمی ابتدا علت مرگ او را سکته قلبی و سپس خودکشی اعلام کردند و در ‌‌‌نهایت هم در گزارش پزشکی قانونی ادعا شد که مسمومیت باعث مرگ این پزشک جوان شده است؛ همچنان که برای شهدای کهریزک هم مننژیت علت مرگ آن‌ها اعلام شد!
جسد دکتر پوراندرجانی بدون آنکه اجازه کالبدشکافی به خانواده‌اش داده شود، توسط نیروی انتظامی دفن شد و بعد‌ها برخی نزدیکانش فاش کردند که او پیش از مرگ، جزئیاتی از نحوه شکنجه بازداشت‌شدگان کهریزک را افشا کرده بود و در جلسه‌ای با حضور نمایندگان عضو کمیته ویژه رسیدگی به وضعیت آسیب‌دیدگان حوادث پس از انتخابات در این باره شهادت داده بود.


۱۳۹۴ فروردین ۳۱, دوشنبه

صدور حکم ۵ سال حبس براى ابراهیم فیروزى

خبرگزارى هرانا- ابراهیم فیروزى نوکیش مسیحى و زندانی عقیدتی زندان رجایی شهر کرج به ۵ سال حبس محکوم شد.
به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم ۵ سال حبس از سوى شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب روز دوشنبه به وکیل ابراهیم فیروزى ابلاغ شد.
وکیل آقاى فیروزى در گفتگو با گزارشگر هرانا گفت: «حکم ۵ سال حبس که درواقع اشد مجازات براى اتهام وارده به ایشان است ابلاغ شده، البته این حکم بدوى است و نسبت به اعتراض اقدام خواهیم کرد.»
ابراهیم فیروزى ١٧ اسفندماه گذشته به اتهام اقدام علیه امنیت ملى از طریق اجتماع و تبانى، از سوى شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب به ریاست قاضى مقیسه محاکمه شد و وى براى اولین بار در جلسه دادگاه با وکیلش ملاقات کرد.
ابراهیم فیروزی زندانی عقیدتی زندان رجایی شهر کرج در بند ۱۰ این زندان به همراه چند نوکیش مسیحی دیگر، برخلاف اصل تفکیک جرائم در بین زندانیان جرائم غیرسیاسی و بعضا خطرناک نگهداری می‌شود.
این نوکیش مسیحی که ۳ شهریور ماه سال ۹۲ بازداشت شد، سابقه بازداشت های متعددی دارد و پیش‌تر نیز از سوی دادگاه انقلاب رباط کریم به یک سال زندان و دو سال تبعید به شهرستان سرباز محکوم شده بود، اما باوجود اینکه از ۲۳ دی ماه سال گذشته محکومیتش به پایان رسیده همچنان در زندان بسر می‌برد تا به پرونده جدیدی که برایش تشکیل شده رسیدگی شود.
ebrahim firoozi

۱۳۹۴ فروردین ۳۰, یکشنبه

دستگیری های گسترده در شهر حمیدیه و بی خبری مطلق از وضعیت بازداشت شدگان

خبرگزاری قاصدان آزادی: بنا به گزارش فعالان حقوق بشری در اهواز، در روزهای اخیر نیروهای اطلاعاتی برای إیجاد رعب و وحشت در میان فعالین عرب و جهت ایجاد فشار و امنیتی کردن منطقه و شهرهای مختلف و بخصوص شهر حمیدیه اقدام به اینگونه بازداشت های خودسرانه تحت عناوین مختلف کرده اند.
شاهدان می گویند” در روزهای پیش شاهد دستگیری ده ها نفر در حمیدیه بودیم و تا کنون خانواده ها از سرنوشت فرزندانشان بی اطلاع هستند.
نیروهای امنیتی دست کم ١۵ شهروند عرب را در شهر حمیدیه، واقع در ٢۵ کیلومتری غرب اهواز، مرکز استان خوزستان، تاکنون دستگیر کرده اند.
١-قیس عبیداوی فرزند شاکر ،٢۵ساله ٢-محمد نیسی فرزند نبی ٢۵ ساله ساله ۴-عادل نیسی فرزند نبی ٣٠ ساله ۵-حمود عبیداوی فرزند شاکر ٢٠ ساله ۶-سعید نیسی فرزند نبی ٢٨ ساله ٧-مهدی صیاحی فرزند عباس زایر٢٣ساله ٨-حاتم عبیات فرزند اجلاو ٣۵ساله ٩- حکیم زابی فرزند حجی یوسف ٢۵ساله ١٠-هادی عبیداوی فرزند شاکر ٣١ ساله ١١-سالم عطشانی فرزند کاظم ٣٧ساله ١٢-یوسف صیاحی فرزند عباس زایر٣۴ ساله ١٣-علی حیدری ٣٧ ساله ساکن الشبیشه ١۴-محمد حلفی فرزند یبار ٢۴ ساله ١۵-عباس عنین پور ٣۴ ساله از جمله کسانی هستند که تاکنون اسامی آنها برای این فعالان حقوق بشری مشخص شده است.
از طرفی دیگر منابع محلى می گویند افراد بازداشت شده همگی از فعالان سیاسی و مذهبی هستند.




۱۳۹۴ فروردین ۲۹, شنبه

اعلام قطعیت اشد مجازات برای فعالان فیس بوکی

خبرگزاری هرانا – یک روز پس از انتقال شش زندانی سیاسی از بند ۳۵۰ زندان اوین احکام قطعی آنها نیز رسما به ایشان اعلام شده است.
به گزارش هرانا به نقل از کلمه؛ درحالی که شش ماه پیش در اقدامی کم سابقه شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر اقدام به برگزاری جلسه دادرسی چندین ساعته ای با ۸ نفر از متهمان پرونده فعالان فیس بوکی کرد که دردادگاه بدوی انقلاب مجموعا به بیش از ۱۲۰ سال حبس محکوم شده بودند، سرانجام پس از رفت و برگشت های متعدد و اظهارنظرهای متناقض قاضی پورعرب از جمله اینکه در مورد نقض احکام صادره با مخالفت دادستان تهران و اطلاعات سپاه مواجه شده است، بالاترین احکام حبس صادره تایید و از سوی دادسرای اجرای احکام مستقر در اوین، به موقع اجرا گذاشته شده است.
بدین ترتیب با اعمال سخت ترین شرایط ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی در باب تجمیع مجازات ها، پنج تن از متهمان این پرونده به نام های مسعود سیدطالبی، فرید اکرمی پور، فریبرز کاردارفرد، مسعود قاسمخانی و امیر گلستانی به ۷ سال حبس قابل اجرا و مهدی ری شهری به ۵ سال حبس قابل اجرا همگی به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، محکومیت قطعی یافته اند، هرچند هرکدام از آنها به مجازات های غیراجرایی دیگری برای اتهاماتی همچون توهین به رهبری، مقامات و مقدسات نیز محکوم هستند.
گفته شده که رویا صابری نوبخت تبعه ایرانی و بریتانیایی، دیگر متهم این پرونده نیز حکم مشابهی دریافت کرده است.
متهمان این پرونده طی تابستان و پاییز ۱۳۹۲ در جریان یکی از عملیات های گسترده مرکز سایبری اطلاعات سپاه پاسداران در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بازداشت و در بند ۲ الف تحت فشارهای مختلف روانی و فیزیکی مجبور به اعترافاتی علیه خود شده اند.

org-z14226331358b17715cb38917a36b196431f5ac8b3afa253d95 (1)


محکوم کردن دو فعال کارگری یدالله صمدی و اقبال شبانی اهل سنندج به زندان و شلاق

یدالله صمدی و اقبال شبانی دو فعال کارگری اهل سنندج به ۵ ماه حبس تعزیری و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند.
خبرگزاری قاصدان آزادی: به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ، “یدالله صمدی” روزنامه نگار هفته نامه دیار کهن و دبیر انجمن صنفی خبازان سنندج به همراه “اقبال شبانی” بازرس این انجمن در شعبه ۱۰۶دادگاه جزایی، ازسوی قاضی “حامد سلطان آب کنار” به اتهام اخلال در نظم به ۵ ماه حبس تعزیری و ۳۰ ضربه شلاق محکوم گردیدند که حکم فوق الذکر در حال حاضر به مدت ۵ سال به حالت تعلیق درآمده است.
این دو فعال کارگری یک روز پس از راهپیمایی در اول نوامبر۲۰۱۳ (روز جهانی کوبانی) در سنندج به اداره اطلاعات احضار و بازداشت شدند که اقبال شبانی پس از ۵روز حبس در زندان سنندج همراه با تعداد دیگری که در رابطه با راهپیمایی همین روز بازداشت شده بودند با قرار کفالت آزاد و یدالله صمدی با گذراندن ۱۲ روز حبس در اداره اطلاعات و زندان سنندج با قرار وثیقه ۲۰میلیون تومانی همراه با دیگر فعال کارگری خالد حسینی آزاد شد. سیدخالد حسینی عضو کمیته هماهنگی برای کم
ک به ایجاد تشکلهای کارگری و پشتیوان حسینی در شعبه پنچم دادیاری تبرئه گشتند و برای یدالله صمدی و اقبال شبانی در شعبه ۱۰۶دادگاه جزایی تشکیل پرونده داده شد و این دو فعال کارگری در ۲۴ دی‌ ماه ۱۳۹۳ در این شعبه حضور پیدا کردندو اتهام و حکم وارده به آنان ابلاغ گردید .









۱۳۹۴ فروردین ۲۸, جمعه

“توهین به رهبری” و احضار مجدد ارژنگ داوودی به دادگاه انقلاب کرج

ارژنگ داوودی زندانی سیاسی محکوم به اعدام، فردا شنبه ۲۹ فروردین‌ماه، به دادگاه انقلاب کرج احضار شده است. 
خبرگزاری قاصدان آزادی : به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این زندانی سیاسی بند ١٢ زندان رجایی شهر کرج، برای فردا شنبه ۲۹ فروردین‌ماه ۱۳۹۴، به شعبه یکم دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی آصف الحسینی احضار شده است. 
او هفته گذشته در روز دوشنبه ۲۴ فروردین‌ماه نیز، به دادگاه انقلاب منتقل شده و با “پرونده‌سازی جدید” بازجویان وزارت اطلاعات، به اتهام “توهین به رهبری و سران جمهوری اسلامی ایران” توسط قاضی آصف الحسینی رییس شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج مورد محاکمه قرار گرفته بود.
ارژنگ داودی به خاطر نامه‌نگاری از زندان، انتشار، ارسال نوشته‌ها و یادداشت‌هایش بار‌ها از سوی مسوولین زندان مورد تهدید، فشار و شکنجه قرار گرفته است. وی با اتهامات تازه‌ای در زندان روبرو شده و به احکام جدید حبس نیز محکوم شده است.
پیش‌تر اتهام «عضویت و هواداری و فعالیت موثر در پیشبرد اهداف سازمان مجاهدین خلق در زندان» صدور حکم اعدام را برای این زندانی سیاسی ۶۱ ساله به دنبال داشت.
ارژنگ داودی محکومیت ۱۰ ساله نخست خود را به پایان رسانیده، اما پیش از صدور حکم تازه اعدام، با پرونده‌سازی‌های مختلف طی دوران حبس، دوباره به ۲۰ سال و ۸ ماه زندان محکوم شده است.
این زندانی سیاسی آبان‌ماه ١٣٨٢ بازداشت شد و زیر شدید‌ترین شکنجه‌ها در سلول‌های انفرادی زندان “٣٢٨” سپاه پاسداران، بند دو الف قرار گرفت. وی از سوی شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب، قاضی حسن زارع دهنوی (حداد)، به ۱۵ سال زندان تعزیری، ۵ سال محرومیت از حقوق اجتماعی، انفصال دایم از مدیریت مجتمع آموزشی- فرهنگی پرتو حکمت، ٧۴ ضربه شلاق و تبعید به زندان‌های جنوب کشور محکوم شد.
اتهام‌های اصلی ارژنگ داودی، راه‌اندازی و تاسیس «جنبش آزادی ایرانیان» و «کنفدراسیون دانشجویان ایرانی» است، هرچند اتهامات دیگری همچون نوشتن «مانیفست ضد نظام جمهوری اسلامی»، «توهین به رهبری و بنیانگذار جمهوری اسلامی و مسوولین نظام و روحانیون»، «توهین به مقدسات»، و همکاری با خبرنگار کانادایی «جین کوکان» برای ساخت فیلم مستند «ایران ممنوع» نیز در پرونده ارژنگ داودی وجود داشت.
داودی در سال‌های اخیر به زندان‌های مختلفی تبعید شده است؛ از زندان اوین به زندانی در اهواز، از آنجا به بندرعباس و سپس به زندان رجایی شهر (گوهردشت) کرج تبعید شد. وی در مدتی که در زندان‌های مختلف دوره محکومیت خود را می‌گذراند، بار‌ها در اعتراض به وضعیت زندان، رفتار زندانبانان و اوضاع سیاسی- اجتماعی ایران اعتصاب غذا کرده است.
این معلم زندانی در دوران سال‌های زندان، بار‌ها مورد شکنجه‌های وحشیانه قرار گرفته است و بخشی از بینایی و شنوایی خود را در اثر این شکنجه‌ها از دست داده است.






پناهجویان مسلمان، مسیحیان را در آب‌های مدیترانه "غرق کردند

"نفرت مذهبی" / پلیس ایتالیا با تکیه بر اظهارات شاهدان عینی می‌گوید، پناهجویان مسلمان در قایقی که در مسیر رسیدن به اروپا بود پناهجویان مسیحی را در آب انداخته و آنها را غرق کردند.
عکس از آرشیو
به گزارش «محبت نیوز» پلیس ایتالیا می‌گوید، ۱۵ پناهجوی مسلمان را به خاطر این که آنها در سواحل سیسیل ۱۲ پناهجوی مسیحی را در قایقی در مسیر اروپا در آب غرق کرده‌اند دستگیر کرده است.
رسانه‌ها‌ی ایتالیا گزارش داده‌اند که وزیر دادگستری این کشور این خبر را در شامگاه پنج‌شنبه (۱۶ آوریل/ ۲۷ فروردین) تأیید کرده است.
خبرگزاری آلمان می‌نویسد، این رویداد در آب‌های بین‌المللی اتفاق افتاده، با این حال مظنونان در بندر پالرمو در جزیره سیسیل دستگیر شده‌اند.
این گزارش می‌گوید، انگیزه پناهجویان مسلمان برای این اقدام "نفرت مذهبی" بوده و کسانی که دست به این کار زده‌اند از کشورهای مالی‌، سنگال، گینه و سواحل عاج‌اند. یکی از آنها نیز زیر سن قانونی است.
شاهدان عینی نیز گزارش داده‌اند که مسلمانان ۱۲ پناهجوی مسیحی را در قایق پناهجویان در مسیر رسیدن به اروپا بعد از بالا گرفتن مشاجره به داخل آب پرتاب کرده‌اند. گفته می‌شود که قربانیان از کشورهای غنا و نیجریه بوده‌اند.
ده‌ها پناهجوی دیگر از این قایق نجات پیدا کرده‌اند. آنها بعد از نجات عاملان را شناسایی کرده و گفته‌اند، توانستند با به‌هم پیوستن و تشکیل زنجیر انسانی از خود دفاع کرده و در قایق بمانند.
ایتالیا سال‌هاست که با سیل فرار انسان‌هایی روبروست که مأیوس و ناامید مسیر مرگبار دریای مدیترانه به اروپا را برای پناه جستن انتخاب می‌کنند. بسیاری از این سفرها به سانحه منجر می‌شود.
یک اتفاق دیگر
روز پنج‌شنبه (۱۶ آوریل) قایقی دیگر نیز که حامل پناهجویان بود در سواحل ایتالیا غرق شد. گفته می‌‌شود این سانحه احتمالن ۴۱ کشته بر جا گذاشته است.
در اوایل این هفته نیز به گفته سازمان "کودکان را نجات دهید"، در جریان واژگونی قایقی پر از پناهجو حدود ۴۰۰ نفر جان خود را از دست دادند. این سانحه یکی از بدترین فاجعه‌های مربوط به پناهجویان در سال‌های اخیر در دریای مدیترانه به حساب می‌آید.
سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا می‌گوید، "هیچ‌گونه اطلاعات موثقی" وجود ندارد که شمار یادشده را تأیید کند. به گفته او، پلیس ساحلی ایتالیا از جمعه پیش تا کنون دست کم ۷۸۵۰ مهاجر را نجات داده است.
سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا یادآور شد: «در حال حاضر نه پول و نه پشتوانه سیاسی ایجاد سیستمی برای محافظت از مرزهای اروپا ندارد؛ سیستمی که عملیات جست‌وجو و نجات را سامان بدهد.»
او همچنین گفت، مقام‌های اتحادیه اروپا در حال بررسی این مسئله‌اند که آیا بالا بردن منابع مالی آژانس فرونتکس - نهاد نظارت بر مرزهای اتحادیه اروپا - "عملی یا مطلوب" است یا خیر.
قرار است کمیسیون اتحادیه اروپا در ماه مه سند استراتژی خود در مورد مسئله مهاجرت را ارائه کند.
.

۱۳۹۴ فروردین ۲۷, پنجشنبه

انتقال شش تن از زندانیان بند ٣۵٠ به بند ٨ زندان اوین

خبرگزارى هرانا- شش تن از زندانیان بند ٣۵٠، به بند هشت زندان اوین منتقل شدند.
به گزارش خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه امیر گلستانى، امین اکرمى پور، مسعود قاسم خانى، مهدى رى شهرى تنگستانى، فریبرز کاردارفر و مسعود سید طالبى به طور ناگهانى به بند هشت زندان اوین منتقل شدند.
این شش تن موسوم به متهمین فیسبوکى، از کاربران شبکه اجتماعى فیسبوک بودند که با اتهاماتى در همین راستا مجموعا به بیش از ١٠٠ سال زندان محکوم شده اند.
بند هشت زندان اوین ویژه جرائم غیرسیاسى است که دزدان دریایى سومالى بازداشت شده نیز در آن نگهدارى مى شوند و یکى از نامناسب ترین بندهاى زندان اوین است، در ماه هاى اخیر زندانیان سیاسى این بند به اشکال مختلف اعتراض خود را ابراز کرده اند.
evin-bb11

بیش از ۴۳ اعدام در سه روز

در سه روز گذشته دستکم ۴۳ نفر در ایران اعدام شده اند. ۴۲ نفر از این افراد در زندان های رجایی شهر و قزلحصار اعدام شده اند. گزارش ها حاکی از احتمال اعدام های دسته جمعی بیشتری در هفته های اول اردیبهشت است.
به گزارش هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران؛ روز چهارشنبه ۲۶ فروردین پنج زندانی متهم به قتل در زندان رجایی شهر به دار آویخته شدند. یکی از این زندانیان به نام جواد صابری (متولد ۱۳۶۹) به اتهام ارتکاب قتل زمانی که سنش زیر ۱۸ سال بود، به قصاص محکوم شده بود. بنا به این گزارش وی همچنین از بیماری روانی جدی رنج می برد و قبل از اعدام مدتی در مرکز روانی امین اباد بستری بود. او در سوم مهرماه ۸۷ دستگیر شده بود. دو زندانی دیگر به نامهای مرتضی صابر و فرزاد زنجانی نژاد , یک شهروند افغان و یکی زندانی که هویتش هنوز مشخص نیست نیز اعدام شدند. اعدام دو زندانی دیگر با گرفتن رضایت از اولیای دم متوقف شد. تا این لحظه رسانه های رسمی ایران فقط اعدام جواد صابر را اعلام کرده اند.
به گزارش منابع سازمان حقوق بشر ایران ادر روزهای دوشنبه و سه شنبه (۲۴ و ۲۵ فروردین) ۳۷ نفر در زندان های رجایی شهر و قزلحصار به دار آویخته شدند. به گزارش این منابع احتمال میرود که در هفته های اول اردیبهشت اعدام های دسته جمعی بیشتری در این زندان ها صورت گیرد.
سازمان حقوق بشر ایران اعدام های دسته جمعی و بی رویه چند روز اخیر را شدیدا محکوم کرد و خواهان واکنش فوری جامعه جهانی شد. محمود امیری مقدم، سخنگوی این سازمان، گفت: “عدم محکومیت این اعدام ها توسط جامعه جهانی پیام غلطی را به مقامات حکومت ایران می رساند. جامعه جهانی نباید چشمانش را به روی اعدام های دسته جمعی، بی رویه و غیر قانونی حکومت ایران ببندد”.
در روزهای اخیر گزارش های متعددی مبنی بر اعدام در زندان های قزل حصار و رجایی شهر کرج توسط نهادهای حقوق بشری منتشر شده است. منابع سازمان حقوق بشر ایران موارد زیر را گزارش کرده اند:
۲۶ اعدام در زندان رجایی شهر در دو روز: ۱۷ زندانی روز شنبه به سلولهای انفرادی منتقل شده و دو روز بعد، دوشنبه ۲۴ فروردین ماه، در این زندان اعدام شدند. این زندانیان که همگی از “شورشیان” زندان قزل حصار بودند که به رجایی شهر منتقل شده بودند. روز یکشنبه ۲۳ فروردین ماه نیز ۹  زندانی به سلولهای انفرادی منتقل شده و دو روز بعد، سه شنبه ۲۵ فروردین ماه، به دار آویخته شدند. همگی زندانیان به اتهام جرائم مربوط به مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند. نامهای چهار نفر از این افراد بدین شرح  است: سجاد مخبری، علی خاندانی، رحیم نجفی و رضا قربانی.
۱۱ اعدام در زندان قزل حصار: روز سه شنبه ۲۵ فروردین ماه همچنین ۱۱ زندانی متهم به جرائم مربوط به مواد مخدر در زندان قزل حصار به دار آویخته شدند. همگی زندانیان از متهمین مواد مخدر شهریار بودند.نامهای دو نفر از این زندانیان معصوم علی میری و بیات زحمتکش بود.
مقامات قضایی ایران تا کنون فقط اعدام ۸ نفر از این زندانیان را اعلام کرده اند.
evin-small-300x197-1-300x197

۱۳۹۴ فروردین ۲۶, چهارشنبه

دو فعال کارگری در سنندج به ۵ ماه حبس و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند

خبرگزاری هرانا – دو تن از نمایندگان قانونی کارگران نانوایی‌های سنندج به تحمل ۵ ماه حبس تعزیری و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند. محکومیت این دو فعال کارگری با نظر مثبت قاضی به ۵ سال حبس تعلیقی تبدیل شده است.
به گزارش هرانا به نقل از ایلنا؛ آقایان «یدالله صمدی» و «اقبال شبانی» که به ترتیب دبیر و بازرس انجمن صنفی کارگران خبازی‌های سنندج و حومه هستند در ابتدای بهمن سال گذشته به اتهام «اخلال در نظم» در دادگاه انقلاب و جزایی سنندج محاکمه شده‌اند.
رای محکومیت این دو فعال کارگری در پایان اسفند سال گذشته ابلاغ شده اما تاکنون در اختیار آنها قرار نگرفته است.
آنطور که آقایان صمدی و شبانی می‌گویند دادستان پس از تجمع گروهی از مردم سنندج در تاریخ ۱۶ مهر سال گذشته در حمایت از مقاومت مردم کوبانی در سوریه علیه حملات گروه داعش، از آنها شکایت کرده است.
بر اساس این گزارش، دادستان در روز محاکمه مدعی شده است تصاویری در اختیار دارد که نشان می‌دهد این دو فعال کارگری در تجمع یاد شده حاضر بوده‌اند اما تصاویر ادعا شده در دادگاه به نمایش درنیامده‌اند. از طرفی آقایان صمدی و شبانی مدعی‌ شده‌اند همزمان با تجمع یاد شده به همراه سایر اعضا در جلسه هیات مدیره انجمن صنفی کارگران خبازی‌های سنندج و حومه شرکت کرده‌ بودند و برای اثبات این ادعا حداقل چهار شاهد دارند که در آن جلسه حاضر بودند.
آقای صمدی در این باره به ایلنا گفته بار اولی که به منظور بازجویی احضار شده‌ است گمان برده دلیل احضارش شرکت در تجمعات صنفی کارگران نانوا است.
او در عین حال گفته‌ برخورد ماموران در جلسات بازجویی «ناشایست» بوده است.
رای دادگاه بدوی آقایان صمدی و شبانی پس از اولین جلسه محاکمه و بدون احضار شاهدان صادر شده است. این دو فعال کارگری قصد دارند به رای صادر شده اعتراض کنند
farhangnews_110280-311284-1421494889